Ο υπ. Παιδείας ακύρωσε τις εκλογές των εκπαιδευτικών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στην ΠΔΕ Αττικής

Διαπιστώθηκε αναντιστοιχία όσον αφορά στον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της ΠΔΕ Αττικής

30/12/2024

Ενημερώθηκε: 30/12/2024, 23:16

Άκουσε το άρθρο

Ακυρώθηκε, με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, η εκλογική διαδικασία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, όπως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024, για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Αττικής και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Παιδείας, καθώς  διαπιστώθηκε αναντιστοιχία όσον αφορά στον αριθμό των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους της ΠΔΕ Αττικής.

Επαναληπτικές εκλογές

Με την ίδια απόφαση ο Κυριάκος Πιερρακάκης όρισε ως  ημερομηνία διεξαγωγής επαναληπτικής εκλογικής διαδικασίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Αττικής και στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) ηλεκτρονικά το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2025, από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα, εκτός αν η Εφορευτική Επιτροπή παρατείνει με αιτιολογημένη απόφασή της τη διάρκεια της ψηφοφορίας εντός των ορίων της παρ. 1 του άρθρου 40 του π.δ. 1/2003 (Α’ 1).

Επίσης ο υπουργός Παιδείας όρισε  να συγκροτηθεί άμεσα νέα εφορευτική επιτροπή στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 37 του π.δ. 1/2003 (Α’ 1).
 

Σχόλια (9)

Kostas @ert
|

Επειδή όσα λες είναι λόγια του αέρα, σε παρακαλώ να αναφέρεις ποιος νόμος ή διάταξη ή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαγορεύει την πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων. Εξάλλου είναι θέμα απλής λογικής. Σκέψου να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας και να αναφέρει: Εγγεγραμμένοι 1000 Ψήφισαν 900 και να υποβληθεί ένσταση ότι ψήφισαν 700. Πώς μπορεί να αποδειχτεί ποιος έχει δίκιο αν δεν μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος στην κατάσταση των ψηφισάντων. Αλλά και πάλι τα λόγια είναι περιττά. Επαναλαμβάνω ποιος νόμος ή διάταξη ή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαγορεύει την πρόσβαση στους καταλόγους ψηφισάντων;

ERT
|

Οι εκλογικοί κατάλογοι ΙΣΩΣ δεν είναι ΠΔ. Το αν ψήφισα ή όχι ΣΙΓΟΥΡΑ είναι ΠΔ. Οι συνδικαληστές είναι γνωστό σε όλους τι είναι.

Kostas @ert
|

Μάθε το Σύνταγμα της Ελλάδας. Μυστική είναι η ψήφος του καθενός. Δεν υπάρχει κανένα θέμα προσωπικών δεδομένων όσον αφορά τις καταστάσεις των εγγεγραμμένων και των ψηφισάντων εκλογέων. Κάθε πολίτης και κυρίως όποιος είναι υποψήφιος δικαιούται εκ του νόμου και του Συντάγματος να έχει πρόσβαση στους εκλογικούς καταλόγους των εγγεγραμμένων και των ψηφισάντων. Και αυτό είναι απολύτως φυσικό, γιατί διαφορετικά οι εκλογές θα ήταν απολύτως διαβλητές.
ΥΓ. Ο συνδικαλισμός είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και προστατεύεται από το Σύνταγμα σε κάθε δημοκρατική χώρα. Απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα και σε παρόμοιες χώρες. Οι συνδικαλιστές εκλέγονται με μυστική και καθολική ψηφοφορία. Δε διορίζονται, ούτε επιβάλλονται από κάποιους. Όποιος θέλει μπορεί να εκτεθεί στη λαϊκή ετυμηγορία. Τώρα αν εσύ έχεις πεποιθήσεις αντιδημοκρατικές αυτό είναι άλλο θέμα.

Δημήτρης ΝτεΚρής
|

Πήγε τέσσερις η ώρα. Πότε θα μας ευχηθείς;

Ερτ
|

Προσωπικά δεδομένα. Γιατί πρέπει να μάθει ο κάθε επαγγελματίας συνδικαλιστής αν ψήφισα ή όχι;

Kostas απάντηση
|

Ξέρω ότι ως υποψήφιος μετά την ολοκλήρωση της διά ζώσης ψηφοφορίας είχα το δικαίωμα να πάρω αντίγραφο των ψηφισάντων και να διαπιστώσω αν όντως όλοι ή κάποιοι από αυτούς είχαν προσέλθει στην ψηφοφορία. Είχα το δικαίωμα να ελέγξω ένα προς ένα τα καταμετρημένα ψηφοδέλτια και να μετρήσω τους σταυρούς μου καθώς και των συνυποψηφίων μου και να υποβάλω ένσταση σε περίπτωση που υπήρχαν διαφορές με τα επίσημα αποτελέσματα.
Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δεν μπορώ τίποτα από όλα αυτά. Ζήτησα την κατάσταση των ψηφισάντων και μου είπαν ότι δεν δικαιούμαι να την πάρω. Το ίδιο και τον εκλογικό κατάλογο. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τη σταυροδοσία. Πού είναι η διαφάνεια;

@Kostas | 31 Δεκ 2024 02:28
|

Είσαι βέβαιος ότι οι εκλογές που δεν γινόταν ηλεκτρονικά ήταν αδιάβλητες?

Kostas
|

Τι εννοεί ο ποιητής;
Τι ... δεν είναι αδιάβλητο το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας;
Τι έγινε ... μήπως οι ψηφίσαντες ήταν περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους;
Ψήφισαν και τα δέντρα ... όπως το 1961!

δηλαδή;
|

πιο λιανά κάποιος;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ