Διευθυντής Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων:Η διαδικασία για εναλλακτικές επανορθωτικές δράσεις από τις μαθήτριες αντί αποβολής

"Είμαστε περήφανοι γα τις Εναλλακτικές Επανορθωτικές Δράσεις"

05/12/2024

Ενημερώθηκε: 07/12/2024, 19:51

Άκουσε το άρθρο

"Μετά από (εύλογες) απορίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τις Εναλλακτικές Επανορθωτικές Δράσεις, για τις οποίες είμαστε περήφανοι, παρέχουμε τις εξής διευκρινίσεις" αναφέρει ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Δρ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ΠΕ.04.05 Γεωλόγων, με δεύτερη επιστολή προς τους γονείς και κηδεμόνες  και συνεχίζει:.

Οι εναλλακτικές επανορθωτικές δράσεις προτείνονται αντί της αποβολής από τα  μαθήματα (μιας ή δύο ημερών, με εξαίρεση την κατοχή τηλεφώνου που προβλέπεται από τον νόμο).

Η διαδικασία είναι η εξής:

Α. Επιβάλλεται η κανονική ποινή από τον διευθυντή ή τον Σύλλογο Διδασκόντων

Β. Ερωτάται η μαθήτρια αν επιθυμεί μια εναλλακτική επανορθωτική δράση ή την ήδη επιβληθείσα ποινή και η ίδια αποφασίζει τι από τα δύο επιθυμεί.

Γ. Οι εναλλακτικές επανορθωτικές δράσεις, αφορούν μαθήτριες που υποπίπτουν σε παραπτώματα βαρύτερα από εκείνα που επισύρουν επίπληξη.

Οι δράσεις προτάθηκαν από τον σύλλογο διδασκόντων και το 15μελές μαθητικό συμβούλιο και ισχύουν για τη σχολική χρονιά 2024-25. 

Επιβάλλονται από τον διευθυντή ή (εν απουσία του) από τους δύο υποδιευθυντές και είναι οι εξής:

1.    Απολογητική επιστολή προς τον διευθυντή

2.    Επίβλεψη του τμήματος (θρανία, καθίσματα, βιβλιοθήκη, πίνακας) για  15 μέρες

3.    Ανέβασμα καθισμάτων του τμήματος επί δύο βδομάδες

4.    Βοήθεια στην ομάδα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή

5.    Καθαρισμός αυλής, θρανίων, τοίχων

6.    Ξεχορτάριασμα κήπου

7.    Σίτιση των σκυλιών και Φροντίδα του χώρου τους

Σχετικά με την απολογητική επιστολή στην  οποία καλούνται οι μαθητές να καταθέσουν ο Διευθυντής του Ραλλείου Γυμνασίου, εξηγεί:

  • Η απολογητική επιστολή, που προτάθηκε από το 15μελές, έγινε δεκτή από τον σύλλογο διδασκόντων. Η επιστολή δεν δημοσιοποιείται, παραμένει μόνο σε γνώση του διευθυντή.
  • Επαναλαμβάνουμε ότι καμιά εναλλακτική δεν επιβάλλεται.
  • Φυσικά, σε κάθε περίπτωση, ενημερώνονται άμεσα οι γονείς.
     

Σχόλια (66)

Γιώργος 31
|

Είμαι περίεργος να διαβάσω τι θα λένε ο ευφυής Δ/ντης και τα ευφυέστερα μέλη του ΣΔ, αν ο μη γένοιτο, "στραβώσει" κάποια κατάσταση δικαστικά. Πχ αν κάποιος γονέας στραφεί εναντίον τους διότι θεωρήσει ότι αδικήθηκε το παιδί του. Ίδωμεν!!

Κώστας
|

Ερωτάται η μαθήτρια αν θα τηρηθεί ο νόμος και αν και ποια παιδαγωγικά μέτρα επιθυμεί εναλλακτικά; Σοβαρά τώρα θα διαπραγματευομαστε την κάθε συμπεριφορά και θα δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές να συμπεριφέρονται όπως τους ....καπνίσει , αφού μετά μπορούν να ζητήσουν ξεχορτάρισμα ;;;;

Δημήτρης, Ιδαίον Άντρον
|

Δίπλα στο ρήμα «επιβάλλεται» δεν έγραψε σκοπίμως τον ευκόλως εννοούμενο επιρρηματικό προσδιορισμό. Γράφε σεντόνια…

daskala
|

To δεκαπεντελες εχει παιδαγωγικη επαρκεια που παιρνει μερος στην απονομη ποινων ;
Το δεκαπενταμελες εχει το δικαιωμα να γνωριζει τυχον παραβασεις, ατοπηματα των συμμαθητων ;
Ελπιζω ο ΣΔ να αποσυρει την αποφαση και ο Δντης του Σχολειου την εγκυκλιο.
Αυριο θα εχουμε εξελιξη στην υποθεση. Ηταν ατυχες ολο αυτο. Ανθρωπινα τα λαθη, αρκει να διορθωνονται έγκαιρα. Τελικά ο νομικος συμβουλος ειναι απαραιτητος ,οπως εχουμε τον Συμβουλο Παιδαγωγικης ευθύνης θα επρεπε να εχουμε ανα σχολικη περιφερεια νομικους συμβουλους με εξειδικευση σε θεματα εκπαιδευσης.
Ειναι πολυπλοκο και πολισχιδες το εργο των εκπκων, χρηζουν υποστηριξης.

Δημήτρης, Ιδαίον Άντρον
|

- Γεννήθηκα στο βλέφαρο του κεραυνού,
σβήνω κυλώντας στα νερά.
Ανέβηκα στην κορυφή της συννεφιάς
σαλτάροντας με τις τριχιές
του λιβανιού,
πήρα το δρόμο της σποράς...

- Από έρχεται το τραγούδι; Ποιοι τργουδούν;
- Κάποιοι Πειραιώτες δάσκαλοι.
- Κι ακούγονται μέχρι εδώ;
- ...

@poyet
|

Είναι άλλο το να μαζέψει κάποιος τα χαρτιά που πέταξε και άλλο το να αδειάζει κάδους και να κάνει διαλογή στα σκουπίδια.Απέχουν έτη φωτός βασικά.
Και σου απαντώ πως ναι, όποτε βλέπω στο διάλειμμα κάποιο παιδί να πετάει κάτω χαρτί απ το φαγητό του, του λέω να το μαζέψει.Και πριν το σχόλασμα, κάτω απ τα θρανία στο πάτωμα ο καθένας μαζεύει χαρτιά αν έχουν πέσει γιατί είναι δικά του.
Τι σχέση έχουν αυτά με το να κάνουν τα παιδιά αγγαρείες, ξεχορτάριασμα και γόπινγκ λες και είμαστε στον στρατό;
ΚΑΜΙΑ

Παπαδημητριου Ελενη.
|

Εξαιρετική εναλλακτική 👏

NN
|

Προς αρθρογράφο.
Μόνο που αναφέρετε:
«Α. Επιβάλλεται η κανονική ποινή από τον διευθυντή ή τον Σύλλογο Διδασκόντων»
χρησιμοποιώντας τη λέξη "ποινή", όλες οι εξηγήσεις σας μένουν στον αέρα.
Σαν παιδαγωγός, πρωτίστως, θα έπρεπε να εκφράζεστε ΜΟΝΟΝ με τους αρμόζοντες όρους.
Υ.Γ. Όμοια για όλα τα σχόλια που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ορολογία.

Πλατάρος Γιάννης
|

@Γιώργο Σαββάλα:
Και γω το 3 επιλέγω, αλλά για ποινή πειθαρχική Σχολείου, όχι, διότι είναι ενάντια στον νόμο.
Σβήνετε παρανόμως απουσίες από έως δύο ημέρες αποβολής. Όταν θα διαβάσουν την κατάθεσή σου από την ΕΔΕ θα εκνευριστούν διότι θα νομίσουν ότι τους κοροϊδεύεις.
Καλύτερα να πεις «Είμαστε Πειραματικό και πειραματιστήκαμε με νέες μορφές πειθαρχικών ποινών....» (Δεν στέκει, αλλά δεν είναι προσβλητικό)
Πες καλύτερα ότι στο σωφρονιστικό μας σύστημα, έχει μπει η ποινή της Δημόσιας εργασίας ( Δεν είναι προσβλητική αιτίαση, ασχέτως αν δεν ισχύει)
Πες ότι «έτοιμοι είμαστε να το προτείνουμε στην Πολιτεία να το θεσμοθετήσει, αλλά μιας και είμαστε Πειραματικό, είπαμε να το δοκιμάσουμε, ώστε η πρότασή μας να είναι πλήρης και επιστημονικώς τεκμηριωμένη»
Μην κοιτάς που κάποιοι θαμώνες κάνουν πλάκα και είναι υπέρ σας, ούτε ένας δεν θα βρεθεί να καταθέσει στην ΕΔΕ ότι είσαστε αθώοι.
Να ακούς εμένα ....
Λέτε να μην τα ξέρει αυτά που σας γράφω ο Διευθυντής σας; Τα ξέρει και καλά . Εσύ τι ακολουθείς; Εκτός αν το ξέρεις και έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου....
Όλα αυτά θα τα μάθουμε όλοι εκ του αποτελέσματος ....
Μπορείς να επιχειρηματολογήσεις ότι δεν καταργήσατε νόμο;
Σας τον υπέδειξα 10 φορές:
Σύμφωνα με την ανυπόστατη πράξη του ψηφίσατε, δικαιολογείτε απουσίες έως 2 ημερώνω αποβολής. Καταργείτε έτσι την ισονομία μεταξύ των μαθητών ανά την Ελλάδα....Σου ακούγεται νόμιμο;
Αυτό νομίζεις η προϊσταμένη σου Αρχή θα τ ο αφήσει έτσι να δημιουργήσει παρενέργειες;;;
Δεν έχει την διακριτική ευχέρεια να κάνει τα στραβά μάτια.....
Έχετε καταργήσει με το έτσι θέλω σαφέστατη Υπουργική Απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα τους πείτε αιτιάσεις και θα βγείτε αθώοι;
Προλαβαίνετε πάντως έως την Δευτέρα....

Γιώργος 31
|

@Γιώργος Σαβάλας
Το παιδί μας είναι το παιδί μας και είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγησή του. ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ σε κανένα Δ/ντή Σχολείου τη γονική μας ιδιότητα. Να περιορίζεται Απολύτως σε αυτά που προβλέπουν οι Δημοκρατικά Ψηφισμένοι Νόμοι και να μην τροποποιεί κατά το δοκούν.
Εκλέχθηκε από Υπηρεσιακό Συμβούλιο και δεν είναι ελέω Θεού Δ/ντής

NN
|

@Γιωργος Σαββαλας, 7 Δεκ 2024 10:14
Κάνετε πολλά λογικά και νομικά άλματα σε αυτόν τον συλλογισμό σας.
Τι προβλέπει ο νόμος για αυτήν τη ζημιά;
Προφανώς τίποτα.
.
Γιατί δεν προσθέτετε και τις παρακάτω επιλογές που είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την πράξη;
4. Νεαρέ, καταθέτεις το χαρτζιλίκι σου μέχρι να αγοράσεις ένα καινούριο και ίδιο βάζο.
5. Νεαρέ, στο εξής απαγορεύεται να μπαίνει η μπάλα στο σπίτι, σε οποιονδήποτε χώρο του.
6. Νεαρέ, για 15 ημέρες δεν αγγίζεις μπάλα (πουθενά, ούτε στο γήπεδο).
.
Υ.Γ. Ήμουν και είμαι γενικά κατά των αποβολών. Πάντα (σχεδόν) πρότεινα άλλου είδους δράσεις, αλλά πάντα στα πλαίσια των νομοθετικών διατάξεων. Ήμουν και είμαι κατά των σωματικών ποινών, χωρίς εξαιρέσεις και "αλλά" ή "εκτός".

Poyet
|

Είμαι 100% βέβαιος ότι όλοι εσείς που αναθεματίζετε στην περίπτωση που στο μάθημά σας μέσα στην τάξη δείτε μαθητή πχ να κόβει χαρτάκια και να τα πετάει στο πάτωμα δεν υπάρχει μια στο εκατομμύριο να του πείτε να τα μαζέψει, επειδή δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να το λέει αυτό συν του ότι θα φοβηθείτε την αντίδραση του γονέα που μπορεί να σας πει ότι υπάρχουν οι καθαρίστριες γι'αυτό και θα κουνήσετε καταφατικά το κεφάλι σας. Άλλωστε θα συμφωνήσετε και εσείς ότι γι΄αυτό πληρώνονται οι καθαρίστριες, για να καθαρίζουν τα χαρτάκια ή τα σκουπίδια που πέταξε επίτηδες ο κανακάρης κάποιου. Ο νόμος ντε!!!!!

Eman
|

Άξιος παιδαγωγός που τιμά το επάγγελμα του εκπαιδευτικού. Για εμάς που ξέρουμε, συγγραφέας του σχολικού βιβλίου της Γεωγραφίας Β' Γυμνασίου. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκε ποτέ στο ελληνικό σχολείο υπόδειγμα της σχολής της κριτικής σκέψης.

Γιώργος 31
|

Υφέρπων ΣΑΔΙΣΤΙΚΟΣ έλεγχος και τελικά ΦΑΣΙΣΜΟΣ στις Εναλλακτικές Επανορθωτικές δράσεις.
Για να τα πάρουμε ένα-ένα
1. Ο ενήλικος και μάλιστα με ρόλο Δ/ντη από θέση ισχύος θα διαπραγματεύεται με την έφηβη ποια ποινή θα της επιβληθεί. π.χ. Θα ανοίγει τα παράθυρα, θα ξεχορταριάζει τον κήπο, ή θα ξεχωρίζει τα σκουπίδια της ανακύκλωσης;
2. Μήπως στο τέλος ο Δ/ντης θα επεκτείνει τις ερωτήσεις σε θέματα όπως ποιος μαθητής ή καθηγητής μίλησε άσχημα για το τροποποιητικό του πρόγραμμα, ή ποιος κάνει καλό μάθημα (για καθηγητή) ή φασαρία στην τάξη και τα διαλείμματα (για μαθητή);
3. Ο κηδεμόνας που βρίσκεται σε όλα αυτά; Χρειάζεται συναίνεση σε πολύ απλούστερα θέματα π.χ. μια εκδρομή ή μια κάποια δραστηριότητα. Γιατί σ'αυτή την περίπτωση δεν ερωτάται ;
4. Ποια η θέση της ΔΔΕ για τις εναλλακτικές επανορθωτικές ενέργειες;
Τι είναι αυτό που μαθαίνει η ανήλικη; Διαπραγμάτευση; Ανταλλάγματα αντί ποινής; Παραβίαση/Αυθαίρετη Εναλλακτική Τροποποίηση της νομοθεσίας; Με ποιό δικαίωμα "νομοθετεί" ο Δ/ντής;
Που βρίσκεται η επανόρθωση αν π.χ. βρίσει ή χαστουκίσει μια συμμαθήτριά της; Στο να κουβαλάει θρανία; Στο να ανακυκλώνει σκουπίδια; Στο να διαπραγματεύεται με το Δ/ντή;
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ όχι Παιδαγωγικό μέτρο.

@Σαβάλλας
|

Όπως το είπατε, αγαπητέ: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ.
Εκεί, αποφασίζετε εσείς πώς θα πράξετε( στα φυσιολογικά πάντα πλαίσια, γιατί τελευταία γίνονται πολλά).
Στο σχολείο όμως, υπάρχουν νόμοι με βάση τους οποίους λαμβάνονται αποφάσεις.
Αν το παιδί μου πρέπει να τιμωρηθεί, βεβαίως να γίνει, ας αποβληθεί. Να κάνει όμως αυτά τα απαράδεκτα, με βάση ποιον νόμο και με ποιο δικαίωμα;
Μη τα συγχέετε

Πλατάρος Γιάννης
|

Μην ξεχάσετε στην ΕΔΕ, όταν γίνει, αν δεν τα πάρετε πίσω , να δηλώσετε ένα σοφισμα ειδικό για σας:
"Αν δεν μπορούμε να πειραματιστούμε έστω και ανεπιτυχώς εμείς που είμαστε εκ του ιδρυτικού του νόμου πειραματικό σχολείο, τότε ποιος μπορεί;;
Μην επιμείνετε πολύ όμως, διότι και ο πειραματισμός διεξάγεται εντός νομιμότητας.....
Να τους πείτε ότι το δικαιϊκο μας σύστημα, έχει αποδεχθεί την δημόσια εργασία ως μέσο σοφρονισμου , ίδια της νεολαίας και νομίσαμε ότι μπορούσαμε να το επεκτείνουμε στα Σχολεία.....
Μην το παρακάνετε όμως, ούτε αυτό ισχύει....Στην Ελλάδα, έχουμε συγκεντρωτικό σύστημα, όλα εισάγονται κεντρικά....
Άμα δείξετε ένα ίχνος μεταμέλειας, όπως λ.χ. ένας καθηγητής σας μαθηματικός που με αποκάλεσε "κ . Πλατεία" λόγω οτοκορεκτ, και το συζητάει το πράγμα , να μην δοθεί η γνωστή κινηματογραφική εντολή " Ηλία ριχτο!"
Έχετε αλλάξει τον νόμο αυθαίρετα.
Η πράξη του συλλόγου σας είναι ανυπόστατη. Χειρότερη κι από άκυρη.....
Να κάνετε το πρέπον , το λογικό και το δίκαιο , να σας υποστηρίξω ανθρώπινως, όπου μπορώ....

Γιωργος Σαββαλας
|

Το παιδί σας παίζει με τη μπάλα στο σπίτι και σπάει το ακριβό σας βάζο
Έχετε 3 επιλογές
1Δεν κάνετε τπτ και του λέτε μπραβο
2Το σπάτε στο ξύλο
3Του λέτε νεαρέ για 15 μέρες θα πλένεις τα πιάτα και θα κουρεύει το γκαζόν του κήπου
Εγώ επιλέγω την 3
Εσείς;

Τι να πω
|

Μα τι λέτε για να λέτε
Λέτε περιπεκτικά να πάει ο σύλλογος ως ποινή να καθαρίσει το γραφείο του διευθυντή
Γιατί υπάρχει ποινή να πάρει απουσία καθηγητής επειδή κάνει φασαρία;
Η να φάει αποβολή;
Πώς συνδυάζετε αυτά τα δύο
Η τιμωρία καθηγητή με αυτή του μαθητη
Επιστήμονες άνθρωποι είστε

Δημήτρης, Ιδαίον Άντρον
|

@ Εκπαιδευτικός | 6 Δεκ 2024 16:29
Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή: αποβολή ή αναστοχασμός μαθητή και δασκάλου;
Θέλουμε τον διευθυντή / τον σύλλογο να αναλαμβάνει συχνά και τον ρόλο του δικαστή, δηλαδή να ανακρίνει αν χρειαστεί, να αποσπάσει την ομολογία, να ζητήσει την απολογία και να αποφαίνεται την αποβολή, με το γνωστό βαρύ εννοιολογικό της φορτίο για ένα παιδί 12 έως 15 ετών ή θέλουμε τον έγγραφο αναστοχασμό και την καλά προετοιμασμένη απολογία του, που θα επιφέρει κάτι πρωτόγνωρο στο ελληνικό σχολείο· αντί μιας στιγματικής αποβολής, μία απαίτηση που έχει ως στόχο την προσαρμογή στον κανονισμό του σχολείου, ζητώντας του να συνεισφέρει αμέσως σε μία κοινή σχολική δράση;
Αυτό που θα του ζητηθεί μετά την κατάθεση της απολογίας του κι αφού ο διευθυντής παρέμβει παιδαγωγικά συζητώντας μαζί του, είναι μια σχολική πράξη που εντάσσεται στις συλλογικές δράσεις του σχολείου. Πχ, η φροντίδα των μικρών σκύλων δεν προσφέρεται αποκλειστικά από μαθητές που παραβαίνουν τον κανονισμό του σχολείου, είναι βέβαιο ότι κι άλλα παιδιά συμμετέχουν σύμφωνα με κάποιον προγραμματισμό και την κατάλληλη εποπτεία που με δική του απόφαση ο σύλλογος διδασκόντων ανέλαβε.

Αγαπητέ συνάδελφε,
Η αποβολή έχει ένα βαρύ, μονοσήμαντο και αρνητικό φορτίο, ειδικά σ' αυτά τα μικρά παιδιά, που τα ισοπεδώνει ψυχολογικά καθώς δεν τους επιτρέπεται να μπουν στην τάξη. Το σχολείο απορρίπτει και ταυτοχρόνως ομολογεί ότι αδυνατεί να βρει άλλη, παιδαγωγικά χρήσιμη, λύση.
Η παιδαγωγική αντιπρόταση του σχολείου δεν ισοπεδώνει, αναγνωρίζει άλλες αξίες του μαθητή και του προτείνεται, αντί της αποβολής, να συνεισφέρει εκτάκτως σε κάτι που αποτελεί συλλογική δράση, μόνο που αυτή τη φορά θα δράσει μόνος του. Η αντιπρόταση είναι παιδαγωγική πράξη πολύ υψηλότερης αξίας. Είναι σαν να του λένε: δε σε θεωρούμε ανάξιο για να μπεις στην τάξη, απλώς κρίναμε, εμείς οι καθηγητές σου αλλά και οι γονείς σου, ότι πρέπει προηγουμένως να συνεισφέρεις εκεί... και ελπίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του έργου σου θα ξανασκεφτείς όλα αυτά που σου είπε ο διευθυντής στο γραφείο και οι γονείς σου στο σπίτι και θα αναθεωρήσεις τη συμπεριφορά σου μέσα στην τάξη.
Σκέψου λοιπόν, συνάδελφε, όλα τα παραπάνω, βάλε και το χέρι στη καρδιά και πες μας:
Πότε μορφώνεις σωστά τον μαθητή, όταν τον αποβάλλεις ή όταν τον διδάσκεις σύμφωνα με την αντιπρόταση του συλλόγου διδασκόντων του Ράλλειου Γυμνασίου;

Χουρδάκης Μιχαήλ
|

Πολύ σωστά λέει ο "Εκπαιδευτικός" ότι τέτοιες εργασίες δεν θα έπρεπε να περνάνε στα παιδιά ως ποινές.

Σε γενικές γραμμές, ότι δεν αναγράφεται ότι επιτρέπεται, δεν απαγορεύεται. Αυτό σημαίνει πχ ότι αν ένας νόμος λέει για μια δράση, το να κάνεις μια εναλλακτική δράση είσαι μια χαρά. Το να βάλεις τα παιδιά να κάνουν εργασίες στο σχολείο στο πλαίσιο μιας δράσης, ναι.

Στις ποινές όμως, ότι ρητά δεν αναγράφεται, απαγορεύεται. Αλλίως ένα δικαστήριο θα έλεγε πχ μπορεί ο νόμος να λέει ότι πρέπει να σου ρίξω 10 χρόνια αλλά επειδή δεν λέει ότι δεν μπορώ να σου ρίξω 5 μέρες, στις ρίχνω.

Το να βάλεις τα παιδιά να βάψουν το σχολείο ως "ανταλλαγή" για την αποβολή, σε κάνει γελοίο στα παιδιά γιατι αντικαθιστά κάτι παιδαγωγικό, νόμιμο και με έννομες συνέπειες (αποβολή -> ανεπαρκής φοίτηση) με κάτι που δεν στηρίζεται ούτε στην νομοθεσία ούτε σε επιστημονική βιβλιογραφία (αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο θα του έδινε μια δικαιολογία).

Το δεκαπενταμελές απλά το ψήφισε γιατι το καραβόλευε, σου λέει έτσι δεν θα κοπεί ποτέ κανένας. Και ο σύλλογος έπεσε στην λούμπα.

Με άλλα λόγια, θα περάσουν όλοι σε αυτό το σχολείο όπως και σε τόσα άλλα, άσχετα το πόσα τσιγάρα θα καπνίσουν και το πόσες φωτογραφίες θα τραβήξουν.

ΑΧ
|

Η εργασία απελευθερώνει

daskala
|

Αναλογα με αυτα ,θα προτεινα όσοι εκπκοι δεν τα ...πανε καλα με την αξιολογηση ,με την συναινεση τους να κανουν κι αυτοι κατι απο τα παρακατω: εξωραισμο σχολικου χωρου, γραμματειακη απασχοληση, τακτοποιηση βιβλιοθηκης, φροντιδα κηπου, καναρινιων, βοηθοι κυλικειου κλπ
Και το βασικοτερο απολογητικη επιστολη στον δντη του σχολειου με κοινοποιηση στον εποπτη ...τι να γινει, ας προσεχαν..

Poyet
|

Φαντάζομαι τον Πλατάρο να κάθεται σε μια γωνία, να τρώει ποπ κορν και μόλις βγει κάποια απόφαση για ΕΔΕ ή δεν ξέρω τι άλλο να βγαίνει στους δρόμους και να πανηγυρίζει ανάβοντας πυρσούς από ευχαρίστηση. Σε αναμονή του επόμενου σχολίου του....

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Δεν υπαρχουν εισαγγελεις εις τας Αθηνας;

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Τωρα στο δια ταυτα, πρεπει να προβληματιστουμε με την ευκολια που ο δντης εστειλε αυτην την εγκυκλιο: Δεν εχει παιδαγωγικη επάρκεια (;) Ο ΣΔ πώς το δεχθηκε(;) Ο Συμβουλος Εκπαιδευσης και ο ΔΔΕ πως υπεγραψαν τον Εσωτερικο Κανονισμό(;)
Λειπει η επαγγελματικα καταρτιση, η γνωση των κινδυνων απο τις δραστηριοτητες αυτες... Το σχολειο αυτο χρειαζεται ενδοσχολικη επιμορφωση . Ειναι πρωτογνωρα αυτα, ειμαι δεκαετιες στην εκπ/ση δεν εχω ξανακουσει τετοιες μεθοδους...Ας ελπισουμε πως η διοικηση θα κανει τα δεοντα

Διευθυντής σχολείου
|

Δεν το αυτό πίστευα που διάβαζα, θεώρησα ότι αναφέρονταν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα!

.
|

Είναι που είναι το σχολείο από το 1800κατι ας το κάνουμε χειρότερο! Δεν είναι σωστό αυτό ως προς τις μαθήτριες και δεν μπορεί ο διευθυντής να τροποποιήσει τον νόμο του Υπουργείου Παιδείας. Το ότι είναι ξεχωριστό σχολείο λόγω στέγασης και λόγω του ότι είναι θηλέων δεν δίνει κανένα δικαίωμα να φέρονται με τέτοιο τρόπο στα παιδιά που φοιτούν εκεί!

@Εκπαιδευτικός
|

Όπως τα λέτε: θα έπρεπε. Αλλά δεν αποτελούν. Έως τότε, ας κάνουμε αυτά που πρέπει και αυτά που προβλέπονται. Ποιος θέτει το όριο στο ποια χειρωνακτική εργασία είναι αποδεκτή και ποια όχι; Ο Σύλλογο διδασκόντων, ο Σύλλογος γονέων και το 15μελες;
Αν όντως θεωρούμε τις συγκεκριμένες πρακτικές αποδεκτές (γιατί δεν είναι απλώς "χειροτεχνίες" είναι αντί ποινών, είναι εναλλακτικές ποινές δηλαδή) ας αγωνιστούμε όλοι να νομοθετηθούν έστω και σε αδρες γραμμές από το Υπουργείο.
Έως τότε όχι.

Ερτ
|

Έχουμε και λέμε: Παράβαση καθήκοντος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, παραβίαση νομοθεσίας περί εργασίας ανηλίκων. Σώπα όπου να αι θα σημάνουν οι καμπανεεεεεες.

Γιώργος 31
|

Είναι σαφώς παράνομη η μετατροπή ποινών λοιπόν, όπως υποστηρίζουν πολλοί σχολιαστές!
Προτείνω αντί για ΕΔΕ ο Υπουργός να καλέσει τον ευφάνταστο διευθυντή να καθαρίσει τα γραφεία του Υπουργείου (ως εναλλακτική δράση αν φυσικά το θέλει και ο ίδιος, αντί για ΕΔΕ πάντοτε)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ