Ξένα Πανεπιστήμια που συνεργάζονται με 9 σε σύνολο 33 Κολεγίων, τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα θα καταθέσουν αίτηση για αδειοδότηση λειτουργίας παραρτήματος Μη Κρατικού Μη Κερδοσκοπικού Πανεπιστημίου.
Από ξένα Πανεπιστήμια που δεν έχουν ήδη κάποια συνεργασία με λειτουργούντα Κολλέγια στην Ελλάδα το μοναδικό , το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα καταθέσει σχετική αίτηση, εντός των ημερών, είναι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Για να δείτε τα ξένα Πανεπιστήμια των 9 Κολλεγίων που αναμένεται (σ.σ. το Idef ήδη κατέθεσε) να καταθέσουν αίτηση αδειοδότησης στο υπουργείο, πατήστε αντίστοιχα παρακάτω:
- New York college
- Bca
- Idef
- Μητροπολιτικό Κολλέγιο
- Deree
- Anatolia College
- Aegean OMIROS College
- CITY College
- Ελληνικοαμερικάνικη Ένωση
Οι φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση σε δημόσιο ΑΕΙ
Οι φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τη φοίτηση σε δημόσιο ΑΕΙ των δημοσίων Πανεπιστημίων θα μπορούν να εγγραφούν σε αντίστοιχο έτος , σε Μη Κρατικά Πανεπιστήμια (νομικά πρόσωπα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, με την προϋπόθεση ότι θα καταβάλλουν τα αντίστοιχα δίδακτρα του αντίστοιχου έτους φοίτησης.
Έστω ότι σε μία σχολή έχουμε συνολικά 100 φαινομενικά φοιτητές (έχουν εγγραφεί μετά την επιτυχία) , αλλά σεπτέμβριο 2026 (νέο ακαδημαϊκό έτος) εγγράφονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ όπως επιβάλλεται στο νέο έτος (και μετά στα μαθήματα) 80 , οι άλλοι 20 αιώνιοι (από πολύ παλιά μερικοί) ΔΕΝ υπολογίζονται στους ενεργούς της τρέχουσας (ας παίρνουν λεφτά με βάση αυτό το στοιχείο), δεν παιρνουν βιβλία, δεν παρουσιάζονται στα εργαστήρια , στις εξετάσεις (άρα ούτε χαρτί δεν στοιχίζουν πουθενά), δεν έχουν δικαίωμα καν να παρακολουθήσουν και να πιάσουν καρέκλα - δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ακόμα και εντός ν+2 , αν δεν έχεις επανεγγραφεί... μας εξηγείς πώς στοιχίζουν οι 20 αυτοί στο κράτος και πώς βελτιώνεται με τη διαγραφή τους η κατάσταση ;;;;; (η ίδια παραμένει και στο delete)