ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ προς ΟΛΜΕ: Όσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να πω παγώνω την αξιολόγηση

Δημοσίευση: 23/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να  πω παγώνω την αξιολόγηση. Έχετε υποχρέωση να πείτε τι προτείνετε. Λέτε ότι θέλετε αξιολόγηση αρκεί αυτή να μη γίνεται. Το πάγωμα της αξιολόγησης δεν το αντέχει η κοινωνία.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, στο αίτημα της ΟΛΜΕ για πάγωμα της αξιολόγησης , που διατυπώθηκε στη σημερινή δίωρη συνάντηση, παρουσία και του υφυπουργού Δ. Δερμετζόπουλου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Εχουν μετατραπεί τα σχολεία σε   «ζούγκλα». Ο ανταγωνισμός  είναι μεγάλος  λόγω της αξιολόγησης , ενώ έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας. Οι 7.000 συνταξιοδοτήσεις στην Δευτεροβάθμιε Εκπαίδευση έχουν σχέση με το κλίμα αυτό. Ν α παγώσει η αξιολόγηση
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εχετε δοκιμάσει αυτό να το συζητήσετε με τον κόσμο . Εγώ αυτό στον κόσμο δεν μπορώ να το πω. Ο κόσμος είναι απέναντι και έχει δίκαιο. Είναι ακίνητο επιχείρημα. Από εμένα δεν θα ακούσετε ότι παγώνει η αξιολόγηση. Λαϊκιστής δεν είμαι και δεν θα ακούσετε από εμένα κάτι που δεν μπορώ να κάνω.
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Συμφωνώ ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να καταστεί κύρια λεωφόρος της εκπαίδευσης και όχι πάροδος όπως τόσα χρόνια είναι. Δεν υπήρξαν ολοκληρωμένες πολιτικές
ΟΛΜΕ: Ποιος θα είναι ο ρόλος της Τεχνικής Εκπαίδευσης;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Από την Τετάρτη  θα είμαστε στη διάθεση για ειδικό διάλογο
ΟΛΜΕ: Θα υπογράψετε τις απολύσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι απολύσεις έχουν δύο όψεις. Η μία όψη αφορά την καθυστέρηση επαναπροσληψης των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, γεγονός που οφείλετε στο ΑΣΕΠ. Η άλλη όψη είναι ότι ο προκάτοχος μου Κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε τις απολύσεις των 86 καθηγητών  , αλλά διαδικαστικά δεν μπορεί να δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , οπότε δεν μπορεί να ισχύσει. Ετσι επ αυτού δεν έχω κάτι να σας πώ.
ΟΛΜΕ: Πάρτε θέση. Θα υπόγράψετε τις απολύσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όταν έρθει  από την υπηρεσία η απόφαση για υπογραφή θα σας καλέσεω για να σας ενημερώσω.
ΟΛΜΕ: Όταν έρθει στο γραφείο σας  η απόφαση θα την υπογράψετε;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Με καλείτε να γυρίσω πίσω μονομερώς. Δεν θα το κάνω. Θα μείνω σε όσα ψήφισαν για το θέμα και θα το σεβαστώ .
ΟΛΜΕ: Γιατί δεν παίρνεται θέση;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι ένα θέμα που το χειρίστηκε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Δε θέλω να τοποθετηθώ.
ΟΛΜΕ: Θέλετε να είσαστε ο υπουργός που απέλυσε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Αυτό τι είναι; Συνδικαλιστικός εκφοβισμός;
ΟΛΜΕ: Θα απολύσετε τους εκπαιδευτικούς αυτούς; 
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σας απάντησα .
ΟΛΜΕ: Εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θα απολυθούν» απάντησαν οι εκπαιδευτικοί.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μεγάλοι άνθρωποι είσαστε. Εγώ είπα όταν έρθει το έγγραφο στο γραφείο μου θα καλέσω τους ανθρώπους να το συζητήσω. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Οσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να πω παγώσω την αξιολόγηση. Έχετε υποχρέωση να πείτε τι προτείνετε. Λέτε ότι θέλετε αξιολόγηση αρκεί αυτή να μη γίνεται. Το πάγωμα της αξιολόγησης δεν το αντέχει η κοινωνία.
 Η συνάντηση μεταξύ ΟΛΜΕ και  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας έκλεισε με την ακόλουθη έκκληση του Α. Λοβέρδου: Ο διάλογος θα είναι συνεχής. Ξέρω ότι υπάρχουν θέματα που μας χωρίζουν. Η διάθεση από πλευρά μας είναι να βρούμε κοινό δρόμο. Ξέρω ότι απευθύνομαι σε κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς . Αν είχα χρήματα να μοιράσω θα το έκανα.
ΟΛΜΕ: Τουλάχιστον μη μοιράζετε απολύσεις.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:. Διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο υπουργείο Παιδείας. Έχουμε άλλα θέματα να ασχοληθούμε, όχι με απολύσεις.. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βήμα καλής γραφής, αρκεί κι εσείς να έχετε διάθεση.

Φωτό: esoς

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ