ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν θα αναστατώσουμε κανέναν -Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ:Συγκρουστήκαμε εκεί που έπρεπε

Δημοσίευση: 10/06/2014
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Λοβέρδος Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θέλω να καθησυχάσω όλους ότι δεν  θα αναστατώσουμε κανέναν , και δεν θα κάνουμε τίποτε αν δεν προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος.
Τη δέσμευση αυτή ανέλαβε  ο νέος υπουργός Παιδείας   Ανδρέας Λοβέρδος στη διάρκεια της  τελετής παραλαβής του νέου χαρτοφυλακίου του από τον απερχόμενο   Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.
Ο κ. Λοβέρδος   τόνισε  ότι η διοίκηση πρέπει είναι συνεχής και υπογράμμισε ότι η διοίκηση είναι ενιαία και συνεχής και οι περιστάσεις δεν προσφέρονται για πειραματισμούς και νεωτερισμούς.
Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας τόνισε πως «η ευθύνη ενός υπουργού σε αυτό το πόστο, είναι να προχωράει, να εφαρμόζει, να υλοποιεί, να συγκρούεται όταν πρέπει, όσο πρέπει και όχι άσκοπα» και πρόσθεσε: «Συγκρουστήκαμε εκεί που έπρεπε, όσο έπρεπε όχι άσκοπα, αλλά προχωρήσαμε πολλά πράγματα».     
Παράλληλα ο κ.Αρβανιτόπουλος είπε τα εξής:
 Α.Εφαρμόσαμε ένα νόμο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, που έμενε ανεφάρμοστος. Ολοκληρώσαμε την αξιολόγηση όλων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων την τελευταία διετία από εσωτερικούς κι εξωτερικούς αξιολογητές.  Πραγματοποιήσαμε το σχέδιο Αθηνά, συγχωνεύοντας  134 Τμήματα και 4 Ιδρύματα  εξορθολογίζοντας τον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, όταν στο παρελθόν σπέρναμε δεξιά και αριστερά, χωρίς έρευνα και μελέτη, Τμήματα και Ιδρύματα. Και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα  καταθέτουν  τους οργανισμούς τους, αφού έχουν εκλέξει Συμβούλια Ιδρυμάτων, αλλά και όλα τα όργανα διοίκησης.
Β.Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επαναφέραμε την αξιολόγηση μετά από 32 χρόνια και αυτό το θεωρώ ιστορικό και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Επαναφέραμε και θεσμοθετήσαμε τις εξετάσεις στα Δημόσια Πρότυπα Σχολειά, έναν σημαντικό αταξικό θεσμό που η επιτυχία του και  η αποδοχή του φαίνεται από το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι αιτήσεις φέτος. Ψηφίσαμε, υλοποιούμε και εφαρμόζουμε το Νόμο για το Νέο Λύκειο, με την Τράπεζα Θεμάτων, που παρότι έχει κακοποιηθεί από την αριστερή προπαγάνδα , θεωρώ ότι αντικειμενικοποιεί τις εξετάσεις και συμβάλλει ταμάλα στην αναβάθμιση της ποιότητας του εκπαιδευτικού μας συστήματος –κυρίως στου δευτέρου βαθμού-. Μειώσαμε τα μαθήματα στις εισαγωγικές στα τέσσερα βασικά του κορμού.
Γ.Προχωρήσαμε στη συνολική αναβάθμιση της επαγγελματικής  εκπαίδευσης  με τις νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ, τον εξορθολογισμό των εκπαιδευτικών αντικειμένων στα Τεχνολογικά μας Ιδρύματα , στην εισαγωγή του ετήσιου θεσμού της Μαθητείας. Γιατί βασικός μας στόχος ήταν να σχεδιάσουμε μια εκπαίδευση, η οποία θα συναρθρώνεται  με τις αναπτυξιακές στρατηγικές της χώρας.
Δ.Θέλω, λοιπόν, να ευχαριστήσω όλους, όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια και εκκρεμούν αυτή τη στιγμή προς ψήφιση τρία νομοσχέδια. Το ένα έχει κατατεθεί στη Βουλή για τη Νέα Τεχνολογία, το άλλο αφορά στην Ειδική Αγωγή που έχει περάσει από διαβούλευση και επίκειται η κατάθεσή του και ένα τελευταίο που αφορά στην απόδοση νομικού προσώπου στις Θρησκευτικές Κοινότητες στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση του.
Ε.Θέλω,  λοιπόν, να ευχηθώ Καλή επιτυχία, στους νέους συναδέλφους και ιδιαίτερα στον νέο Υπουργό, τον επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ένα έργο δύσκολο, είναι ένα έργο που  όλοι συνεχίζουμε στα βήματα του προηγούμενου και πρέπει να το κάνουμε αυτό γιατί έτσι εξασφαλίζεται η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία.
Ζ.Και θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου όλους και του υφυπουργούς κ. Κεδίκογλου και Γκιουλέκα για όλα, όσα προσέφεραν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Θέλω, να πω επίσης, ως κατακλείδα όλης αυτής της παρουσίας εδώ, ότι γνωρίζετε, κάλλιον εμού, εσείς, οι συντάκτες που καλύπτετε το χώρο της παιδείας, ότι είναι ο πλέον ευαίσθητος τομέας ευθύνης.

Φωτό: Αρχείο eurokinissi

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.