Γονείς γράφουν στο esos για τη μετατροπή του σχολείου τους σε Ωνάσειο

Κάθε αλλαγή είθισται μέχρι τώρα να εφαρμόζεται για λόγους ηθικούς και όχι μόνο από την επόμενη χρόνια, και όχι από την τρέχουσα ,απομένοντας 4 μήνες μόνο… Η αλλαγή να ισχύσει απο το 2026-27.

02/02/2025

Ενημερώθηκε: 02/02/2025, 19:45

Άκουσε το άρθρο

Καλημέρα σας , 

Συγχαρητήρια για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που προσφέρεται στο χώρο της παιδείας.

Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να μεταβιβασετε/ δημοσιεύσετε το παρακάτω κείμενο σχετικά με τα ΩΝΑΣΕΙΑ σχολεία ,Είμαστε μια ομάδα γονέων ΣΤ τάξης ,από το Δήμο Αχαρνών,που το  Γυμνάσιο του θα γίνει Ωνάσειο.

Όπως κάθε μεγάλη αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, στις δέσμες από το υπουργείο Παιδείας αλλά και σε κάθε άλλη θεσμική αλλαγή πχ εκλογικού νόμου ,που γίνεται στη μέση μιας χρονιάς , ο νόμος είναι εφαρμοστέος από την επόμενη χρόνια και ότι από την τρέχουσα.

Οι αλλαγές δεν εφαρμόζονται βίαια και αστραπιαία διαταράσσοντας την οικογενειακή ηρεμία και τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας και των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Αυτά τα παιδιά θα βρεθούν να στοιβάζονται σε διπλανά σχολεία, χωρίς πρόβλεψη για τάξεις και εκπαιδευτικούς. Να ετοιμάζονται όσα θέλουν να δώσουν ,βίαια σε χρόνο, με μόνο 3-4 μήνες προετοιμασία , χάνοντας έδαφος από τα παιδιά εκείνα που ετοιμάζονται από Σεπτέμβρη για τα πρότυπα..

Επίσης οικονομικά η οικογένεια δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε ένα έκτακτο έξοδο, που δεν είχε προβλέψει..

Οι ίσες ευκαιρίες επιτάσσουν ίδια αφετηρία προετοιμασίας σε όλα τα επίπεδα. Ναι στα Ωνάσεια ,όχι όμως έναρξη από φέτος, όχι βίαια αλλά με σύνεση κ χρόνο για προετοιμασία όλων.

Ένα τέτοιο , μεγαλοπρεπές σχέδιο δεν μπορεί να είναι φτιαγμένο στο πόδι, θέλει  προετοιμασία σε σχολικά κτίρια και υλικοτεχνική υποδομή , προετοιμασία από νωρίς για τους μαθητές , πρόβλεψη για καθηγητές , πρόβλεψη για επαρκείς τάξεις στα διπλανά σχολεία και τέλος χρόνος για τον οικονομικό - οικογενειακό προϋπολογισμό εξ αρχής.

Κάθε αλλαγή είθισται μέχρι τώρα να εφαρμόζεται για λόγους ηθικούς και όχι μόνο από την επόμενη χρόνια, και όχι από την τρέχουσα ,απομένοντας 4 μήνες μόνο…

Η αλλαγή να ισχύσει απο το 2026-27.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ!

Σχόλια (34)

Φιλόλογος πρώην
|

@Dandelion
Μήπως θα σας ήταν εύκολο να μου εξηγήσετε περί τίνος ομιλείτε; Όπως θα έχετε προσέξει, γράφω πάντοτε αναλυτικά τη σκέψη μου, ώστε να συνοδεύεται και από επαρκή τεκμηρίωση, με την οποία φυσικά μπορείτε να διαφωνείτε. Η δική σας επιγραμματική (κι επομένως ατεκμηρίωτη) υπόδειξη σε τι αναφέρεται;

Dandelion
|

@ Φιλόλογος πρώην
Μείνετε καλύτερα στα δικά σας εναπομείναντα ροζ συννεφάκια και αφήστε τους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς να αποφασίσουν.

ΚΔ
|

Επισης η διοικουσα επιτροπή 'προτεινει την ένταξη και άλλων σχολείων στο δίκτυο των ωνασειων'. Επομένως να μην εφησυχάζουν και οι υπηρετούντες στα σχολεία που δεν είναι ακόμα 'ωνάσεια'...

ΔΚ
|

...Ας αφήσουμε το τι εχει στο μυαλό της η Κυβέρνηση, που δεν το ξέρω, και το ΣτΕ υπάρχει ακριβώς για να ακυρώνει αντισυνταγματικές πράξεις , πράγμα που γίνεται πολύ συχνά. ΔΕΝ γνωρίζω αν θα πετύχαινε η προσφυγή, γνωρίζω όμως οτι αν η ΟΛΜΕ δεν κινηθεί θα πει οτι συμφωνεί με αυτά που γινονται.

ΔΚ
|

Και εσεις τι προτείνετε? Σίγουρα οχι να μην κάνουμε τίποτα. Και πάλι βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατι να μην προσπαθήσει το συνδικαλιστικό μας όργανο, αφού δεν εχουμε τιποτα να χάσουμε. Εαν δεν κινηθεί, αυτό σημαινει απλά οτι συμφωνει με αυτά τα μέτρα.

Οι μάχες κερδίζονται στην κάλπη
|

@ΔΚ 7 Φεβ 2025 07:44
Μα γι' αυτό και σας ρώτησα για τα τελευταία 6 χρόνια κι όχι για τον προηγούμενο αιώνα.
Τώρα βάλλονται περισσότερο από ποτέ τα δικαιώματα του απλού πολίτη (σε παιδεία, σε υγεία, σε εργασία, σε ασφάλεια, σε κοινωνική πρόνοια, σε αποδοχές/συντάξεις, σε προστασία του καταναλωτή κλπ.) και δυστυχώς σπανίζουν οι δικαστικές αποφάσεις που είναι υπέρ του.
Είδαμε επίσης το κράτος, ακόμα και να μη συμμορφώνεται (ή όχι πλήρως) σε δικαστικές αποφάσεις υπέρ του πολίτη.
Το "όταν δεν προσφευγεις δεν παίρνεις τιποτα", φοβάμαι ότι έγινε πια ανάλογο (από άποψη πιθανοτήτων) με το αν δεν παίξεις λόττο δεν κερδίζεις.
Δεν μπορώ τέλος να φανταστώ, ότι η κυβέρνηση θα επένδυε σ' ένα τέτοιο εγχείρημα (όπως και με τα μη κρατικά πανεπιστήμια) εάν δεν είχε διασφαλίσει την καλή "τύχη" του....

ΔΚ
|

Το 1997 και το 2000 το Συμβουλιο της Επικρατειας ακύρωσε αποφάσεις που μετέφεραν στους δήμους εκπαιδευτικές αρμοδιότητες. Η προσφυγή έπρεπε να έχει ήδη γινει και όσο για το αποτελεσμα, το σιγουρο ειναι πως όταν δεν προσφευγεις δεν παίρνεις τιποτα

Οι μάχες κερδίζονται στην κάλπη
|

@ΔΚ 5 Φεβ 2025 15:08
Έχετε δει πολλούς νόμους να κρίνονται αντισυνταγματικοί τα τελευταία 6 χρόνια?
Έχετε δει πολλές φορές να δικαιώνεται ο συνδικαλισμός ή ο πολίτης απέναντι στο Κράτος?
Όχι μόνο δεν θα δικαιωνόταν η ΟΛΜΕ αλλά επιπλέον θα την κατηγορούσαν και ότι δεν θέλει τη δήθεν αριστεία στην εκπαίδευση.

ΔΚ
|

Η ΟΛΜΕ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα αυτού του νομοσχεδίου; σύμφωνα με το Σύνταγμα η παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους

Σταδιακή ιδιωτικοποίηση της παιδείας
|

Ωνάσεια σχολεία, ο τρόπος να βελτιωθεί η υλικοτεχνική υποδομή σχολείων με ιδιωτικούς πόρους μετά την πλήρη αποτυχία όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης να δημιουργήσουν μία στοιχειωδώς καλή δημόσια εκπαίδευση. Τα Ωνάσεια σχολεία απλά είναι η αποδοχή πολιτικής αποτυχίας δεκαετιών.
Φυσικά ο κάθε ιδιώτης που χρηματοδοτεί, θα έχει λόγο και για το πως θέλει τα σχολεία τα οποία πληρώνει. Και τα παιδιά μας σίγουρα θα αισθάνονται τυχερά που θα δίνουν εξετάσεις από μικρή ηλικία για να μπούνε σε αυτά τα δήθεν 'καλά' σχολεία, ξεχνώντας τι θα πει παιχνίδι και ξενοιασιά. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να δημιουργήσετε γενιές παχύσαρκων κολλημένων στην οθόνη νέων, χωρίς επαφή με το φυσιολογικό της ηλικίας τους και ένα ακόμη μεγαλύτερο άνθισμα της φροντιστηριακής παιδείας που ήδη υπάρχει για τις μεγαλύτερες ηλικίες μαθητών.
Αντε με το καλό και σχολεία Μαρινάκη, σχολεία ΑΒ Βασιλόπουλος, σχολεία Νιάρχος, σχολεία Μασούτης, και σχολεία LIDL.

Βασιλική
|

@ilias Οι εξετάσεις για το 2025-26 γίνονται σε 2 μήνες. Άρα, έχετε άδικο. Η χρονιά έναρξης θα έπρεπε να είναι το 2026-27.

@Γονείς
|

Σας κάνουν Ωνάσηδες και αντιδράτε?

Χάρης
|

Στις Πανελλαδικές δίνεις εξετάσεις και περνάς ανάλογα τη βαθμολογία σου. Άλλος γράφει 18.000 άλλος 5.000 μόρια. Να περάσουν όλοι Νομική, Ιατρική, Μετσόβιο κλπ για να επικαλεστούμε θέμα ίσων ευκαιριών τότε όπως αναφέρετε; Και στα πρότυπα μέσω εξετάσεων πανελλαδικού τύπου εισάγονται.

Κ
|

@ Φιλόλογος πρώην
Δεν είναι στη φαντασία μου. Το διαλαλείτε στο σχόλιο σας. 'Αλλωστε στα παιδιά παρέχονται από την αρχή οι ίσες ευκαιρίες. Από το δημοτικό. Από κει και πέρα αυτό δε μπορεί να εφαρμόζεται πάντα και παντού. Μιλάμε για δευτεροβάθμια όπου εκεί διαχωρίζονται οι μαθητές πλέον οι μαθητές με δυνατότητες, αυτοί που δεν έχουν ενδιαφέρον, αυτοί που έχουν υψηλή νοημοσύνη, αυτοί που δε παίρνουν καν βιβλίο στη τάξη. Όλοι σε ένα κουβά δε γίνεται. Όπως είπα σε προηγούμενο σχόλιο θεωρώ ότι καλύτερη επιλογή από τα πρότυπα θα ήταν η εφαρμογή κατάταξης τμημάτων σε ΌΛΑ τα δημόσια σχολεία βάση της τελικής εξέτασης κάθε τάξης.
Όσο για το Σύνταγμα θα γνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια όλα τα μεταπτυχιακά είναι με δίδακτρα!! Εκεί δεν υπάρχει διαχωρισμός σύμφωνα με εσάς σε αυτούς που έχουν ή δεν έχουν;

@Φιλόλογος πρώην
|

Εφόσον όλοι εισάγονται με τις ίδιες εξετάσεις στα Ωνάσεια έχουν ίσες ευκαιρίες. Μήπως για τον ίδιο λόγο δεν είναι συνταγματική και η μη εισαγωγή στην ιατρική για όσους εχουν χαμηλότερη βάση; Πείτε μου που να πάω να παραλάβω το πτύχιο μου ιατρικής που μου στέρησαν λόγω άνισων ευκαιριών.

Φιλόλογος πρώην
|

@Κύριε φιλολογία πρώην
Αγαπητέ (-ή) μου, θα σας πω ευθέως ότι γράφετε βυθισμένος (-η) στις προκαταλήψεις και τις προσωπικές σας εμμονές. Τι είναι όλα αυτά που μου γράφετε περί ισοπέδωσης καλών και κακών μαθητών; Γιατί μου το λέτε αυτό; Έχετε δει κάπου να εκφράζω τέτοια λογική, η οποία άλλωστε απέχει παρασάγγας από την προσωπική μου εκπαιδευτική αντίληψη;
Λυπάμαι, αλλά επιμένοντας στο αρχικό σας λάθος περί σημαιοφόρων και επιστρατεύοντας ευφάνταστες απόψεις που δεν πηγάζουν από αυτά που καλείστε να σχολιάσετε, δείχνετε απλώς ότι δυσκολεύεστε να ακούσετε αυτό που πραγματικά σας λέω, γιατί δεν έχετε πραγματικά επιχειρήματα. Άλλωστε τι επιχείρημα μπορεί κανείς να βρει, για να αντικρούσει τη θεμελιώδη αντίληψή μου ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, είτε διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας, είτε σε κάποιο νησάκι της άγονης γραμμής, γιατί αυτό ακριβώς επιτάσσει το εθνικό μας Σύνταγμα;
Θα πρέπει να καταλάβετε λοιπόν ότι δε μιλώ για αυθαίρετη εξίσωση ανόμοιων πραγμάτων, όπως το εκλάβατε εσείς, αλλά για ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ώστε με δίκαιο τρόπο να ξεχωρίσουν οι άξιοι από τους ανάξιους. Αυτή την άποψή μου περιμένω να αντικρούσετε και όχι να επιχειρηματολογείτε πάνω σε ανύπαρκτους ισχυρισμούς που απλώς τους φαντάζεστε!

Άρχισε το ενδιαφέρον
|

Θα μπορούν να συμμετέχουν την επόμενη χρονια και προηγούνται οι μαθητές που φοιτούν με υψηλό ποσοστό. Που είναι ο αιφνιδιασμός; Τα θέματα θα είναι απλά. Τα πρότυπα έχουν αλλά θέματα.

Χάρης
|

@ Φιλόλογος πρώην
Φυσικά και ίσχυε ο σημαιοφόρος με κλήρωση, όπως και ότι το πρότυπο σχολείο ήταν "καρκίνωμα" , όμως έτρεξαν οι πολιτικοί που θεωρούσαν τα πρότυπα σχολεία κόκκινο πανί, να εγγράψουν τα παιδιά τους. Πού είναι ο λαϊκισμός σε αυτό; Είναι κάτι που δεν ισχύει από τα παραπάνω;

Κύριε φιλολογία πρώην
|

Γνωρίζω πολύ καλά. Κανένα λάθος δεν έκανα. Αντίθετα είναι ντροπή καθηγητές ακόμα και πρώην να κατατάσσετε ίσα τον μαθητή που διαβάζει και αυτόν που δε διαβάζει από ιδεολογία. Δεν είναι όλοι ίσοι. Δε μπορεί όμως να φτάνει ένας μαθητής στην ηλικία των 15 και να υποστηρίζετε ότι θα είναι όλοι μαζί. Δε μπορεί να στρώνεις δάφνες σε κάποιον που δε προσπαθεί και να υποστηρίζεις ότι αδικείται. Θα αντιμετωπίσουν τον κόσμο αργότερα όπου κι εκεί δεν είναι όλοι ίσοι. Υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν και αυτοί που όχι. Ο καθένας θα εισπράξει τους κόπους του. Όλοι ίσοι ως ιδεολογία είναι αστεία. Και ναι ο σημαιοφόρος με κλήρωση ήταν η αρχή της κατάρρευσης του εκπαιδευτικού ρόλου. Ακολούθησε η βαθμολογική ισοπέδωση από το γυμνάσιο και η κατηφόρα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ @ Φιλόλογος πρώην 3 Φεβ 2025 11:34
Μόνο που λέτε άλλα από αυτά που σας επισήμανα. Εσείς είπατε ότι οι σημαιοφόροι επιλέγονται με κλήρωση κι όταν καταλάβατε ότι αυτό δεν ισχύει, το γυρίσατε στην αξιοπιστία της βαθμολογίας, κοινώς πετάξατε τη μπάλα στην εξέδρα, για να μην παραδεχθείτε το λάθος σας.

ilias
|

Η ιστορία με τα Ωνάσεια θυμίζει την ιστορία με το cancelArachova. Το καλοκαίρι βγήκε το tag αυτό και τον χειμώνα η Αράχοβα είχε γεμίσει. Το ίδιο είχε συμβεί και με τα πρότυπα, το ίδιο μάλλον θα συμβεί και με τα Ωνάσεια.

@ Φιλόλογος πρώην
|

Η αλήθεια και λογική από κάποιους μεταφράζεται ως λαϊκισμός. Είναι οι αλήθειες, που ως γονέας που τα παιδιά μου μόλις τελείωσαν και φοιτούν έχω πλήρη εικόνα της αλήθειας των τελευταίων χρόνων της εκπαίδευσης.
'Οσο για τον σημαιοφόρο , ναι ίσχυσε στο δημοτικό αλλά αυτό έδειχνε τη προσπάθεια υποβάθμισης της αριστείας. Αλλά για εξηγήστε μας και πόσο αξιόπιστες είναι και οι βαθμολογίες στο Γυμνάσιο και Λύκειο με τη θεσμοθέτηση της λογικής να περνάνε όλοι με βασικά μαθήματα κάτω από τη βάση; Που όλοι πλέον είναι αριστούχοι μέχρι που τρώνε τα μούτρα του στη πραγματικότητα των πανελλαδικών; Οι αλήθειες να λέγονται λοιπόν..

Φιλόλογος πρώην
|

@K
Επιχειρηματολογείτε πάνω σε φανταστικά δεδομένα. Αυτά που γράφετε στην πρώτη παράγραφο περί σημαιοφόρων δεν ισχύουν. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση σημαιοφόρος επιλέγεται πάντα ο μαθητής της μεγαλύτερης τάξης που έχει πετύχει την υψηλότερη βαθμολογία την προηγούμενη χρονιά.
Η τελευταία παράγραφος του σχολίου σας ξεπέφτει στο φτηνό λαϊκισμό δυστυχώς.

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > @PS | 2 Φεβ 2025 21:52
Δεν συμφωνώ μ' αυτά που λέτε.
Πρώτα πρώτα και πάνω απ' όλα γιατί το ελληνικό Σύνταγμα επιτάσσει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για ΟΛΑ τα παιδιά της ελληνικής επικράτειας, πράγμα που με χίλιους τρόπους εδώ και χρόνια παραβιάζεται κι έρχεται ο θεσμός των Ωνασείων να προσθέσει άλλον ένα.
Δεύτερον, γιατί με μεγάλη ευκολία μιλάτε ως εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομικών βεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Λυπάμαι που είστε τόσο εύπειστος (-η), αλλά τριγύρω βλέπουμε να κατασπαταλώνται ασταμάτητα τεράστια ποσά για κάθε τι δευτερεύον και ασήμαντο, ακόμη και από το ίδιο το υπουργείο παιδείας, όπως τα λέγαμε πρόσφατα. Αν βέβαια η κυβέρνηση δεν αξιολογεί το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης ως πρώτη προετεραιότητα, τότε πράγματι δεν υπάρχουν χρήματα. Αλλιώς, δεν το πιστεύω!
Και κάτι τελευταίο: Αν κάποια εύρωστα ιδιωτικά ιδρύματα επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ελληνική εκπαίδευση, αυτό δε θα 'πρεπε να γίνεται με τέτοιους ελιτίστικους και εκλεκτικούς τρόπους που παραβιάζουν το πνεύμα του ελληνικού Συντάγματος, αλλά με τρόπους ισότιμης αξιοποίησης. Επομένως θα μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο ίδρυμα να χρηματοδοτεί έναν εκπαιδευτικό τομέα, π.χ. την κάλυψη της μισθοδοσίας των αναπληρωτών ή κάτι άλλο ανάλογο κατανέμοντας έτσι ισοδύναμα σε όλα τα σχολεία τη συνεισφορά του.
Με άλλα λόγια: Δε γίνεται να βλέπουμε ξαφνικά μερικά σχολεία να βαυκαλίζονται ως ανώτερα των άλλων και κάποια ξεχασμένα παιδάκια στη μεθόριο ή στα νησιά της άγονης γραμμής να σκύβουν ταπεινά το κεφάλι τους αποδεχόμενα την κακή τους μοίρα.

K
|

@ Φιλελεύθερος
Τα τελευταία χρόνια, από ΣΥΡΙΖΑ και μετά, και με τη ΝΔ μέσα, οι άριστοι μαθητές έχουν τη λιγότερη προσοχή. Επιβραβεύεται η μετριότητα και κάτω, ο σημαιοφόρος με κλήρωση για να μη προσβληθεί ο αδύναμος, η παραπλανητική βαθμολογία στα τετράμηνα, κα. Τους καλούς μαθητές τους καταπίνει η τάξη των αδιάφορων μαθητών που πλέον είναι πλειοψηφία . Ωστόσο συμφωνώ ότι η λύση του προτύπου σχολείου δεν είναι ιδανική καθώς βάζει μαθητές σε διαδικασία εξετάσεων περισσότερο απαιτητικών από το επίπεδο της εγκεκριμένης διδασκόμενης ύλης της τάξης, άρα φροντιστήρια και ιδιαίτερα από τα 12. Το ιδανικότερο το οποίο γίνεται και στο εξωτερικό είναι να διαμορφώνονται τα τμήματα βάσει της τελικής επίδοσης των εξετάσεων πανελλαδικού τύπου και μόνο - και όχι η επίδοση τετραμήνων - από τάξη σε τάξη. Δε μπορεί να είναι ο μαθητής του 18 με τον μαθητή του 8. Αδικεί και τους δύο. Άλλο ρυθμό έχει ο καλός μαθητής, αλλού είδους προσοχή και βοήθεια θέλει ο αδύναμος ή αδιάφορος.
Κατά τ άλλα μη ξεχνάτε ότι κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί άλλων παρατάξεων ενώ έλεγαν ότι η αριστεία είναι ρετσινιά και πολέμησαν τα πρότυπα σχολεία , στο τέλος τα παιδιά τους έδωσαν εξετάσεις και κάποια φοίτησαν σε αυτά.

Οχι στο στίγμα της ασκούμενης πολιτικής
|

"Η εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου θα γίνεται με παρόμοια διαδικασία που ισχύει και για τα Πρότυπα Σχολεία, με συμμετοχή σε γραπτές εξετάσεις (τεστ) γνώσεων και δεξιοτήτων."
Τα Ωνάσεια σχολεία όπως και τα Πρότυπα σχολεία είναι σχολεία επιλεγμένων μαθητών. Η προσοχή δίδεται στους αρίστους και αυτό όπως δήλωσε ο κ. Πρωθυπουργός είναι το στίγμα της ασκούμενης εκπαιδευτικής πολιτικής. Η διαφωνία είναι εδώ. Ζητάμε Δημόσια δωρεά παιδεία υψηλού επιπέδου για όλους τους μαθητές. Η αρχή της ισότητας των ευκαιριών επιβάλλει να προσέξουμε ιδιαίτερα τα σχολεία των μη προνομιούχων γιατί η χειρότερη μορφή ανισότητας είναι η εξίσωση των ανίσων. Τα περί Σοβιετίας δεν μας αγγίζουν. Η φιλελεύθερη πολιτική στοχεύει στην ταξική συνεργασία και διαπραγμάτευση και αντιστρατεύεται κάθε μορφή ολοκληρωτισμού.
φιλελεύθερος

Γονιός
|

Υπάρχουν τόσα σχολεία που όποιος δε συμφωνει εγγράφεται στο γειτονικο. Εξάλλου με τόσες διαρροές στα ιδιωτικά τα τελευταία χρονια μαθητές ψάχνουν. Τα αλλά είναι σε άλλο μήκος κύματος και γίνονται για άλλο λόγο.

Master chef (ο αχόρταγος γείτονας)
|

@Προς @PS 2 Φεβ 2025 21:52
Είστε υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπ. Οικονομικών και γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για όλα τα σχολεία?
Γιατί πολλοί ίσως να πιστεύουν, ότι με τους "ελβετικούς" φόρους που πληρώνουμε εδώ και 15 χρόνια + τις ενισχύσεις της ΕΕ για την εκπαίδευση + τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις + την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις (που στην κυβέρνηση κάνουν το σταυρό τους ότι απογειώθηκαν).... όλα τα σχολεία θα μπορούσαν και θα έπρεπε να είναι καλύτερα και ασφαλέστερα.
Γιατί πολλοί ίσως να βλέπουν, ότι "λεφτά υπάρχουν" γι' αλλού και για άλλους.
Γιατί ακόμα και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, τα δημόσια σχολεία τους δεν έχουν τόσα και τέτοια προβλήματα.
ΥΓ. Όταν πεινάω εγώ και βρει (δέκα πιάτα) φαγητό ο γείτονας (που τυχαίνει να είναι πάντα ο ίδιος).... μόνο πεινασμένος δεν θα μείνει. Άσε που αν του ανοίξει πολύ η όρεξη, μπορεί να φάει κι εμάς στο τέλος.

@PS
|

Ρε μάστορα βάλε εσύ λεφτά αμα έχεις. Το Ωνάσειο είναι ιδιωτικό ίδρυμα. Σου δίνει 600 χιλιάρικα για 12 χρόνια για το σχολείο σου, να γίνουν κάποια πράγματα καλύτερα εκεί. Τι λέμε; Όχι δεν τα θέλω; Να μην έχουν κάτι καλύτερο αυτά τα 50-100 παιδιά; Να μη δοκιμάσουμε κάτι άλλο σ'αυτό το σχολείο μήπως πάει καλύτερα και με το καλό προσπαθήσουμε αργότερα να το κάνουμε και σε άλλα σχολεία; Γιατί; Γιατί δεν βρίσκω λεφτά για όλα τα άλλα σχολεία εδώ και τώρα ταυτόχρονα; Πάτε καλά; Όταν πεινάω εγώ και βρει φαγητό ο γείτονας πρέπει να μην το δεχτεί και να μεινει κι αυτός πεινασμένος; Δε ζουμε στην ΕΣΣΔ.

PS
|

Ας κάνουν Ωνάσειο όλα τα σχολεία και σε δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά. Διαφορετικά ας προσπαθήσουν να βελτιώσουν το επίπεδο των μαθητών που ήδη φοιτούν εκεί. Και μόνο που σκέφτηκαν να ιδρύσουν τα Ωνάσεια φανερώνουν πόσο έχουν ρίξει το επίπεδο των δημοσίων σχολείων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ