ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

9126 αιτήσεις καθηγητών για μετάθεση-523 ενστάσεις για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις στο γραφείο του υπουργού

Δημοσίευση: 06/06/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μας ενημερώνουν οι Αιρετοί του ΚΥΣΔΕ:  ΝεκτάριοςΚορδή και Βίκυ Αναγνώστη

   Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 20-5-2014 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.    Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε Διευθυντή ΔΕ. Παράλληλα χορηγήθηκε άδεια σε εκπαιδευτικό του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ).
2.    Εγκρίθηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού για αποδέσμευση από τη ΔΕ και μετάταξη στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση.
3.    Απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών ΔΕ.
4.    Συζητήθηκαν 134 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΔΕ που ζητούν μετάταξη σε Διοικητικές Θέσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΙΠΘ. Από αυτές εγκρίθηκε η αποδέσμευση 97 εκπαιδευτικών. Η συζήτηση για 21 αιτήσεις αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση. Οι υπόλοιπες 16 αιτήσεις απορρίφθηκαν (μειοψηφούντων των αιρετών ). Η αποδέσμευση των εκπαιδευτικών αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας για τη μετάταξη. Στη συνέχεια όλες οι αιτήσεις  θα εξεταστούν από το ΚΥΣΔΙΠ.
5.    Σχετικά με τις ενστάσεις επί των υποχρεωτικών μετατάξεων σας ενημερώνουμε ότι 523 αιτήσεις έχουν σταλεί για εξέταση στο γραφείο του Υπουργού. Να τονίσουμε ωστόσο, ότι με το ΦΕΚ 570/5-5-14 είχαμε 25  μετατάξεις στην ΠΕ, 11 τροποποιήσεις μετατάξεων στην ΠΕ και 10 ανακλήσεις μετατάξεων! Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση του Υπουργείου η εξέταση των ενστάσεων αυτών. Το πλήθος των ενστάσεων αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος για μια διαδικασία στην οποία η μη δημοσιοποίηση των μορίων μετάταξης γεννά πολύ σοβαρά ερωτήματα αδιαφανούς πρακτικής!  
6.    Αναφορικά με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών ακριβή στοιχεία θα υπάρχουν μετά τις 30 Μαΐου. Από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων (π.χ. στη Γ΄ Αθήνας έχουμε 256 αιτήσεις ενώ το 2013 είχαμε 150).
7.    Ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων μετάθεσης  από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ είναι 9126. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση ανά κλάδο σε επόμενο ενημερωτικό.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Μάη η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με το δίλλημα « Σταθερότητα ή ανατροπή και κοινωνική καταστροφή»!  Για μας τους εκπαιδευτικούς  η «σταθερότητα»  σημαίνει:
-Απολύσεις εκπαιδευτικών. Μην ξεχνάμε ότι 85 εκπαιδευτικοί έχουν ήδη απολυθεί, μόνο που η απόφαση δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ!  (για προφανείς λόγους…)
-Συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων . Τα δημοσιεύματα μιλάνε για συγχωνεύσεις 74 νηπιαγωγείων, 128 δημοτικών και 28 Γυμνασίων-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ και καταργήσεις 30 νηπιαγωγείων, 15 δημοτικών, 3 ΕΠΑΛ και 1 Γυμνασίου με απώλειες εκατοντάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών!
-Δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών για να κατασκευαστούν νέες δεξαμενές διαθεσιμότητας και υποχρεωτικών μετακινήσεων!
- Αξιολόγηση-χειραγώγηση εκπαιδευτικών αλλά και μαθητών-σχολείων με στόχο την υπονόμευση του Δημόσιου Σχολείου συνολικά!
- Εφαρμογή του ν. 4186/2013 για το «νέο» Λύκειο και της Τράπεζας Θεμάτων! Οι συνέπειες της εφαρμογής του με ένα απλό παράδειγμα: Σε ένα Λύκειο της Αττικής με βάση τις επιδόσεις των μαθητών της Α΄ τάξης για τη σχ. χρονιά 2012-13 και το ν. 4186 θα είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Με βάση το παλιό νομικό πλαίσιο για την προαγωγή των μαθητών στη Β΄ Λυκείου από τους 110 μαθητές του Λυκείου κρίθηκαν ανεξεταστέοι 3 μαθητές. Με βάση το ν. 4186 –με τα ίδια θέματα και τις βαθμολογικές επιδόσεις τους-  παραπέμπονται ή απορρίπτονται 44 μαθητές! Τα σχόλια περιττεύουν…
-Και φυσικά σκληρή λιτότητα και εξαθλίωση με ένα νέο μνημόνιο που παραπέμπεται εντέχνως την επαύριον των εκλογών!
   Απέναντι σε μια τέτοια «σταθερότητα» για το οργανωμένο εκπαιδευτικό και λαϊκό  κίνημα ένας δρόμος υπάρχει: του μαζικού και ανυποχώρητου αγώνα – με ενότητα και αλληλεγγύη - για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών. Είναι μια μάχη που θα κρίνει αν ο ελληνικός λαός  καταφέρει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το μέλλον του. Και στη μάχη αυτή επιβάλλεται να νικήσουμε ανατρέποντας τις καταστροφικές πολιτικές Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ! Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
     

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.