ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αίτημα να εισαχθούν με ειδικό καθεστώς στα ΑΕΙ οι μαθητές της Κεφαλονιάς

Δημοσίευση: 10/02/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς, ζητούν με ανακοινώσεις του η ΟΛΜΕ και  η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς.
Επίσης η ΕΛΜΕ ζητά   να υπάρξει ρύθμιση και για τις άλλες τάξεις. Επιπλέον, να εξεταστεί η οργάνωση μετά το πέρας της φετινής χρονιάς η φιλοξενία παιδιών συναδέλφων αλλά και άλλων μαθητών σε κατασκηνώσεις προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ :
•    Απαιτεί άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να εξελιχθεί με ασφάλεια η εκπαιδευτική διαδικασία, μακριά από εμβαλωματικές και πρόχειρες λύσεις. Ήδη έχουν γίνει προτάσεις από την ΕΛΜΕ Κ-Ι για το θέμα αυτό.
•      
•    Ζητά  την άμεση και ριζική αποκατάσταση των σχολικών κτηρίων όπου αυτό είναι δυνατόν και την άμεση εκκίνηση της κατασκευής των νέων σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό Κεφαλονιάς – Ιθάκης.
•    Καλεί όλους τους συναδέλφους, την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη τη χώρα, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες με κάθε πρόσφορο τρόπο, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι και τις λαϊκές οργανώσεις που έχουν συγκροτηθεί.
•    Η ΟΛΜΕ δηλώνει πως θα στηρίξει και υλικά, σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ Κ-Ι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ κάνει έκκληση αλληλεγγύης στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας. Αποτελεί καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες, η ανάδειξη της αντισεισμικής θωράκισης και η υλοποίηση πέντε νέων ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων στο Νομό. Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία μετέχει και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, περιλαμβάνει τα καίρια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και το σύνολο της ζωής των σεισμόπληκτων (στέγαση – σίτιση – υγιεινή και περίθαλψη – αποκατάσταση υποδομών και δικτύων – πόσιμο νερό – αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία σχολείων, διαγραφή χρεών και δανείων κλπ). Το πλαίσιο αυτό πρέπει να στηριχθεί. Ιδιαίτερα να στηριχθεί το αίτημα να μη δώσουν πανελλαδικές φέτος οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου (και της Α΄ με το νέο σύστημα) στην Κεφαλονιά και να γίνει η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με ειδικό καθεστώς. Ρύθμιση ζητάμε να υπάρξει και για τις άλλες τάξεις. Επιπλέον, να δούμε πώς μπορεί να οργανωθεί μετά το πέρας της φετινής χρονιάς η φιλοξενία παιδιών συναδέλφων αλλά και άλλων μαθητών σε κατασκηνώσεις προκειμένου να ανακάμψουν ψυχολογικά.
Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί υλική βοήθεια και επειδή η κατάσταση όσο αφορά τις ανάγκες είναι ρευστή, θεωρούμε ότι στην παρούσα φάση η καλύτερη μορφή είναι η χρηματική. Η βοήθεια αυτή θα δοθεί σε σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές που έχουν σοβαρές ζημίες (βαθμός καταστροφής, οικονομική κατάσταση, οικογένειες με ασθενείς –γέρους και παιδιά κλπ) μετά από καταγραφή και κρίση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ.
Τα υλικά τα οποία συγκεντρώνουμε με την Επιτροπή Αγώνα στην παρούσα φάση είναι τα εξής:
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].
Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης καθημερινά το πρωί Δευτέρα με Παρασκευή 9.30 πμ – 2 το μεσημέρι και τα απογεύματα της Δευτέρας – Τετάρτης – Παρασκευής 6-8 μμ. Η κατανομή των υλικών των παραπάνω κατηγοριών που θα συγκεντρωθούν από τις ΕΛΜΕ θα γίνει με βάση την καταγραφή των αναγκών και τις συλλογικές εκτιμήσεις που θα κάνουν τα σωματεία και οι μαζικοί φορείς στην Επιτροπή Αγώνα. Ευελπιστούμε ότι τα τοπικά συμβούλια της Παλικής θα συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια Σημειώνουμε ότι αναζητούμε χώρο στο Ληξούρι για προσωρινή αποθήκευση υλικών.
 

Φωτό: (EUROKINISSI // ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ