ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

14.000 οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των αποφοίτων Ι.Ε.Κ. στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης 1ης Περιόδου 2014 – Οι προθεσμίες

Δημοσίευση: 07/08/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι αιτήσεις των αποφοίτων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014, έχουν ξεπεράσει, μέχρι στιγμής, τις 14.000.
Οι περισσότεροι υποψήφιοι συγκεντρώνονται στις ειδικότητες: Νοσηλευτικής Χειρουργείου, Βοηθού Φυσικοθεραπευτή, Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Τεχνικού Αυτοκινήτου, Αισθητικής και Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Πέραν της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ., 1ης Περιόδου 2014 εντοπίζεται στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κρήτης.
Οι απόφοιτοι που επιτυγχάνουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), αποκτούν το απαραίτητο εφόδιο για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Υπενθυμίζεται στους αποφοίτους όλων των ειδικοτήτων, από όλα τα Ι.Ε.Κ. (Δημόσια και Ιδιωτικά) ότι αύριο, Παρασκευή 08.08.2014, λήγει η προθεσμία καταβολής των προβλεπόμενων εξετάστρων στην Τράπεζα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμπλήρωση της αίτησης ηλεκτρονικά, προκειμένου να εκτυπωθεί και να υποβληθεί σε έντυπη μορφή μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  Οι υποψήφιοι  έχουν και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συναλλαγής με την Τράπεζα, για την καταβολή εξετάστρων μέχρι και την Κυριακή 10.08.2014 και ώρα 24:00.
Ο φάκελος με την έντυπη αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των υποψηφίων αποστέλλεται  στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία), έως και τη Δευτέρα 11.08.2014 με τους παρακάτω τρόπους:
•    μέσω ταχυδρομείου με την ένδειξη «συστημένο», υπό την προϋπόθεση ότι ο κλειστός φάκελος θα φέρει ημερομηνία 11.08.2014.
•    μέσω εταιρίας ταχυμεταφοράς (courier) και με αποστολή έως τις 15:30.
 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.