Επιμόρφωση Μαθηματικών Α΄ΑΘήνας: «Διδακτικές Προσεγγίσεις στα Μαθηματικά-Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

31/10/2024

Ενημερώθηκε: 31/10/2024, 17:11

Άκουσε το άρθρο

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αργύρης Δ. και Καραγιάννης Ι. προσκαλούν τους/τις  εκπαιδευτικούς που διδάσκουν Μαθηματικά σε σχολεία της Α΄ Αθήνας σε επιμόρφωση με θέμα:

«Διδακτικές Προσεγγίσεις στα Μαθηματικά-Διαφοροποιημένη Διδασκαλία»

Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την Τετάρτη 6/11/2024 και ώρες 12:15-14:15 στο 5ο ΓΕ.Λ. Βύρωνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στον σύνδεσμο: https://forms.gle/WoSYvAj2FGTNWXxRA

Πρόγραμμα επιμόρφωσης:

12:15-12:35 , Αργύρης Δημήτριος, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών:  «Σύντομη αναφορά θεωρητικού πλαισίου διαφοροποιημένης διδασκαλίας».

12:35-12:55 , Βεργίνη Χαρά , Καθηγήτρια Μαθηματικών.: 1η Διδακτική πρόταση: «Οι περιοδικές συναρτήσεις -Μελέτη της  y=ημx από την Άλγεβρα της Β΄ Λυκείου»

12:55-13:15,   Τσουκαλά Ελένη , Καθηγήτρια Μαθηματικών: 2η Διδακτική πρόταση: «Η έννοια του Εμβαδού από τα Μαθηματικά της Β΄ Γυμνασίου».

13:15-13:35,  Καζάκου Ελένη, Καθηγήτρια Μαθηματικών: 3η Διδακτική πρόταση: «Εισαγωγή στους άρρητους αριθμούς από τα Μαθηματικά της Β΄ Γυμνασίου».

13:35-14:15, Ερωτήσεις-Συζήτηση

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Μήτσος
|

Την εποχή εκείνη λοιπόν, οι κλητήρες του υπουργείου οικονομικών και οι απόφοιτοι Γυμνασίου/Λυκείου είχαν μισθό μεγαλύτερο απ' αυτόν του σχολικού συμβούλου κι αυτό γιατί έπαιρναν όλοι τους ένα επίδομα, τα γνωστά ΔΙΒΕΤ, τα οποία επειδή δεν ήθελαν να φαίνονται, δεν αναγράφονταν τότε στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα. Να προσθέσω ακόμη κάτι:
Εκείνη την υπέροχη εποχή, όσοι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών έφευγαν για ελέγχους εκτός έδρας, έπαιρναν προκαταβολικά ένα ποσό για τα πρώτα έξοδα.

ΑΣΠΡΗ ΚΙΜΩΛΙΑ
|

Αν οι διδακτικές προτάσεις στηρίζονται σε κριτήρια αξιολόγησης μαθητών, θα έχουν ενδιαφέρον.

Μήτσος
|

Υπηρέτησα 39 χρόνια σε δυο μεγάλες περιφέρειες και μια μικρή. Κάτι ανάλογο για τα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια συνέβη μόνο μία φορά. Κι αυτό στη μικρή περιφέρεια, σ' ένα νησί του Αιγαίου, όπου η σχολική σύμβουλος ήρθε μαζί με έναν μαθηματικό από το Παιδαγωγικό της Θεσσαλονίκης. Αφιλοκερδώς ο καθηγητής, με 1.200.000 δραχμές προσωπικές δαπάνες για τις αναγκαίες μετακινήσεις σε διάστημα 18 μηνών η σύμβουλος.
«Μου είπαν ότι θα τα πάρω σε δυο μήνες», μου είπε κάποια στιγμή στο τραπέζι που τρώγαμε. Όλα αυτά το 1998.

Μπράβο
|

Οι σύμβουλοι και οι συγκεκριμένοι και άλλοι είναι διαρκώς στα σχολεία και όχι μόνο για αξιολόγηση

δράσεις συμβούλων
|

όλοι οι σύμβουλοι κάνουν διαρκώς δράσεις. Θα πρέπει να τις αναρτούμε και στο esos? Ευχαρίστως

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ