Απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΕΜΠ Γιάννη Χατζηγεωργίου (Φωτό με τα μηνύματα)

Έγραψαν στους τοίχους του ΕΜΠ μηνύματα όπως: Μια σφαίρα στου Πρύτανη το κεφάλι

05/03/2025

Ενημερώθηκε: 05/03/2025, 14:26

Άκουσε το άρθρο

Απειλητικά συνθήματα κατά της ζωής του Πρύτανη του ΕΜΠ Γιάννη  Χατζηγεωργίου, όπως 

  • "Μια σφαίρα στου Πρύτανη το κεφάλι" 
  • "Μετρημένες οι ημέρες σου", 
  • "θα πέσουν γκιλοτίνες", 

έγραψαν άγνωστοι σε εσωτερικούς τοίχους του Ιδρύματος καθώς επίσης και υβριστικά μηνύματα.

Το Συμβούλιο Διοίκησης του ΕΜΠ εκφράζει αποτροπιασμό για τα συνθήματα κατά της ζωής του Πρύτανη που αναγράφηκαν σε εσωτερικούς τοίχους του Ιδρύματος. 

Το ΣΔ στέκεται αλληλέγγυα στον Πρύτανη και στηρίζει κάθε ενέργειά του για την αποκάλυψη των ενόχων και την αποτροπή της επανάληψης ανάλογων συμβάντων.

Το  esos δημοσιεύει ενδεικτικά δυο φωτογραφίες με τα απειλητικά μηνύματα:

 

Σχόλια (42)

Φιλόλογος πρώην
|

@ DD | 6 Μαρ 2025 23:14 @Φιλόλογος πρώην 6 Μαρ 2025 21:17
Έχω πει επανειλημμένα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαι εναντίον των συνήθων καταλήψεων (που λειτουργούν πλέον ως ένα είδος ...θεσμού) και πολύ περισσότερο της άσκησης βίας κατά παντός (ανθρώπου, ζώου, φυσικού περιβάλλοντος). Κανονικά αυτό θα έπρεπε να σου αρκεί. Αλλά το ξέρω πια πως δε σου αρκεί, γιατί θέλεις να φέρεις σε ...δύσκολη θέση!
Δεν ξέρω πότε ξεκίνησαν οι καταλήψεις χώρων ακριβώς. Γνωρίζω ασφαλώς ότι τέτοια εποχή εν έτει 1973 είχε γίνει η ιστορική κατάληψη της Νομικής και μερικούς μήνες αργότερα η κατάληψη του Πολυτεχνείου! Αυτές οι δυο "καταλήψεις" έγιναν από φοιτητές με συγκεκριμένα αιτήματα (χρειάζεται να τα θυμίσω;) και δυσκολεύομαι φυσικά να τις ...καταδικάσω! Όπως δυσκολεύομαι να καταδικάσω μια πρόσφατη μικροκατάληψη στο λύκειο Φούρνων Ικαρίας από τους λιγοστούς μαθητές του σχολείου που ζητούσαν απεγνωσμένα καθηγητές για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πέντε μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!
Στις υπόλοιπες ερωτήσεις σου μπορώ μονάχα να πω ότι δεν είμαι εγώ το "επιτελικό κράτος" που μπορώ να δώσω τις λύσεις που πρέπει ή που εσύ επιθυμείς, ενώ ο ίδιος δεν είδα να προτείνεις κάτι, ώστε να μπορώ κι εγώ να τοποθετηθώ επ' αυτών και ίσως να καταλάβω ότι κάνω λάθος που θεωρώ ότι όλο το ενδιαφέρον σου περιορίζεται ουσιαστικά στην υποστηρικτική σου διάθεση για τη δεξιά διακυβέρνηση του τόπου μας.
Φυσικά και θα απαντήσω στο τελευταίο και πανεύκολο ερώτημά σου: Η εκτίμησή μου λοιπόν είναι ότι δεν πρόκειται δυστυχώς να σταματήσουν ποτέ αυτά τα φαινόμενα, τα οποία ξεκινούν από μια νοσηρή αντίληψη ότι αποτελούν πεδίο εκτόνωσης καταπιεσμένων ομάδων (ακραίων οργανώσεων, εξωκοινοβουλευτικών κομματικών σχημάτων κλπ), αλλά εκτρέφονται πρωτίστως από την απροθυμία, αν όχι αδυναμία, των θεσμικών οργάνων να τα προλάβουν ή και να τα καταστείλουν για λόγους μάλλον λαϊκιστικής ψηφοθηρίας. Με άλλα λόγια, όσο θα διαιωνίζονται οι κάθε είδους παθογένειες και η πολιτεία δε θα στέκεται στο ύψος των ευθυνών της, για να δίνει λύσεις, τόσο θα υπάρχουν και τέτοιες ακραίες αντιδράσεις.

@@@Φιλόλογος πρώην 11:13 | 6 Μαρ 2025 17:22
|

Απο που προκύπτει οτι το δημοψήφισμα "ήταν μία ψήφος εμπιστοσύνης στο Πρωθυπουργό"; Σίγουρα όχι απο το ερώτημα. Το ερώτημα στα δημοψηφίσματα θα έπρεπε να είναι σαφές, οπως επίσης σαφείς θα έπρεπε να είναι και οι συνέπειες του. Τίποτε από όλα αυτά δεν υπήρξε, και εκτός απο τα όρια αντισυνταγματικότητας που άγγιξε, ήταν μία διακωμώδηση της Δημοκρατίας.

Τι άλλο θα διαβάσουμε εδω;
|

Δηλαδή όποιος πιστεύει στο τεκμήρο της αθωότητας ή έχει διαφορετική γνώμη απο κάποιους είναι "θαυμαστής της κυβέρνησης Μητσοτάκη", "φασίστας" ή ξέρω γω τι άλλο. Λυπάμαι που διαβάζω τέτοια απο εκπαιδευτικούς. Τέτοιες νοοτροπίες είναι που οδηγούν σε γεγονότα σαν αυτά του άρθρου και αποτελούν αποτυχία της εκπαίδευσης.

DD
|

@Φιλόλογος πρώην 6 Μαρ 2025 21:17

Αγαπητέ μου συνταξιούχε διευθυντή
οι ερωτήσεις μου ήταν οι εξής
1. Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά;
2. Ποιοι τα ξεκίνησαν;
3. Γιατί δεν τα σταμάτησε η πολιτεία από την πρώτη στιγμή;
4. ποιοι τα υπέθαλπαν, ποιοι τα υποθάλπουν και γιατί;
και η τελευταία και ποιο "δύσκολη" ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν; και αν ναι ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο τρόπος;
Η απάντησή σου ήταν ότι καταδίκασες όλες αυτές τις έκνομες πράξεις και φυσικά δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσες να τις στηρίζεις.
Θα περιμένω την απάντησή σου αλλά και αν δεν απαντήσεις θα το καταλάβω. Όπως έγραψα είναι δύσκολες οι ερωτήσεις

Φιλόλογος πρώην
|

@DD. 6 Μαρ 2025 20:16
Είναι τουλάχιστον μικρόψυχο αυτό που μου καταλογίζεις για υπεκφυγή να απαντήσω. Για πολλούς και προφανείς λόγους, όπως: α) ΠΟΤΈ δεν αποφεύγω να απαντήσω σε οτιδήποτε ερωτηθώ! β) Δεν προκύπτει αυτό το θέμα που τελικά εννοούσες με βάση τα σχόλια που είχαν προηγηθεί και γιαυτό έκατσα κι έγραψα όλο αυτό το ιστορικό απαντώντας τελικά σε λανθασμένο θέμα, γ) Αφού λοιπόν το ερώτημά σου αναφέρεται στο ιστορικό των καταλήψεων και τους προπηλακισμούς, η απάντησή μου είναι πανεύκολη: Απολύτως αποκρουστικές κι επομένως καταδικαστέες είναι αυτές οι έκνομες πράξεις. Αν τυχόν φανταζόσουν το αντίθετο, θα σου πω απλώς ότι την ίδια θέση έχω άπειρες φορές εκφράσει εδώ στο esos.
Δεν είσαι υποχρεωμένος να παρακολουθείς όλα τα σχόλιά μου, αλλά δεν δικαιολογείται αυτή η διαρκής προκατειλημμένη οπτική σου!

DD
|

@Φιλόλογος πρώην 6 Μαρ 2025 17:39

Αγαπητέ μου συνταξιούχε διευθυντή
Γράφοντας φαινόμενο εννοούσα το να είναι δεκαετίες σε κατάληψη χώροι του πανεπιστημίου το να εκφοβίζονται-προπηλακίζονται μέλη ΔΕΠ ή ακόμα και να χτίζουν τις πόρτες των γραφείων μελών ΔΕΠ ενώ αυτά είναι ακόμα μέσα, να γίνονται ένα σωρό παράνομες πράξεις μέσα στα ΑΕΙ (πχ κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών-μολότοφ, κλπ).
Σίγουρος είμαι ότι πολύ καλά κατάλαβες το ερώτημα αλλά σέβομαι το ότι να απαντήσεις δεν ήθελες Όταν μίλησα για το τι πρέπει να γίνει εννοούσα για να σταματήσουν τα παραπάνω φαινόμενα, αλλά και πάλι σέβομαι το ότι δεν θέλεις να απαντήσεις

Με τον Πρύτανη τι γίνεται;
|

Θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα της ανάρτησης: η άμεση απειλή κατά ζωής γιατί δεν έχει καταδικαστεί ακόμη από τα κόμματα και κομματίδια του αριστερού και του δεξιού τόξου; Υπάρχει έλληνας δημοκράτης που δεν αντιδρά στις απειλές των αριστεροδεξιών φασιστοειδών;

Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τα δύο σχετιζόμενα Υπουργεία για να προστατευθεί η ζωή του Πρυτάνεως;

@ Querty....
|

Αντίστοιχα λοιπόν ανήκουμε πλέον στην ΕΕ όπου εντασσόμαστε σε κοινό νομοθετικό πλαίσιο κατά το οποίο ισχύει το Ενωσιακό Δίκαιο, το οποίο υπερισχύει ακόμα και των Συνταγμστων των χωρών, σε θέματα όπως η παιδεία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οπότε δεν υπάρχει καμία καταπάτηση άρθρου. Το είπατε και μόνος σας. Έχουν βρεθεί τα "παραθυράκια" και σε άλλες περιπτώσεις οπως τα μεταπτυχιακά και το ΕΑΠ όπου το Σύνταγμα ορίζει αλλά. Εδώ λοιπόν έχει ήδη γνωμοδότησει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, οπότε δεν υπάρχει ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ .

@@Φιλόλογος πρώην 11:13 | 6 Μαρ 2025 17:22
|

Πόσο άσχετος είσαι με τη λογική της λαού μας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν ήταν κυριολεκτικό, ήταν μία ψήφος εμπιστοσύνης στο Πρωθυπουργό. Επομένως, η όποια απόφασή του, προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, είχε τη λαϊκή αποδοχή. Ήταν ένα όχι σε όσους μας χρεωκόπησαν. Αν κάποιοι εννοούν να χτυπάνε στον Τσίπρα και να τον λένε ...τούμπα, ας δουν την τούμπα του Μητσοτάκη στην woke ατζέντα μετά την εκλογή Donald.

Για τα φυσικά φαινόμενα της Μάντρας και του Ματιού: Δεν υπήρχαν συμβάσεις που δεν ολοκληρώθηκαν, ούτε σταθμάρχες με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Έφταιγαν τα καιρικά φαινόμενα και το άθλιο ρυθυμιστικό σχέδιο της Αττικής, πολλών πολλών δεκαετιών. Έφταιγε ο Τσίπρας που δεν το άλλαξε σε μία τετραετία; "Βαρέστε" τον αφού σας αρέσει. Ευθύνες είχαν και οι πολίτες, ενώ στα Τέμπη ποια ευθύνη είχαν τα νέα παιδιά που σκοτώθηκαν;;;;

Για τη Marfin: όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις εξέφρασαν με κάποιον τρόπο τη θλίψη τους, δεν είναι όμως Poirot για να βρουν τους δράστες. Ας τους έβρισκαν οι άριστοι. Την ευθύνη των εργοδοτών γιατί την ξεχνάς;

Φιλόλογος πρώην
|

@DD | 6 Μαρ 2025 13:37
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τις φράσεις "φαινόμενο" και "όλα αυτά". Ας πούμε λοιπόν ότι αναφερόμαστε στις γνωστές παθογένειες της ελληνικής πολιτείας με ό,τι αυτό εμπεριέχει. Η απάντηση στα ερωτήματά σου είναι απλή: Η αρχή όλων ανάγεται στην αρχή της ζωής του νεότερου ελληνικού κράτους! Δηλαδή εδώ και 180 χρόνια, από τη στιγμή που ο Ιωάννης Κωλέττης έγινε ο πρώτος Έλληνας "εκλεγμένος" πρωθυπουργός του νέου ελληνικού κράτους (1844). Το "εκλεγμένος" σε εισαγωγικά, γιατί είναι γνωστό το μέγεθος της εκλογονοθείας (μεταφερόμενες κάλπες) που ανέδειξε τον πρώτο πρωθυπουργό. Ιδού λοιπόν η αρχή: Δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός καταγράφεται επίσημα ο Κωλέττης, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι η εκλογή αυτή κάθε άλλο παρά δημοκρατική επί της ουσίας ήταν.
Έκτοτε πέρασαν χρόνια και χρόνια κι αυτόν τον τόπο τον κυβερνούσαν σταθερά υπερσυντηρητικές δυνάμεις με μικρές ανάπαυλες (Κουμουνδούρος, Τρικούπης, Βενιζέλος, Παπαναστασίου-Καφαντάρης, Γ. Παπανδρέου, Α. Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Αν τα μετρήσουμε, βγαίνει η κυριαρχία της δεξιάς κατά 75%, ενώ η κεντροαριστερά περιορίζεται στο 25%. Αυτή είναι και η αναλογία της ευθύνης όλων αυτών των κυβερνήσεων στα κακά και τα καλά που συνέβησαν στον τόπο μας στο μακρύ αυτό διάστημα.
Δυστυχώς η περίοδος Μητσοτάκη ανήκει στις χειρότερες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, αν εξαιρέσουμε τις μεταβενιζελικές κυβερνήσεις της τριετίας 1920-1922 που προκάλεσαν τη Μικρασιατική Καταστροφή και φυσικά τα κατά καιρούς δικτατορικά καθεστώτα (Κονδύλης, Μεταξάς, Παπαδόπουλος). Και είναι η περίοδος Μητσοτάκη από τις χειρότερες, γιατί πλέον έχει χαθεί το ελάχιστο μέτρο (κόκκινη γραμμή) που τηρούσαν λίγο πολύ οι παλιότερες κυβερνήσεις, έτσι που πλέον ακόμη και η ανθρώπινη ζωή να μη μετράει και να αντιμετωπίζεται ως ατύχημα που απλώς το συγκαλύπτουμε και το προσπερνάμε.
ΥΓ. Μην ξαναρχίσουμε συγκρίσεις και ανόητα τσουβαλιάσματα. Έγκλημα ήταν και το Μάτι και η Μαρφίν και πλείστα άλλα στο μακρυνότερο παρελθόν, το καθένα με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το έγκλημα των Τεμπών όμως τα ξεπερνάει όλα και ως γεγονός αυτό καθαυτό και - κυρίως - ως τρόπος αντιμετώπισης (συγκάλυψη). Γιαυτό και παραμένει "ολοζώντανο" δυο χρόνια τώρα κι έχει συσπειρώσει με πρωτοφανή σύμπνοια ολόκληρη την κοινωνία μας...

Qwerty @ @ Φιλόλογος πρώην 6 Μαρ 2025 16:59
|

Δεν υπάρχει καμία "καταπάτηση" του άρθρου 16 εδώ και χρόνια, αλλά ερμηνεία του από τα αρμόδια δικαστήρια ως εξής:
1. Όσον αφορά την επιβολή διδάκτρων σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών των Α.Ε.Ι., το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 2714/2010 απόφαση έκρινε κατά πλειοψηφία επίσης, "ότι το συνταγματικό δικαίωμα παροχής δωρεάν παιδείας από τα κρατικά εκπαιδευτήρια της ανώτατης βαθμίδας έχει πεδίο εφαρμογής μόνο στο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών..."
2. Για τα δίδακτρα στο ΕΑΠ, υπάρχει κατ' αρχήν η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με την υπ’ αριθ. 99/2001, που έκρινε έστω και παρεμπιπτόντως ότι: "η εκπαίδευση στο ΕΑΠ δεν παρέχεται δωρεάν από το Κράτος, το οποίο δεν υποχρεούται στη δωρεάν δια βίου εκπαίδευση των Ελλήνων πολιτών", ενώ σχετική είναι η απόφαση 705/2010 του Διοικητικού Εφετείου Πατρών (έδρα του ΕΑΠ), που έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η επιβολή διδάκτρων για προπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ είναι συνταγματική, με ένα αρκετά εκτενές σκεπτικό, που μπορείτε να αναζητήσετε.

@Δεν ευθύνεται
|

Να κάνω ένα ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετο με την πανεπιστημιακή αστυνομία (ποια;;;;;;; ) και την αριστεία στη διευθέτηση σειράς θεμάτων (ασφαλείας, σοβαρότητας, δημόσιας διοίκησης, γραφειοκρατίας, επιτελικής αποτελεσματικότητας) αλλά με το πόρισμα των Τεμπών : 571 παράγραφος , government... μπλα μπλα in an official way... Δηλαδή για τα επίσημα μιλάμε (διαταγές, εντολές, ευθύνες κλπ κλπ), αλλά ΕΜΜΕΣΩΣ σε λέει ότι υπάρχουν ΠΙΘΑΝΑ (δεν αποκλείεται, αν και δεν τεκμαίρεται, ανάλογα με τη μαστοριά) και ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ και πιθανά μη εντοπίσιμα ... Καταλάβατε , αν γενικεύσετε για διάφορα θεματάκια ευθυνών ; ΟΕΟ; Και άλλο η ευθύνη (μερική) σύμφωνα με ένα περίγραμμα εργασιών μια θεσούλας, άλλο μιας επιτελικής θέσης από τις ύψιστες... Περίεργα άσχετα πράγματα. Τίποτα πάντως πουθενά δεν δουλεύει στο κράτος , αντί λοιπόν μερικοί να μαζεύουν διαδραστικούς, βάουτσερ και άλλα, ίσως να έπρεπε να δομήσουν (προτάσεις χιλιάδες με μια πλατφόρμα για κάθε θέμα, αυτορρύθμιση κοινωνική θα είχαμε) ένα σοβαρό ΠΛΑΙΣΙΟ, πουθενά ΤΙΠΟΤΑ

@Φιλόλογος πρώην 11:13
|

Όλοι τις προσωπικές απόψεις μας εκφράζουμε, απλώς για μία ακόμη φορά υπάρχει η γνωστή τακτική της εισαγωγής υπαινιγμών (ναι μεν νόμιμο, ωστόσο ..., επίκληση έγκριτων νομικών κ.ά.). Το 2015 υπήρξε ένα συντριπτικό αποτέλεσμα σε ένα δημοψήφισμα - όχι σε πορείες και διαδηλώσεις - και καταπατήθηκε βάναυσα η βούληση του ελληνικού λαού. Κανένας από αυτούς που διαμαρτύρονται για οτιδήποτε ασήμαντο δε οργάνωσε κίνημα ενάντια στην φασιστική καταπάτηση της βούλησης του λαού. Οι δε αντιδρώντες (Λαφαζάνης, Ζωή) εκδιώχθηκαν και εξαφανίστηκαν όπως οι "προδότες" από τις φωτογραφίες επί Στάλιν. Υπήρξαν αβελτηρίες που οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό θυμάτων (Μάνδρα, Μάτι) και καθαρές δολοφονίες (Marfin) για τις οποίες δεν ακούστηκε κιχ. Εκεί δεν υπήρξε "καθεστώς";
Το ξεπούλημα της περιουσίας στο υπερταμείο, το ξεπούλημα του ΟΣΕ για 45.000.000, δεν αποτέλεσαν δυνητικά εγκληματική πράξη; Γιατί οι σημειρνοί ωρυόμενοι τήρησαν σιγή ιχθύος;

Μου προκαλεί εντύπωση ότι ποτέ μα ποτέ ορισμένοι δεν απαντούν σε ερωτήματα, απλώς βάζουν μπρος το κομματικό chatgpt.

Κυβέρνηση
|

Δεν ευθύνεται ο Μητσοτάκης για την ηλιθιότητα των ανθρώπων. Ευθύνεται μόνο για αυτα που πράττει. Ο καθένας ευθύνεται για αυτά που υποστηρίζει και πράττει. Το να υπάρχουν άτομα που το παίζουν προστασία και δημιουργούν προβλήματα ευθύνονται οι ίδιοι τους και κυρίως τα αφεντικά τους. Όχι ο πρωθυπουργός. Με αυτά που γράφω μην νομίζετε ότι ψηφίζω νέα Δημοκρατία. Απλως γράφω τα πράγματα με το όνομα τους. Το δίκιο γράφω.

@ Φιλόλογος πρώην
|

Το άρθρο 16 έχει καταπατηθεί εδώ και χρόνια επιβάλλονται δίδακτρα σε μεταπτυχιακά και με την ίδρυση του ΕΑΠ με δίδακτρα από το προπτυχιακό κιόλας . Σε αυτά βέβαια κιχ δεν ακούστηκε.

Γελοιότητες
|

Η επίκληση του συντάγματος και των νόμων είναι πλέον αστεία μετά τη δημόσια παραδοχή του ΠΘ πως ο σιδηρόδρομος ΔΕΝ είναι ασφαλής αλλά συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του. Σε άλλη χώρα που θα εφαρμόζονταν οι νόμοι, οι αρμόδιοι, με πρώτον τον ίδιο τον ΠΘ, θα λογοδοτούσαν στη δικαιοσύνη καθώς θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ο ΠΘ κουνάει το δάχτυλο κι απο πάνω και μιλάει για τρολ, ξένες δυνάμεις και τον στρατηγό άνεμο. Σοβαρευτείτε Κυριοι!!!

@Περί συνταγματικότητας
|

Με το δημοψήφισμα του 2015 τι έγινε, ήταν συνταγματική η κυβίστηση ή δεν καταλάβαμε τι ψηφίσαμε και ο πανθορών Ηγέτης μάς διόρθωσε;
Για τους νεκρούς στο Μάτι ή στη Marfin πού πήγε η ευαισθησία μας;
Τα 500 μιλιόνια για τα σαπάκια του συγκυβερνήτη Καμμένου δεν είναι διαφθορά;

Νισάφι με τους "αρίστους" από τη μία και με τους με "ηθικό πλεονέκτημα" από την άλλη.

@Περί συνταγματικότητας
|

3 λαλούν και 2 χορεύουν από τα τρολ.

α) με την παραβίαση του άρθρου 16 δεν τρέχει και κάτι,
Κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος και δεν το μάθαμε;

-β) ούτε και με τις παράνομες παρακολουθήσεις με το πρέντατορ δεν παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα και το Σύνταγμα,
Υπήρξε σχετική δικαστική εξέλιξη και δεν το μάθαμε;

γ) ούτε με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτρέπει την λειτουργία του σιδηροδρόμου ενώ παραδέχθηκε δημοσίως ο πρωθυπουργός ότι δεν παρέχει ασφάλεια το δίκτυο,
έρχεστε και μας λέτε ότι δεν καταργείται η νομιμότητα και επομένως η νομιμοποίηση της κυβέρνησης σας;
Τόσα ξέρει - τόσα λέει ο πρωθυπουργός. Επειδή για 11 έτη ανεβοκατέβαινα 33 φορές τον χρόνο το μοιραίο δρομολόγιο, έγινα φίλος του σιδηροδρόμου. Κατά την επιστράτευση του Β' ΠΠ βρέθηκαν έως και 80 τρένα ταυτόχρονα στις γραμμές και δεν υπήρξε δυστύχημα. Χωρίς τηλεδιοίκηση και μέσα επικοινωνίας. Διαβάστε κανένα περιοδικό των σιδηροδρομικών για να μάθετε.

Με τους νέους κανόνες διεθνούς νομιμότητας παίζεται το παιχνίδι; Τι είναι αποδεκτό από εσάς ως νόμιμο, να φωνάζει ο υπερατλαντικός σερίφης ηγέτες κρατών στο οβάλ γραφείο και να τους λέει "Εσύ Απολύεσαι, έξω".
Νόμιμο είναι αυτό που προβλέπει το σύνταγμα και η ελεγχθείσα από τη δικαιοσύνη νομοθεσία, όχι η λάσπη κατά πάντων άνευ αποδείξεων. Αυτά, δε, περί σερίφη δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το αντικείμενο της ανάρτησης αλλά είναι αποτέλεσμα του γνωστού γκαιμπελικού μπλέντερ. Περίμενα στο esos κάτι καλύτερο από τρολιές.

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > @Φιλόλογος πρώην | 6 Μαρ 2025 10:54
ΠΡΟΣ > @Φιλόλογος πρώην | 6 Μαρ 2025 11:13
Ομολογώ πως είστε πολύ "ωραίοι" μ' αυτά τα περίεργα που γράφετε και μάλιστα μετά απ' όσα έγραψα ήδη προσπαθώντας να δείξω ότι η παρούσα διακυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ, όπως τη χαρακτήρισε άλλος σχολιαστής!
Με συγχωρείτε πολύ, αγαπητοί μου θαυμαστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά εγώ δεν το κρύβω ότι τη θεωρώ άθλια, όπως πολύ εύγλωττα ήδη περιέγραψε τους πιο σημαντικούς λόγους ο σχολιαστής @Περί συνταγματικότητας. Με συγχωρείτε που θεωρώ ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος παραβιάστηκε κατάφωρα! Ναι, την προσωπική μου εκτίμηση εκφράζω, αλλά για το Θεό, το συγκεκριμένο άρθρο είναι τόσο ξεκάθαρο, ώστε επί δεκαετίες ακόμη και οι δεξιές κυβερνήσεις δεν αποτόλμησαν να το παρακάμψουν, για να νομοθετήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, παρόλο που αυτό πάντα αποτελούσε διακαή τους πόθο! Είναι λοιπόν η προσωπική μου άποψη αυτή που πάντως ενισχύθηκε από τις εκτιμήσεις μεγάλου αριθμού έγκριτων συνταγματολόγων μας, άρα τελικά η άποψη αυτή δεν είναι και τόσο προσωπική!
Επιμένω φυσικά να θεωρώ "καθεστώς" τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη κι αυτό δεν έχει σχέση με την τυπική έννοια, γιατί όντως έχει εκλεγεί με δημοκρατική εκλογική διαδικασία (έχοντας φυσικά την απόλυτη συμπόρευση των ΜΜΕ) - αλλά αυτό από την ιστορία γνωρίζουμε ότι δεν αποτελεί υποχρεωτικά εγγύηση δημοκρατικότητας (βλ. Χίτλερ και Μουσολίνι). Ο χαρακτηρισμός "καθεστώς" προκύπτει από την ουσία του τρόπου, με τον οποίο ασκείται η εξουσία αυτής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, η οποία σημαδεύτηκε ήδη με σωρεία σκανδάλων και τραγωδιών που συστηματικά συγκαλύπτονται έχοντας ήδη συσπειρώσει τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού εναντίον αυτής της πολιτικής. Μπορείτε εσείς να συνεχίσετε να αυταπατάστε για τη δημοκρατικότητα που χαρακτηρίζει τις πράξεις της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει ότι η κοινωνία ολόκληρη είναι έτοιμη να εκραγεί!

@Περί συνταγματικότητας
|

Όλα αυτά που επικαλείστε είναι αποτέλεσμα δικαστικών αποφάσεων ή αναπόδεικτης κουβέντας του διαδικτύου;
Επί της ουσίας: αρνείστε ότι σε μία Δημοκρατία ισχύουν όσα ανέφερα;

DD
|

@Φιλόλογος πρώην

Αγαπητέ μου συνταξιούχε διευθυντή
Ας ξεφύγουμε λίγο από τις κλασικές αντιπαραθέσεις και ας ασχοληθούμε με αυτό το αρκετά σοβαρό θέμα
Κατά την γνώμη μου, πρέπει σε πρώτη φάση για να κατανοήσουμε το φαινόμενο να κάνουμε μια ιστορική αναδρομή, με άλλα λόγια να το πιάσουμε από την αρχή
Θα ήθελα να διαβάσω τις απαντήσεις σου στις παρακάτω ερωτήσεις.
1. Πότε ξεκίνησαν όλα αυτά;
2. Ποιοι τα ξεκίνησαν;
3. Γιατί δεν τα σταμάτησε η πολιτεία από την πρώτη στιγμή;
4. ποιοι τα υπέθαλπαν, ποιοι τα υποθάλπουν και γιατί;
και η τελευταία και ποιο "δύσκολη" ερώτηση. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν; και αν ναι ποιος κατά την γνώμη σου είναι ο τρόπος;

Περί συνταγματικότητας
|

ο λόγος, και λοιπόν εσείς υπέρ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να μας πείτε ότι αφού:
α) με την παραβίαση του άρθρου 16 δεν τρέχει και κάτι,
-β) ούτε και με τις παράνομες παρακολουθήσεις με το πρέντατορ δεν παραβιάστηκαν τα συνταγματικά δικαιώματα και το Σύνταγμα,
γ) ούτε με το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιτρέπει την λειτουργία του σιδηροδρόμου ενώ παραδέχθηκε δημοσίως ο πρωθυπουργός ότι δεν παρέχει ασφάλεια το δίκτυο,
έρχεστε και μας λέτε ότι δεν καταργείται η νομιμότητα και επομένως η νομιμοποίηση της κυβέρνησης σας;
Με τους νέους κανόνες διεθνούς νομιμότητας παίζεται το παιχνίδι; Τι είναι αποδεκτό από εσάς ως νόμιμο, να φωνάζει ο υπερατλαντικός σερίφης ηγέτες κρατών στο οβάλ γραφείο και να τους λέει "Εσύ Απολύεσαι, έξω".

pacifist anarchist
|

Σίγουρα αυτοί δεν είναι αναρχικοί. Η βασική αρχή της αναρχικής θεωρίας είναι "μη επιβουλή ανθρώπου σε άνθρωπο". Το σύνθημα είναι άκρως φασιστικό και δεν έχει σχέση με αυτή την ιδεολογία. Ο καθένας γράφει "ό,τι του καπνίσει". Η αφαίρεση ζωής είναι η χειρότερη μορφή βίας. Ο μεγάλος αναρχικός Μαλατέστα είχε δηλώσει "αναρχία σημαίνει μη βία". Αυτά τα συνθήματα είναι κατάπτυστα, όπως κάθε μπαχαλακισμός από τραμπούκους ή προβοκάτορες. Είναι υπερεξουσιαστικά του στυλ "θα σου πω εγώ να 'ούμε. Θα σε τσακίσω". Τους έχω γνωρίσει όλους αυτούς τους τύπους ποιοί είναι και τι "καπνό φουμάρουν".

@Φιλόλογος πρώην
|

Δεν υπάρχει καθεστώς Μητσοτάκη, καθώς είναι εκλεγμένος πρωθυπουργός - μετά από κρυστάλλινη εκλογική διαδικασία, όπως, άλλωστε, όλες κατά τη Μεταπολίτευση - εν των μέσω της κοινοβουλευτικής θητείας και διαθέτει την απαιτούμενη εκ του Συντάγματος πλειοψηφία για να κυβερνά. Έχετε ιδέα τι εστί καθεστώς;
Αναφορικά με τα "όρια της συνταγματικής τάξης": Σύμφωνα με την επίκλησή της από εσάς, η συνταγματική τάξη θα είχε επιτάξει την εφαρμογή της απόφασης ενός δημοψηφίσματος και όχι την ανατροπή αυτής, κάτι που δεν φαίνεται να τάραξε την κοινωνία πριν από 10 έτη. Η υπέρβαση των ορίων ελέγχεται από τη δικαστική εξουσία είτε μετά από προσφυγή είτε αυτεπάγγελτα. Δεν κρίνεται κατά το δοκούν κάποιων αναρμόδιων. Ελπίζω να μην επικλεστείτε το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος για να πάρετε τον ρόλο του ελεγκτή της νομιμότητας, καθώς αυτό είναι η αρχή της κατάλυσης της Δημοκρατίας.

@Φιλόλογος πρώην
|

Μάλιστα... για σας δηλαδή μια εκλεγμένη κυβέρνηση είναι αντισυνταγματική επειδή ένας νόμος της δεν σας βρίσκει σύμφωνο, και ο κριτής για αυτό είστε εσείς και εγώ, όχι η Δικαιοσύνη, όχι το ΣτΕ, όχι οι ψηφοφόροι στην κάλπη κάθε 4 χρόνια. Περίεργη αντίληψη έχετε για τη Δημοκρατία....

Περί νομιμότητας
|

ο λόγος, και σκέφτηκα ως παράδειγμα ένα πραγματικό γεγονός που μου συνέβη:
Οδηγώντας με το αυτοκίνητο μου σε στενό δρόμο διπλής κατεύθυνσης (που λέγεται και Λεωφόρος στην ανατολική Αττική), έχω μπροστά μου ένα όχημα δίχως πινακίδα, με καπνό ντουμάνι από την εξάτμιση του, με λάστιχα "γυαλί", που πήγαινε σαν "ναυάγιο στον δρόμο", φορτωμένο με ότι παλιατζούρα υπάρχει, και από πίσω μου εμφανίζεται περιπολικό με το φάρο αναμμένο, να μου αναβοσβήνει τα φώτα του. Δεν είχα να πάει στην άκρη, από απέναντι αυτοκίνητα, κάνω κάποια απόσταση και μόλις βρήκα δεξιά κενό κάνω στην άκρη για να περάσει το περιπολικό, οι αστυνομικοί όμως μου φωνάζουν να σταματήσω εγώ.
Σταματώ, βγαίνει έξω αγριεμένος ο αστυνομικός, και μου λέει:
-Γιατί δεν σταματάς τόση ώρα που σου κάνω σήμα από πίσω σου;
-Εγώ γιατί, έκανα κάποια παράβαση;
- Τυχαίος αστυνομικός έλεγχος είναι.
-Σοβαρά τώρα, και σταματάς εμένα και αφήνεις αυτόν που ήταν μπροστά μας;
- Αυτός μπροστά ήταν για αυτόφωρο, δεν θα είχε ούτε δίπλωμα, ούτε ασφάλεια, ούτε ΚΤΕΟ, ούτε ταυτότητα, οπότε με τη προσαγωγή θα σταματούσε η περιπολία, θα συμπληρώναμε ένα τόνο χαρτιά και πρόστιμα, και αυτός αύριο-μεθαύριο θα ήταν πάλι στον δρόμο, με το ίδιο σαραβαλάκι να κυκλοφορεί. Χώρια που θα τα άκουγα από τον διοικητή μου που σταμάτησα την περιπολία μου για τέτοια περίπτωση.
- Ενώ εγώ, του λέω, με είδες με άσπρα μαλλιά, φιλήσυχος πολίτης και είπες κάτσε να κάνω τον έλεγχο μου ακίνδυνα, και να του ρίξω και κανένα πρόστιμο αν δεν έχει μαζί του κάποιο έγγραφο, ε;
Τέλος πάντων, έκανε τον έλεγχο του, δεν μου βρήκε κάτι να λείπει για επιβάλλει το χρηματικό του πρόστιμο όπως τον διέταξαν, και έφυγα με διάφορες σκέψεις περί προστασίας του πολίτη ή του αλήτη, με το κοινό συμπέρασμα ότι όσοι κυκλοφορούμε από τύχη γυρίζουμε σπίτι μας.
Εδώ ρίχνουν εμπρηστικές βόμβες ή φωτοβολίδες σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού(ών) να τον κάψουν, να τον σκοτώσουν και αν ο αστυνομικός ρίξει με το όπλο του (έστω και στον αέρα για εκφοβισμό) για αυτοάμυνα (για αυτό έχει το όπλο) θα τον θέσουν σε διαθεσιμότητα, θα τον περάσουν ΕΔΕ, θα του αμαυρώσουν το μητρώο του ενώ αυτοί που πήγαν να το σκοτώσουν θα κυκλοφορούν ανενόχλητοι μέχρι να το ξανακάνουν.
Κύριε πρύτανη, εδώ στην Ελλάδα, όποιος πάει να βγάλει το κεφάλι του πιο μπροστά από τους άλλους (όπως πχ να συμμαζέψει το πανεπιστήμιο του) του το κόβουν. Εκεί στις συνόδους πρυτάνεων πρέπει όλοι μαζί να αποφασίσετε τα ίδια μέτρα για τα πανεπιστήμια που πρυτανεύετε ο καθένας σας, αλλιώς κόψει κεφάλι.
Εδώ οι αστυνομικοί δεν επιβάλλουν τον νόμο, γιατί φοβούνται οι ίδιοι τις επιπτώσεις του νόμου εναντίον τους! Μόνον αν σε δολοφονήσουν, γίνεσαι ήρωας με ταρατατζουμ παράτες, δίχως καμία διόρθωση!

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > Θα γράψω κάτι ακραίο | 5 Μαρ 2025 22:24
Το έγραψα ήδη ξεκάθαρα, νομίζω. Διαφωνώ απλώς με το χαρακτηρισμό "χούντα" (δεν πρέπει να ξεχνάμε τις φρικαλαιότητες εκείνου του καθεστώτος), αλλά ασφαλώς συμφωνώ ότι το καθεστώς Μητσοτάκη κινείται κυριολεκτικά στα όρια της συνταγματικής τάξης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα έχει υπερβεί κιόλας! Το τελευταίο προκύπτει ξεκάθαρα από την ωμή παραβίαση του Συντάγματος με τη νομοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φιλόλογος πρώην
|

ΠΡΟΣ > @ Φιλόλογος πρώην | 5 Μαρ 2025 22:19
Προσπαθώ να καταλάβω τι εννοείτε ακριβώς! Εγώ ανέφερα ένα παράδειγμα απολύτως αντικειμενικό. Κι επειδή το πεδίο της μουσικής αποτελεί το πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον μου (που το αναπτύσσω μεθοδικά στο προσωπικό μου ιστολόγιο εδώ και μια εικοσαετία), θα ήθελα να εξηγήσω ότι τα "΄Τραγούδια του αγώνα" γράφτηκαν κατά το διάστημα 1967-1971, περίοδο συνεχών εκτοπίσεων και διώξεων του συνθέτη από το χουντικό καθεστώς (Ζάτουνα, Ωρωπός κλπ) και ηχογραφήθηκαν το 1971 στο Λονδίνο, όπου και πρωτοκυκλοφόρησαν. Εκτός από τον συνθέτη στίχους έγραψαν ο Μάνος Ελευθερίου (περιγράφει με αδρά χρώματα τις αθλιότητες στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ), ο Νότης Περγιάλης, η ποιήτρια Γ. Δεληγιάννη-Αναστασιάδη (για το γιο της που δολοφόνησαν οι βασανιστές) και ο ίδιος ο Αλέκος Παναγούλης, σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα!
Επομένως τα "Τραγούδια του αγώνα" αποτυπώνουν ανάγλυφα το αληθινό πρόσωπο της "χούντας", έτσι που να μην μπορούν να σταθούν άτοπες συσχετίσεις με το παρόν.
Δεν ξέρω λοιπόν τι έχετε παραδεχθεί εσείς μεγαλώνοντας, αλλά κι εγώ είμαι πια μεγάλος, για να χρειάζεται να αναζητώ ακόμη τη διαφορά μεταξύ ενός - έστω κι ανάπηρου - κοινοβουλευτικού συστήματος με ένα ανελεύθερο και βάρβαρο καθεστώς, όπου - μεταξύ άλλων - θα ήταν αδύνατον ακόμη κι αυτές τις σκέψεις να εξωτερικεύσουμε!

Θα γράψω κάτι ακραίο
|

Φιλόλογος πρώην
Στο μόνο που θα πρέπει να συμφωνήσεις είναι στο συμπέρασμα μου. Σε αυτο δεν υπάρχει λόγος να διαφωνήσεις, γιατί είναι εντός λογικής. Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε δημοκρατία και ότι κάποιοι την καταπατούν και θα πρέπει να σταματήσουν, αλλιώς να βρεθεί τρόπος να τιμωρηθούν.

Και πάλι καταλήψεις
|

Πέμπτη και Παρασκευή. Δεν υπάρχει σωτηρία στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Μετά αναρωτιέστε ποιος θα πηγαίνει σε ιδιωτικά. Να σας πω.. Αυτός που θέλει να κάνει μάθημα, να τον σέβονται και να παίρνει πτυχίο στην ώρα του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ