Τα αποτελέσματα Αξιολόγησης για το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

26/03/2014

Άκουσε το άρθρο

 Δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος  Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπως αυτή πραγματοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη     Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) του Υπουργείου Παιδείας μεταξύ 05 και 08 Φεβρουαρίου 2014.
 Καταξιωμένοι επιστήμονες (Professor Emeritus , Rick M. Newton – Kent State University, Kent, Ohio, USA / Professor Diane Katsiaficas – University of Minnesota, Minneapolis, USA /Professor Dimitrios Kozaris –Academia di Belle Arti di Milano, Breta, Italy / Professor Panayiotis Zaphiris – Cyprus University of Technology, Cyprus) από Πανεπιστήμια του εξωτερικού έκριναν πως το  Τμήμα χαράζει καινοτόμα μονοπάτια και δημιουργεί νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τους σπουδαστές της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιτρέποντας στους απόφοιτους, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όχι μόνο να ακολουθήσουν μεστές περιεχομένου σταδιοδρομίες αλλά και να έχουν σημαντική συμβολή στην οικονομία και στις πολιτισμικές, καλλιτεχνικές και τεχνολογικές κοινότητες ολόκληρης της χώρας.
 Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που στελεχώνεται από δημιουργικούς καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς, τεχνολόγους και γνώστες του επιχειρείν. Το Τμήμα υλοποίησε το πρόγραμμά του σε σύντομο χρονικό διάστημα, αυξάνοντας μέσα σε 10 χρόνια τον αριθμό των πανεπιστημιακών πλήρους απασχόλησης από 4 σε 14 άτομα.      Τα μέλη ΔΕΠ, για παράδειγμα τόσο οι καλλιτέχνες όσο και οι ερευνητές σε τεχνολογικά αντικείμενα, χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης στους τομείς τους προσελκύοντας σπουδαστές από ευρύ φάσμα τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Χαρακτηριστικά σημειώνονται  μερικές από τις πολλαπλές θετικές αναφορές των εξωτερικών αξιολογητών:
•    Τα μέλη ΔΕΠ είναι πρωτοπόροι της σκέψης οι οποίοι έχουν πλήρη κατανόηση της ανάγκης για συνύπαρξη ανάμεσα στην τέχνη και την τεχνολογία αλλά και περαιτέρω της ανάγκης για διάλογο και συνεργασία μεταξύ των δύο στο επίπεδο του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Τέτοιες καλλιτεχνικές και τεχνολογικές αλληλεπιδράσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και να ενδυναμώνονται.
•    Τα ποσοστά του Τμήματος σαν προορισμός πρώτης επιλογής για νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές έχουν αυξηθεί με γοργούς ρυθμούς.
•    Υποψήφιοι διδάκτορες εκδηλώνουν ενεργό ενδιαφέρον να έρθουν στην Κέρκυρα και να σπουδάσουν κάτω από την καθοδήγηση αυτών των συγκεκριμένων επιστημόνων/ερευνητών και καλλιτεχνών.
•    Η ποιότητα του έργου των φοιτητών είναι εξαιρετική.
•    Το Τμήμα συμβάλλει στην πνευματική και πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας με το ετήσιο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών που οργανώνεται στην Κέρκυρα από το 2006.
•    Απόφοιτοι του προπτυχιακού προγράμματος εκμεταλλεύονται πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες απασχόλησης και σταδιοδρομίας στα αντικείμενα των σπουδών τους, κυρίως εκτός Ελλάδας. Όσοι δεν αναζητούν απασχόληση γίνονται δεκτοί σε μεταπτυχιακά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
•    Το Τμήμα επωφελείται από εξαιρετικό και αφοσιωμένο γραμματειακό προσωπικό.
•    Το Τμήμα αποτελεί πρότυπο αποδοτικότητας στην χρήση έμψυχων υποδομών και οικονομικών πόρων.
•    Το Τμήμα διατηρεί έναν ελκυστικό και ενημερωτικό ιστότοπο ο οποίος δημοσιοποιεί όλες τις δραστηριότητες και τα προγράμματα. Ο ιστότοπος απορροφά την ενέργεια του γνωστικού αντικειμένου και την μεταδίδει στο ακροατήριό του και στην αγορά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ