Το Σχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία της Ανωτάτης Σχολή Παραστατικών Τεχνών, τις Σχολές Ανώτερης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και τα Μουσικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα,θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο από τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.
Το Σχέδιο ίδρυσης και λειτουργίας Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών, προβλέπει ουσιαστικά την ίδρυση νέου Πανεπιστημίου, με διορισμένη από τον υπουργό Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή.
Το σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Παραστατικών Τεχνών θα προβλέπει ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις μαζί με εξέταση ενός ή περισσοτέρων μαθημάτων γενικής παιδείας.
Ο αριθμός εισακτέων θα είναι συγκεκριμένος , ανάλογα με τις διαθέσιμες υποδομές του νέου Πανεπιστημίου.
Τα κριτήρια εκλογής μελών ΔΕΠ θα είναι ακαδημαϊκά, καλλιτεχνικά και τυπικά.
Μελέτη σκοπιμότητας: Κονδύλι, ύψους 37.200,00€, για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών σύνταξης μελέτης σκοπιμότητας, για την ίδρυση νέου Ανώτατου Ιδρύματος Παραστατικών Τεχνών (Α.Ι.Π.Τ), προβλέπει απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Τι θα γίνει άραγε με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, που έχει σπουδαστές ηλικίας αρκετά κάτων των 16 ετών;!
Σε Κρατικές Ανώτατες Σχολές Μουσικής της Γερμανίας γίνονται δεκτοί και μαθητές 16 ετών χωρίς Απολυτήριο Γυμνασίου (Gymnasium είναι εκεί η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ υπάρχει και η αντίστοιχη Τεχνική Δ/θμια), αν έχουν εξαιρετικά προσόντα.
Όμως αυτό είναι διαφορετικό από μαθητές 12-15 ετών.