Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα δώσει όλες της τις δυνάμεις ώστε να προστατευθεί και να διευρυνθεί ένας θεσμός των Μουσικών Σχολείων που πραγματικά σήμερα κοσμεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα, το ακολουθούν 10.000 μαθητές σε 42 Μουσικά Σχολεία.
Αυτά είπε σήμερα στους εκπαιδευτικούς συντάκτες ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, αναφερόμενος στα Μουσικά Σχολεία και σημείωσε τα εξής:
Α.Ανοίγει φαντάζομαι με πρωτοβουλία του κ. Κεδίκογλου και στη Χαλκίδα το 43ο από το επόμενο σχολικό έτος, 2014-15 και θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Και είμαστε κι οι τρεις, γιατί έχουμε κι οι τρεις αρμοδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον κ. Δερμετζόπουλο που έχει την κυρίως αρμοδιότητα.
Β. Είναι ήρωες όσοι ασχολούνται με τα Μουσικά Σχολεία, είναι σχολεία που μια μέρα θα κάνουμε ειδική αναφορά σ’ αυτά, θα τα παρουσιάσουμε, θα πούμε τι δουλειά έχει γίνει τόσα χρόνια και πώς αυτή η δουλειά δε φαίνεται.
Δ. ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή υπάρχουν κάποια θέματα που έθεσε ο Υπουργός και αφορούν τα μουσικά σχολεία, το σχολικό αθλητισμό, παρ’ ότι ανήκουν βάσει των αρμοδιοτήτων σ’ εμένα, είναι μια προσπάθεια που θα την κάνουμε όλοι μαζί.
Και πραγματικά είναι αξιόλογο ότι έχουμε τον Κώστα Κουκοδήμο που είναι γνώστης του σχολικού αθλητισμού και τον Υπουργό ο οποίος είναι έντονα ενδιαφερόμενος γι’ αυτόν. Αυτά, λίγο αργότερα.
Θέλω να πω ότι από πλευράς δικής μου αρμοδιότητας και δικής μου στοχοθεσίας, επέλεξα να χωρίσω την επόμενη χρονιά μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2015 δηλαδή, σε τρεις περιόδους που θεωρώ ότι είναι περίοδοι που πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα σ’ αυτές.
Φωτό: EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.