Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ προς ΟΛΜΕ: Όσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να πω παγώνω την αξιολόγηση

Δημοσίευση: 23/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Όσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να  πω παγώνω την αξιολόγηση. Έχετε υποχρέωση να πείτε τι προτείνετε. Λέτε ότι θέλετε αξιολόγηση αρκεί αυτή να μη γίνεται. Το πάγωμα της αξιολόγησης δεν το αντέχει η κοινωνία.
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, στο αίτημα της ΟΛΜΕ για πάγωμα της αξιολόγησης , που διατυπώθηκε στη σημερινή δίωρη συνάντηση, παρουσία και του υφυπουργού Δ. Δερμετζόπουλου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΜΕ: Εχουν μετατραπεί τα σχολεία σε   «ζούγκλα». Ο ανταγωνισμός  είναι μεγάλος  λόγω της αξιολόγησης , ενώ έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας. Οι 7.000 συνταξιοδοτήσεις στην Δευτεροβάθμιε Εκπαίδευση έχουν σχέση με το κλίμα αυτό. Ν α παγώσει η αξιολόγηση
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Εχετε δοκιμάσει αυτό να το συζητήσετε με τον κόσμο . Εγώ αυτό στον κόσμο δεν μπορώ να το πω. Ο κόσμος είναι απέναντι και έχει δίκαιο. Είναι ακίνητο επιχείρημα. Από εμένα δεν θα ακούσετε ότι παγώνει η αξιολόγηση. Λαϊκιστής δεν είμαι και δεν θα ακούσετε από εμένα κάτι που δεν μπορώ να κάνω.
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Συμφωνώ ότι η τεχνική εκπαίδευση πρέπει να καταστεί κύρια λεωφόρος της εκπαίδευσης και όχι πάροδος όπως τόσα χρόνια είναι. Δεν υπήρξαν ολοκληρωμένες πολιτικές
ΟΛΜΕ: Ποιος θα είναι ο ρόλος της Τεχνικής Εκπαίδευσης;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Από την Τετάρτη  θα είμαστε στη διάθεση για ειδικό διάλογο
ΟΛΜΕ: Θα υπογράψετε τις απολύσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Οι απολύσεις έχουν δύο όψεις. Η μία όψη αφορά την καθυστέρηση επαναπροσληψης των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, γεγονός που οφείλετε στο ΑΣΕΠ. Η άλλη όψη είναι ότι ο προκάτοχος μου Κ. Αρβανιτόπουλος υπέγραψε τις απολύσεις των 86 καθηγητών  , αλλά διαδικαστικά δεν μπορεί να δημοσιευθεί η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , οπότε δεν μπορεί να ισχύσει. Ετσι επ αυτού δεν έχω κάτι να σας πώ.
ΟΛΜΕ: Πάρτε θέση. Θα υπόγράψετε τις απολύσεις;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Όταν έρθει  από την υπηρεσία η απόφαση για υπογραφή θα σας καλέσεω για να σας ενημερώσω.
ΟΛΜΕ: Όταν έρθει στο γραφείο σας  η απόφαση θα την υπογράψετε;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Με καλείτε να γυρίσω πίσω μονομερώς. Δεν θα το κάνω. Θα μείνω σε όσα ψήφισαν για το θέμα και θα το σεβαστώ .
ΟΛΜΕ: Γιατί δεν παίρνεται θέση;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι ένα θέμα που το χειρίστηκε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Δε θέλω να τοποθετηθώ.
ΟΛΜΕ: Θέλετε να είσαστε ο υπουργός που απέλυσε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ;
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:Αυτό τι είναι; Συνδικαλιστικός εκφοβισμός;
ΟΛΜΕ: Θα απολύσετε τους εκπαιδευτικούς αυτούς; 
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Σας απάντησα .
ΟΛΜΕ: Εμείς βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θα απολυθούν» απάντησαν οι εκπαιδευτικοί.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Μεγάλοι άνθρωποι είσαστε. Εγώ είπα όταν έρθει το έγγραφο στο γραφείο μου θα καλέσω τους ανθρώπους να το συζητήσω. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Οσο είμαι όρθιος δεν υπάρχει περίπτωση να πω παγώσω την αξιολόγηση. Έχετε υποχρέωση να πείτε τι προτείνετε. Λέτε ότι θέλετε αξιολόγηση αρκεί αυτή να μη γίνεται. Το πάγωμα της αξιολόγησης δεν το αντέχει η κοινωνία.
 Η συνάντηση μεταξύ ΟΛΜΕ και  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας έκλεισε με την ακόλουθη έκκληση του Α. Λοβέρδου: Ο διάλογος θα είναι συνεχής. Ξέρω ότι υπάρχουν θέματα που μας χωρίζουν. Η διάθεση από πλευρά μας είναι να βρούμε κοινό δρόμο. Ξέρω ότι απευθύνομαι σε κακοπληρωμένους εκπαιδευτικούς . Αν είχα χρήματα να μοιράσω θα το έκανα.
ΟΛΜΕ: Τουλάχιστον μη μοιράζετε απολύσεις.
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ:. Διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στο υπουργείο Παιδείας. Έχουμε άλλα θέματα να ασχοληθούμε, όχι με απολύσεις.. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βήμα καλής γραφής, αρκεί κι εσείς να έχετε διάθεση.

Φωτό: esoς

Σχόλια (10)

 
ΝΙΚΟΣ
24 Ιουν 2014 20:07

Κε υπουργέ δεν μπορείτε να αγνοείτε την συκοφαντική επίθεση που έχει δεχτεί μέχρι τώρα ο κλάδος μας. Όχι μόνο ως υπουργός δεν παίρνετε θέση για ότι έχει γραφτεί σε βάρος μας -αφορά το υπουργείο σας νομίζω- αλλά δίνετε λαβή για συνέχιση της συκοφάντησης σε βάρος των εκπαιδευτικών. Πρώτα να αποκαταστήσετε το κύρος μας, δεύτερον τα οικονομικά μας είναι ντροπή να μιλάμε για απολύσεις μέσω αξιολόγησης σε λειτουργό 800 ευρώ μακριά από τον τόπο του που βασικό του πρόβλημα είναι η επιβίωση. Και η απάντηση δεν είναι να παραιτηθεί αν δεν του αρέσει. Η απάντηση είναι η αποκατάσταση του. Γιατί άλλα υπουργεία - και δεν είναι λίγα - δεν δέχονται την ποσόστωση: Γιατί δικαστικοί, ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, εφοριακοί κλπ ΔΕΝ αξιολογούνται αλλά ο εκπαιδευτικός πρέπει και να απολυθεί πρώτα: Είναι γνωστό ότι δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως με τους επίορκους -πολλά λόγια από τον κο Μητσοτάκη ακούσαμε πάνω σε αυτό - , αλλά τρέχουμε να βγάλουμε το άχτι μας με τους εκπαιδευτικούς. Επιλέγετε να συνεχίσετε το έργο της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου προσπαθώντας να ικανοποιήσετε ακριβώς ποιό πάθος σας: Του δικαίου μήπως: Κοιταχτείτε στον καθρέπτη και πείσετε πρώτα τον εαυτό σας και μετά ελάτε να μας τα πείτε και σε μας.

 
ΒΑΣΙΛΗΣ
24 Ιουν 2014 20:19

Η κακία απέναντι στους 100% πτυχιούχους του κλάδου μας συνεχίζεται. Αξιολόγηση στους ήδη αξιολογημένους από ΑΣΕΠ (γραπτώς παρακαλώ) ή σε αυτούς που μάζεψαν προϋπηρεσία καλύπτοντας όλη την άγονη γραμμή ή τρώγοντας το κρύο της αρκούδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας βάζοντας και από την τσέπη τους. Ε ναι σε αυτούς γράφει καλύτερα η αδικία. Ειλικρινά κύριε υπουργέ περίμενα κάποια αναγνώριση, κάποιο φιλικό χτύπημα στην πλάτη και όχι μια ύπουλη κλωτσιά. Άλλοι νομοθετούν ότι χαλάει το κύρος τους αν δεν πάρουν 4000 - 5000 ευρώ, ενώ ο εκπαιδευτικός μπορεί να κάνει άνετα μάθημα με 800 ευρώ και 500 - 1000 χιλιόμετρα από το σπίτι του.

 
ΚΩΣΤΑΣ
24 Ιουν 2014 20:25

Τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο. Γι αυτούς που νόμισαν ότι ο Αρβανιτόπουλος θα είναι καλύτερος από την Διαμαντοπούλου και γι αυτούς που νόμισαν ότι ο Λοβέρδος θα είναι καλύτερος από τον Αρβανιτόπουλο. Το απωθημένο κατά των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και ίσως με χειρότερο τρόπο. Μια χαρά διάθεση να συζητήσει έχει ο κος υπουργός αρκεί να γίνει ακριβώς αυτό που θέλει. Μπράβο και σε ανώτερα.

 
YPO METATHESI
24 Ιουν 2014 20:58

Μπορεί κε υπουργέ να μη γνωρίζετε σήμερα 24/06 πότε θα κλείσουν για καλοκαίρι τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις, πόσους καθηγητές χρειάζεστε, σπεύδετε όμως να προλάβετε να μας πείτε ότι θα μας αξιολογήσετε. Είναι λοιπόν φανερό ποιες είναι οι προτεραιότητες σας και ο σκοπός σας

 
ΟΚΤΩΒΡΗΣ
24 Ιουν 2014 21:03

Να δω στις εκλογές τον Οκτώβρη τι ψήφους θα πάρετε και τι θα λέτε μετά κε υπουργέ. Χαρείτε όσο προλαβαίνετε γιατί τα πρωτεία στην Β΄ Αθήνας ξεχάστε τα και μάλλον ξεχάστε γενικά και την εκλογή σας. Αρσένης, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου σας κάνουν κανένα κλικ ή μήπως πρέπει να διαβάσετε καμιά παλιά εφημερίδα; Πάντως τη ΔΗΜΑΡ μην ανησυχείτε θα την περάσετε ως κόμμα.

 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
24 Ιουν 2014 21:07

Όταν θα είστε πολιτικά ξάπλα και σεις και η Ελιά σας θα την παγώσετε την αξιολόγηση;

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
25 Ιουν 2014 09:33

ΓΙΑΤΙ Η ΟΛΜΕ ΔΕΝ ΕΘΙΞΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

 
Jo
25 Ιουν 2014 10:09

Το ποσοστό της ΝΔ πέφτει συνεχώς. Θέμα ολίγων εβδομάδων να βρεθεί κάτω από το 20%. Και δεν θα σταματήσει εκεί.Ο χρόνος τους τελειώνει. Ας μείνουν με τις ψήφους των τεχνοκρατών , του Τζίμερου και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ. Άλλωστε , αυτούς θέλουν.

 
ΧΑΜΑΛΗΣ
25 Ιουν 2014 11:57

Εγώ ξέρω ότι η Διαμαντοπούλου εκδηλώθηκε μετά απ'ο 2-3 μήνες, ο Αρβανιτόπουλος στο μήνα πάνω φάνηκε, εσείς κε Λοβέρδε ούτε μια εβδομάδα δεν βαστήξατε. Αναλάβατε και καήκατε πολιτικά μετά από ολίγες ημέρες και κάτι ώρες.

 
THE GREEK
25 Ιουν 2014 11:59

Αναλάβατε και αυτοπυρποληθήκατε πάραυτα κε Λοβέρδε. Στο καλό και να μας γράφετε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ