Ανοιχτό άφησε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, το ενδεχόμενο ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης να φέρει στη Βουλή ευνοϊκή ρύθμιση για τους υπό διαγραφή φοιτητές , η οποία ωστόσο δεν θα αφορά όσους έχουν χάσει οριστική επαφή με το Πανεπιστήμιο.
Συγκεκριμένα η υφυπουργός Παιδείας, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη και του ΚΚΕ Αφρ. Κτενά, είπε κατά λέξη:
"Έχουμε δείξει, ως Υπουργείο, ότι είμαστε και ορθολογιστές, ότι είμαστε και δίκαιοι και υποστηρικτικοί σε όσους θέλουν να προοδέψουν. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Αυτό δεν αφορά, όμως, σε όσους έχουν χάσει οριστική επαφή με το Πανεπιστήμιο. Και θα το πω για δεύτερη φορά: Έχουμε πάρει σοβαρές πρόνοιες. Δεν είμαστε ανάλγητοι, δεν είμαστε αδιάφοροι, δεν είμαστε ισοπεδωτικοί σε εκείνους που έχουν επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα και θέλουν πραγματικά να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Αυτό νομίζω ότι είναι σαφές σε ό,τι μας αφορά και το έχουμε ήδη αποδείξει.
Ουδέποτε το υπουργείο γύρισε την πλάτη ή έκλεισε τα μάτια σε περιπτώσεις φοιτητών και φοιτητριών που θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές και έχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες, ούτε το έκανε, ούτε θα το κάνει".
Η υφυπουργός ανέφερε , επίσης, πως:
- Τριακόσιες δεκαεπτά χιλιάδες ήταν οι αιώνιοι φοιτητές. Από αυτούς, μόνο 22.000, δηλαδή το 7% του συνόλου έκανε προσπάθεια το 2023 και το 2024, συμμετέχοντας στις εξετάσεις, να προχωρήσουν και τριάντα φοιτητές ζήτησαν κατ’ εξαίρεση επιμήκυνση των σπουδών για λόγους υγείας. Οι υπόλοιποι δεν εμφανίστηκαν.
- Τα πανεπιστήμιά μας έχουν εξαιρετικά υψηλή κατάταξη. Οι ακαδημαϊκοί μας είναι υψηλού επιπέδου. Άρα, λοιπόν, οφείλουμε αυτό ως πολιτεία να το θωρακίσουμε, χωρίς από την άλλη πλευρά να φανούμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για εκείνους οι οποίοι αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έγκαιρα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουμε μέτρα ή ότι δεν θα πάρουμε πρόνοιες, που πήραμε,
Και πρόνοιες υπάρχουν και μέριμνα υπάρχει. Σε καμία περίπτωση δεν δείξαμε αναλγησία. - Το κύρος των πανεπιστημίων εξαρτάται από το πόσους φοιτητές έχουν. Όταν είμαστε πρώτοι στις εισαγωγές και τελευταίοι στην αποφοίτηση, κάτι λέει για το κύρος του πανεπιστημίου, όταν υπάρχουν φοιτητές οι οποίοι λιμνάζουν τόσα πολλά χρόνια, και οι αριθμοί είναι απολύτως αποκαλυπτικοί.
Όταν μπαίνεις με βάση 2500 μαθηματικό και 12.000 Μηχανικός...υπάρχει ελπίδα να τελειώσεις τη σχολή???? Απλά σου χαϊδεύουν τα αυτιά . Και για τι να είναι επιεικής η σχολή? Σοβαρή να ειναι. Δεν είναι ντροπή.μια.επαγγελματικη σχολή ΙΕΚ