Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

Οι γυμναστές θα δίνουν λογαριασμό για το τι κάνουν στο σχολείο- Ανακοινώσεις για τον σχολικό αθλητισμό

Δημοσίευση: 31/07/2014
Λοβέρδος βουλή
Alt Text: 
Λοβέρδος βουλή
Title Text: 
Λοβέρδος βουλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Πλέον οι γυμναστές στα σχολεία, θα δίνουν λογαριασμό για το τι κάνουν δεν θα δίνουν μια μπάλα στα παιδιά, θα υπάρχει υλικό συγκεκριμένο το οποίο στο τέλος θα αξιολογείται, θα υπάρχει μια ύλη δηλαδή. Γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τη μελέτη του ΙΕΠ από την προσχολική ηλικία, εκεί θα μπει το κομμάτι που τα παιδιά θα μαθαίνουν τι είναι μπάλα, μπάσκετ, ποδόσφαιρο».
Τα είπε  σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Κουκοδήμος, ενώ ανακοίνωσε  :
Α.Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής  θα γίνει τμήμα στον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας.
Β. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε είναι οι σχολικοί αγώνες από το Δημοτικό και οι αθλοπαιδείες την ώρα της φυσικής αγωγής.
Γ.Τέλος, πάρε μπάλα, παίξε, δεν κοιτάω τον μαθητή. Πρόγραμμα στους γυμναστές, οι οποίοι θα το υλοποιούν μέχρι τέλος της χρονιάς και αυτό θα αξιολογείται από την διεύθυνση φυσικής αγωγής. Σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με την ανάπτυξη του αθλητισμού σε άτομα με αναπηρία. Έχουμε τα ειδικά σχολεία και αυτά τα παιδιά δεν μετέχουν σε καμία τέτοια ενέργεια. Θα εντάξουμε και αυτά τα παιδιά στους σχολικούς αγώνες. Περιμένουμε, επίσης, προτάσεις της κεντρικής επιτροπής αθλητικών τάξεων, της ΚΕΑΤ για την δημιουργία δύο πιλοτικών αθλητικών σχολείων. Ένα στην Αθήνα, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις και ένα στην Θεσσαλονίκη, που επίσης ήταν Ολυμπιακό κέντρο. Αυτή είναι μια πρόταση που ξεκίνησε από τον κ. Αρβανιτόπουλο, ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι μέσα στο 2015 να την υλοποιήσουμε.
Δ. Η λειτουργία του προγράμματος «αγαπώ τον αθλητισμό», το KIDS ATHLETICS σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ, που τρέχει ήδη το πρόγραμμα αυτό εδώ στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, θα κάνουμε μια μεγάλη εκδήλωση και στην Θεσσαλονίκη και θα προσπαθήσουμε να το φέρουμε σε όλη την επικράτεια.
Ε.Το πρόγραμμα «ευ ζην» ήδη έχει 450 χιλιάδες μαθητές που τους έχει πιστοποιήσει. Η υλοποίηση θα γίνει σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που τρέχει το πρόγραμμα.
Ζ.Πανελλήνια Ευρωπαϊκά και παγκόσμια σχολικά πρωταθλήματα – ενίσχυση και συνεργασία με ομοσπονδίες. Ενίσχυση σημαίνει οικονομική ενίσχυση. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο, ενώ έχουμε αθλητές σε υψηλό επίπεδο στο σχολικό αθλητισμό σε γυμνάσια και λύκεια, να μην μπορούν να μετέχουν στους αγώνες, λόγω του ότι οι γονείς χρειάζεται να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους για να μετέχουν οι αθλητές. Οπότε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ενισχύσουμε οικονομικά την προσπάθεια αυτή.
Η.Πρόγραμμα «Erasmus Plus». Έχουμε υποβάλει στις 26 Ιουνίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αθλητισμού αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα μαζί με τις υπόλοιπες χώρες που μετέχουν. Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην διαμόρφωση αρχών και ανάπτυξης περιοχών για την υγεία.

 
(Συνέχεια ομιλίας κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων)

    Θ.Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη διαμόρφωση αρχών και ανάπτυξης περιοχών για την υγεία προσανατολισμένα στην φυσική αγωγή με βάση τη συγκριτική ανάλυση των βασικών προγραμμάτων σπουδών σε ορισμένα κράτη - μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να διαμορφωθεί κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο. Έτσι, θα έχουμε την απαιτούμενη ενημέρωση για το τι κάνουν οι ευρωπαίοι σε σχέση με τη σχολική άθληση και την αγωγή υγείας. Ι.Δημιουργούμε ηλεκτρονικό σύνδεσμο για σχολικό αθλητισμό και τη φυσική αγωγή στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας για συνεχή προβολή των δράσεων, καθώς επίσης για την εκπαιδευτική ραδιοτηλεόραση, η οποία θα προβάλλει συνεχώς τις δράσεις που θα γίνονται για τον σχολικό αθλητισμό. Εισαγωγή της φυσικής αγωγής στο πρόγραμμα των νηπιαγωγείων. Είναι μελέτη και δεν είναι σίγουρο αν θα υλοποιηθεί. Συνεργασία με το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής. Μελέτη για αύξηση στην Γ΄ λυκείου κατά μία ώρα της φυσικής αγωγής. Μελέτη για αύξηση κατά μία ώρα της φυσικής αγωγής και στο γυμνάσιο, όχι όμως εις βάρος των υπολοίπων μαθημάτων. Ακούγονται διάφορα ότι πάμε να μειώσουμε τα Θρησκευτικά ή κάποιο άλλο μάθημα, αλλά δεν έχουμε πρόθεση να μειώσουμε καμία ώρα κανενός άλλου μαθήματος. Τέλος, συνεργασία για το περιεχόμενο για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχολών γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα πεδία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού με ειδικά σεμινάρια στις σχολές γονέων και επιμόρφωση γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Ευχαριστώ.

Φωτό: eurokinissi

Σχόλια (14)

 
sofia
31 Ιουλ 2014 21:15

Kαλά θα κάνουν στο Υπ/είο να δουν τα αναλυτικά προγράμματα , όπου ορίζεται εδώ και δεκαετίες αναλυτικά όλη η ύλη της χρονιάς ανά τάξη , ανά αντικείμενο (π.χ ποδόσφαιρο), ανα ώρα!!! Ποτέ εδώ και πολλά χρόνια οι Κ.Φ.Α δεν έκαναν ό,τι ήθελαν μα καλά τόση άγνοια έχουν στο Υπ. Παιδείας? Έχω μείνει άναυδη....!!!!

 
en toyto nika
31 Ιουλ 2014 22:31

Γυμνάστρια είσαι sofia; Οι υπόλοιποι καθηγητές μένουνε άναυδοι εδώ και πολλά χρόνια!

 
Νίκος
31 Ιουλ 2014 23:01

Μη μένεις άναυδη. Εδώ οι μισοί από δαύτους δεν είχαν διαβάσει το μνημόνιο, περιμένεις ο Κουκοδήμος να ξέρει ότι υπάρχουν αναλυτικά προγράμματα; Απλά πετάνε φωτοβολίδες από δω και από κει, να τα διαβάσει κανένας και να θεωρήσει πως κάνουν έργο.

 
kid
31 Ιουλ 2014 23:59

Υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα και βιβλίο Φυσικής Αγωγής.Απίθανοι που πήραν πάλι πόστα.θεέ μου τι άλλο θα δούμε.

 
ΖΟΡΡΟ
01 Αυγ 2014 00:40

k Κουκοδήμο μαλλον δεν εχετε πολυασχοληθει στο παρελθον με την εκπαιδευση φυσικα και υπαρχουν αναλυτικα προγραμματα τα οποια ελεγχουν οι σχολικοι συμβουλοι αλλα για τα ημερησια πανηγυρακια των αθλητικων εκδηλωσεων που γινονται στα γυμνασια η τα βεβιασμενα πρωταθληματα λυκειων τι εχετε να πειτε ......για το τζαμπα των οεσα ενω η κεντρικη επιτροπη πληρωνετε επισηες τι λετε....τις ωρες περσι τις καταργησε σε μια νυχτα ο αρβανιτοπουλος και δεν ανοιξε μυτη και εσεις μας παραμυθιαζετε οτι θα γινει και οχι εις βαρος αλλου μαθηματος ......πως θα προσθεσετε εξτρα ωρα στο βεβερυμενο προγραμμα των μαθητων .........απο ευχολογια και κουβεντες χορτασαμε εργα ουσιας δεν βλεπουμε μονο κορωνες και φρουφρου......ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΑΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟΥΜΠΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 
Ευθύμιος Πούλος καθ φυσ.αγωγης
01 Αυγ 2014 09:20

χαιρομαι να μπει μια ταξη στον χωρο μας.ειμαι απο αυτους τους γυμναστες που κραταω παντα βιβλιο διδακτεας υλης και παρακαλουσα μια μερα να υποθουν ολα αυτα.ομως ποσο εχει αδικηθει ο κλαδος τα τελευταια χρονια;;κλεισιμο των γραφειων φυσ αγωγης,μειωση ωρων,μειωση διορισμων και αλλα πολλα.ολα πρεπει να τα δουμε απο την αρχη αν θελετε να πιστευουμε οτι βλεπουμε την καινουρια μερα με καλη διαθεση...

 
Poyet
01 Αυγ 2014 10:56

Ότι πιο ανακριβές έχω διαβάσει τόσα χρόνια. Μα καλά, δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει τι ισχύει;

 
Logia....logia
01 Αυγ 2014 11:12

Ας μην κοροιδευόμαστε, υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών αλλά ΠΟΤΕ δεν εφαρμόζεται. Περάστε απο ενα σχολείο και αν δείτε μαθητές/τριες ΜΕ ΦΟΡΜΕΣ να γυμνάζονται, εγώ συνάδελφοι παραιτούμαι εδώ και τώρα! Δεν υπάρχει η θέληση να προσφέρουν πραγματικά οι ΠΕ-11 (τους δίνουν μια μπαλίτσα και...''επιβλέπουν'' απο το παγκάκι), για αυτό και έχουμε γεμίσει παχύσαρκους.Οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις δεν ευσταθεί, δεν υπάρχει η θέληση για να κοπιάσουν. Εγω όταν ήμουν στο Γυμνάσιο αλλά και στο Λύκειο (τέλη '70-αρχές'80) κάναμε πραγματική γυμναστική με φόρμες (τρέξιμο γύρω απο το σχολικό συγκρότημα, επιτόπιες ασκήσεις, 100μ, 200μ, ρίψη σφαίρας, αλμα είς μήκος σε σκάμα με άμμο κλπ) αλλά και αθλοπαιδειές, αθλητικούς αγώνες σε αθλητικά κέντρα κάθε δεύτερο Σάββατο, οργανωμένα με πούλμαν απο το σχολείο !

 
Ντινα Σωτηρίου
01 Αυγ 2014 11:39

σε λιγο θα μας πει ο Κουκοδημος, οτι ανακαλυψε το Αναλυτικο Προγραμμα και τον Ετησιο προγραμματισμο!!! απο ποτε εχει να περασει (απ εξω εστω) απο σχολειο??? κι απο ποτε εχουν να στειλουν αθλητικο υλικο στα σχολεια , που παρακαλαμε το συλλογο γονεων να αγορασει?? ας κανουν πρωτα μια αυτοαξιολογηση του υπουργειου και των μηνεδικων παροχων του, κι υστερα ας ερθουν να κρινουν σε ποιον και καθε ποτε λογοδοτουν οι γυμναστες!

 
ANTSA
01 Αυγ 2014 14:47

Να προσθέσω οτι ,οταν είπαν στο κ. Κουκοδήμο ,οτι η Γ'Λλυκείου έχει μια ώρα γυμναστική , αναρωτήθηκε " τι ; μια ´ωρα την ημέρα;" Μόνο αυτό τα λέει όλα...... Οχι κ,Κουκοδήμο 1 ώρα την εβδομάδα και από φέτος γίνεται και στην Β' Λυκείου 1 ώρα .......... Το θέμα είναι οτι στον κόσμο περνάει για τους γυμναστές να λένε στα παιδιά "πάρτε μια μπάλα και παίξτε" ...........

 
Άκης
01 Αυγ 2014 17:05

Κύριε υφυπουργέ, το ότι υπάρχουν κ'αποιοι γυμναστές που δίνουν μπάλες και αυτοί πιάνουν φραπέ και αθλητική εφημερίδα, δεν χρειάζεται να το ανακοινώσετε επισήμως, αφού το ξέρουν οι πάντες. Αντίθετα από ένα υπουργό περιμένουμε να ανακοινώσει επισήμως το ποιες δομές του εκπαιδευτικού συστήματος επέτρεψαν την ύπαρξη (στον όποιο βαθμό) τέτοιων συμπεριφορών και φυσικά να τις καταργήσει αντικαθιστώντας τες με υγιείς. Όσο για τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις για επιδοτούμενες "επαναστατικές" αλλαγές, είναι σίγουρο πως θα έχουν την μοίρα όλων των εκπαιδευτικών επαναστάσεων της τελευταίας τριακονταετίας. Όσο στηρίζεστε στις εισηγήσεις καθηγητάδων, συμβούλων, παρέδρων που πήραν τα πτυχία τους μακριά από τις αυλές των σχολείων, τόσο θα εκτίθεστε!!

 
nikos
02 Αυγ 2014 08:49

'Εχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι άνθρωποι δεν ειναι απλά άσχετοι με την εκπαίδευση, είναι επικίνδυνοι για το χώρο της παιδείας με αυτά που δηλώνουν. Προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις με φαμφάρες αντί να κλείσουν το στόμα τους και να δουλέψουν. Μάλλον έρχονται εκλογές και τρέχουν να διασωθούν.

 
george
03 Αυγ 2014 23:09

Λυπάμαι πραγματικά για όσα ακούω για άλλη μια φορά. Έχει γίνει πλέον κανόνας να κατηγορούμε τους καθηγητές φυσικής αγωγής ως τεμπέληδες. Αυτοί τουλάχιστον είναι στην αυλή τους βλέπει όλος ο κόσμος, ο καθένας μπορεί να δει τι κάνουν και τι όχι!!!!!Φυσικά και υπάρχει οδηγός σπουδών (αναλυτικά προγράμματα) για τη φυσική αγωγή και βιβλίο για τη διδασκαλίας της…..και ναι εφαρμόζεται, όχι αποσπασματικά, αλλά σχεδόν από το σύνολο των γυμναστών. Γιατί οι γυμναστές ούτε τεμπέληδες είναι (στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε κλάδο), ούτε αμόρφωτοι.Όσο για τους αθλητικούς αγώνες τα Σάββατα, μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα.Οι σχολικοί αγώνες γίνονται πλέον μόνο επειδή οι γυμναστές ανέλαβαν αφιλοκερδώς να κάνουν τους κριτές, αγωνοδίκες κτλ και να μεταφέρουν με δική τους ευθύνη και τα παιδιά (με χίλιες δυο διαδικασίες), τα λεωφορεία, οι μισθώσεις και αυτά δεν υπάρχουν πουθενά, εδώ μπάλες και στρώματάκια δεν έχουμε στα σχολεία.Αυξήστε τις ώρες της φυσικής αγωγής, όπως προβλέπουν όλες οι επιστημονικές έρευνες, αλλά και οι οδηγίες της ΕΕ, δώστε υλικό στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και τότε….Ελέγξτε τα αναλυτικά προγράμματα και επιτέλους ανοίξτε να διαβάσετε τον απολογισμό και τα συμπεράσματα του εκπαιδευτικού έργου (που καταθέτουμε στο τέλος του κάθε τριμήνου-τετραμήνου και του έτους).Αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί…απολύστε τους … αλλά πρώτα κοιταχτείτε και κλάψτε για την άγνοια, την αμέλεια και την ανεπάρκειά σας

 
ΆΝΝΑ
04 Αυγ 2014 17:18

Αγαπητέ Κώστα θέλω να πιστεύω πως από κεκτημένη ταχύτητα ειίπε"δεν θα δίνουν μια μπάλα στα παιδιά".Είμαστε τεμπέληδες; Οι περισσότεροι γυμναστές είμαστε ΄μαχόμενοι ,θυμάσε ή ξέχασες αύτη τη λέξη;Οι αγώνες δεν σταματούν ποτέ ΑΚΟΜΑ κι όταν κρεμάσει κάποιος τα "καρφιά "του.Θίγομαι με τα λόγια σου ,σε σέβομαι όμως ως παλιό Πρωταθλητή ,τον ίδιο σεβασμό περιμένω κι από εσένα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.