Placeholder

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Για μετεγγραφές, Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», εκλογές στα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 10/11/2012

το Φεβρουάριο για τους επί πτυχίω φοιτητές, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους γρηγορότερα.
Αυτό είπε απόψε , λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος , ενώ γενικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση τόνισε τα εξής:
ΣΙΤΙΣΗ:Νοικοκυρέψαμε τις δαπάνες και κόψαμε σπατάλες, εξοικονομώντας πόρους για κοινωνική πολιτική. Με τον τρόπο αυτό πετύχαμε την αύξηση των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών που σιτίζονται δωρεάν στις δομές της φοιτητικής μέριμνας από 57.000 σε 70.000 και συνεχίζουμε με στόχο τις 90.000. Θα διπλασιάσουμε δηλαδή μέσα στο 2013 σε αυτή τη βαθιά οικονομική κρίση τους δικαιούχους σίτισης, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί αυτή η κρίση στην ελληνική οικογένεια και στους Έλληνες σπουδαστές.
ΣΤΕΓΑΣΗ:Αυξήσαμε επίσης τις φοιτητικές κλίνες κατά επτακόσιες, αμβλύνοντας ένα εξίσου σοβαρό πρόβλημα. Δώσαμε τη δυνατότητα στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που ζουν μακριά από το σπίτι τους να σιτίζονται δωρεάν και προχωράμε τις επόμενες μέρες με την κατάθεση του νομοσχεδίου σε δυο μέτρα για να ανακουφίσουμε τις ελληνικές οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ: Νομοθετήσαμε ρυθμίσεις το καλοκαίρι -τον Αύγουστο- οι οποίες κατέστησαν δυνατή την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης στα ιδρύματα. Κάποιοι τότε διαστρέβλωσαν τις ρυθμίσεις αυτές και μας κατηγόρησαν άλλοι για υπαναχώρηση και άλλοι για αναξιοπιστία. Τώρα κάποιοι άλλοι μας κατηγορούν για τεχνοφασισμό.
Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;
Η αλήθεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ότι εμείς νομοθετούμε και εφαρμόζουμε αυτά τα οποία νομοθετήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι με τις ρυθμίσεις αυτές δώσαμε τη δυνατότητα να εκφραστεί ελεύθερα, μέσα από αδιάβλητες διαδικασίες, η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Και οποία αποκάλυψις, αγαπητοί συνάδελφοι! Η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες αγγίζει το 80%! Εκλογές ήδη έχουν γίνει σε όλα τα ΤΕΙ και σε όλα τα πανεπιστήμια, πλην τεσσάρων που τις ολοκληρώνουν τις επόμενες μέρες.
Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ:Το ερώτημα παραμένει σε όλους μας: Πώς αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία η μειοψηφία αυτή που μπλόκαρε τις εκλογές, άρπαζε τις κάλπες και εμπόδιζε την ελεύθερη έκφραση; Από την άλλη πλευρά, πού είναι σήμερα οι δήθεν εκσυγχρονιστές, οι οποίοι με τις ιδεοληπτικές τους μονομανίες, κόντεψαν να υπονομεύσουν μια πολύ σοβαρή μεταρρύθμιση;
ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»:Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής του νόμου για τα διοικητικά των ιδρυμάτων, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, περνάμε στην ουσία της αναβάθμισης του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ», ένα σχέδιο που λογοδοτεί και ανταποκρίνεται σε ένα εθνικό όραμα, το όραμα της δημιουργίας ανταγωνιστικών δημόσιων ιδρυμάτων, ιδρυμάτων αριστείας, που θα μπορέσουν να συνενώσουν τους θύλακες αξιοσύνης που υπάρχουν στα ανώτατα ιδρύματά μας και να συνδέσουν με τους παραγωγικούς τομείς και τις παραγωγικές δυνάμεις κάθε ελληνικής περιφέρειας, ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, δηλαδή, το μέλλον του τόπου μας.
Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» θα προχωρήσει στο χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει με διάλογο, συναίνεση και αποφασιστικότητα. Αυτό το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» δεν μας το επέβαλε κανείς. Μας το επέβαλε η εθνική λογική.
Εν πάση περιπτώσει, θα προχωρήσουμε στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και το νέο μηχανογραφικό θα είναι ένας χάρτης ευκαιριών, γνώσης και απασχόλησης και όχι πόρτα στην ανεργία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ