Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αλλάζει η ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής σε Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ.-Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 03/09/2014
Δερμεντζόπουλος
Alt Text: 
Δερμεντζόπουλος
Title Text: 
Δερμεντζόπουλος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υστερα από την    με αρ. 48/2014 Πράξη του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)., ουφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπολος υπέγραψε τροποποιητική απόφαση  στην ανάθεση του μαθήματος της Φυσικής σε Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑ.Λ. Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την απόφαση

Σχόλια (15)

 
Πε12.10
03 Σεπ 2014 15:51

Έγινε το αυτονόητο επιτέλους. Καθηγητές με πτυχίο φυσικής και μεταπτυχιακό (Πε12.10) απέκτησαν Α' ανάθεση φυσικής

 
P/H
03 Σεπ 2014 16:06

Απλά έχουν πια Α' ανάθεση Φυσικής και οι Φυσικοί Ρ/Η-κλ.ΠΕ12.10 (Ραδιοηλεκτρολόγοι-M.Sc και ΟΛΟΙ με 1ο πτυχίο Φυσικής) και άρθηκε έτσι μια αδικία χρόνων.

 
ΤΕΟ
03 Σεπ 2014 22:42

ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΩΣ Ρ/Η ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ 10ΠΛΑΣΙΑ ΥΛΗ. ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΦΥΣΙΚΗ ΝΑ ΕΔΙΝΑΝ ΑΣΕΠ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΑΣ .

 
F.
04 Σεπ 2014 00:27

Όμως: << Σε περίπτωση που υπηρετούν στο ίδιο σχολείο εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ04.01 και κλάδου ΠΕ12.10, προηγείται στην επιλογή του μαθήματος της Φυσικής ο εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.01>>. Άρα η ...αλλαγή είναι ότι οι 12.10 προηγούνται των χημικών - βιολόγων - γεωλόγων; Slow the eggs.

 
koskon
04 Σεπ 2014 01:32

για να δούμε, θα αρθεί ΚΑΙ η ΑΔΙΚΙΑ που υφίστανται ΑΚΟΜΑ οι Πληροφορικοί (ΠΕ19/20) στην οποία: συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με 300 σεμινάριο χωρίς βασικό πτυχίο Πληροφορικής, κατέχουν οργανικές ΠΕ19/20 και δεν μετακινούνται (στον ίδιο δήμο ή σχολείο που υπηρετούν) στην βασική τους ειδικότητα. Αν δεν με απατά η μνήμη και παρακαλώ να με διορθώσετε, το μεγαλύτερο ποσοστό (>50%) των ΠΕ19/20 ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ενώ στην χώρα λειτουργούν περίπου 40 τμήματα πληροφορικής.

 
Φυσικός ΡΗ
04 Σεπ 2014 08:00

F.Κάνεις MEGA λάθος. ΠΛΕΟΝ50-50 οι τοποθετήσεις50-50 οι μεταθέσεις50-50 οι οργανικέςκανονικά η αρχαιότητα στο ωράριογινόμαστε Σύμβουλοι Φυσικήςμπαίνουμε υπεύθυνοι ΕΚΦΕ....ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ σε βρίσκω! Τί έχεις πρώτη ανάθεση είπαμε?

 
Φυσικός ΡΗ
04 Σεπ 2014 09:04

ΤΕΟΓια την ενημέρωση σου ΑΣΕΠ δίναμε κι εμείς. Επιπλέον αν θες να μιλήσουμε για αδικίες που έχουμε δεχθεί σου αναφέρω μερικές:Απαιτούσαν να έχουμε το πτυχίο φυσικής κατά το διορισμό μας αλλα δεν μας έδιναν τις αναθέσεις του με αποτέλεσμα οι ΠΕ 04.01 τις καλές εποχές να εχουν 550 διορισμούς ανάγκη έτος κι εμείς 30 ( τριάντα). Να ποιοι διορίζονται λοιπόν νωρίτερα και στην πλάτη ποιων.Υποτίθεται οτι παίρναμε αναθέσεις με βάση το μεταπτυχιακό και μας έδιναν π.χ διαχείρηση φυσικών πόρων ή τεχνολγια που την εχουν Α αναθεση κι άλλοι 33 ετερόκλητου κλάδοι . Απο όσο γνωρίζω μεταπτυχιακό σημαίνει εξειδίκευση αλλα όπως βλέπεις την ίδια εξειδίκευση μαλλον είχαν και άλλοι 33 κλάδοι .... Δεν συνεχίζω άλλο καλο ειναι να χωνεψετε θα εφαρμοστεί ο νόμος

 
Ρ/Ητας
04 Σεπ 2014 13:37

Διορίστηκα με την επετηρίδα ως ΠΕ12.10 (ΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ) αν και ημουν και διοριστεος μεσω ΑΣΕΠ ως ΠΕ04.01. Οταν εχεις φτυσει αιμα να βγαλεις ενα "ΒΑΡΒΑΤΟ" full διετες μεταπτυχιακο με 26+ μαθηματα συν τα εργαστηρια, ενοσω αλλοι με 9 μηνες στη Μ. Βρεττανια K.A. ειχαν ηδη 2 Μαστερς, τοτε δεν παρατας ευκολα την ειδικότητα που κοπίασες να αποκτήσεις...αυτή του Ραδιοηλεκτρολόγου Μηχανικού...αν και μαλλον καποιοι εθελοτυφλουν, μη αναφεροντας οτι η εισαγωγη σε μεταπτυχιακά Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών σαν αυτα που εχουμε ΟΛΟΙ οι Ρ/Η τελειώσει επιυχώς και με ~ΑΡΙΣΤΑ (βαση το 6 αν λεει κατι αυτο ε) προυποθετει & ενα πτυχιο Φυσικής με πολυ καλο βαθμο >=7+ και αριστα (>=9) σε 10 περιπου μαθηματα εξειδικευμενα σε Ηλεκτρονικα (επιλογες και υποχρεωτικα)!Οσο για το συντεχνιακο αστερισκο του ΙΕΠ...υπομονή και θα φύγει κι αυτός...ξερουμε πια τον τροπο...αφηστε που αναφερεται σε ιεραρχηση επιλογης μαθηματων και οχι ωραριου...επισης τα κενα πια Φυσικης προφανως και ισοτιμα θα καταλαμβανονται απο ΠΕ12.10 και ΠΕ04.01 καθως και καθε αλλη θεση σε δομες, στελεχη κλπ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΙΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΙ ΕΠΙΜΟΝΗ) ΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!ΗΡΕΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΙΑ...ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΕ!

 
Τάσος
04 Σεπ 2014 14:11

Μα τόσο καιρό όλες οι ειδικότητες με τις ενώσεις τους απαιτούν να διδάσκουν τα μαθήματα του βασικού τους πτυχίου. Ο ΑΣΕΠ δεν μπορεί να χορηγήσει πτυχίο, Αλοίμονο ! Αν δηλαδή δώσω μαθηματικά ή βιολογία και περάσω θα γίνω αυτόματα ... βιολόγος ; Εξαλλου η πλειοψηφία των μονίμων δεν έχουν δώσει ΑΣΕΠ οπότε αυτό που λες ΤΕΟ δεν είναι κριτήριο. Οι αδικίες είναι αλλού, όπως να γίνεσαι ΠΕ19 με τρίμηνο σεμινάριο ή συνδιδασκαλία σε εργαστήριο, να έχεις μαθήμτα α' ανάθεσης όπως π.χ. Χημεία και Λατινικά χωρίς να τα έχεις διδαχθεί ούτε μια ώρα (!) στο πανεπιστημίο κ.λπ. Επίσης δεν υπάρχει αυτή η καραμέλα "αυτοί που διορίστηκαν ως Ρ/Η". Τα διορίστήρια αναφέρουν διορισμό ως ΦΥΣΙΚΟΊ - ΡΗ !! . Τα βασικά πτυχία είναι αυτό του Φυσικού ΚΑΙ το Μεταπτυχιακό. Τα πράγματα είναι απλά ...δυό βασικά πτυχία, δυο αναθέσεις ! Δεν είναι ίδια περίπτωση με αυτών που έκαναν μετάταξη απο ένα κλάδο, σ' αυτόν των Πληροφορικών με βάση το μεταπτυχιακό τους και έγιναν ΠΕ19. Τι θα γίνει δηλαδή, θα το κάνουμε όπως στα Σούπερ Μάρκετ ; Στις 2 αναθέσεις που δικαιούνται οι ΦΥΣΙΚΟΙ - ΡΗ την μιά θα την κάνουν ... δώρο (!) ;

 
stef
04 Σεπ 2014 14:30

Άφηστε μην μιλάμε για τρόπους διορισμού ας μην πούμε για προϋπηρεσίες ενισχυτικης στη φυσική διορισμους με 40%, 30μηνο, 24μηνο, επετηρίδας κλπ. Πάνω από τους μισούς εν ενεργεία καθηγητές πε4 δεν έχουν δώσει πότε ασεπ.

 
Νίκος
04 Σεπ 2014 18:10

Στο χώρο του σχολείου εμφανίζονται κατά καιρούς σημεία και τέρατα. Ενδεικτικά : Οι φυσικοί ΠΕ12.10 (Ραδιοηλεκτρολόγοι) ξεκίνησαν να έχουν δικό τους κλάδο "καθαρό", μακριά από χημείες και βιολογίες. Στη συνέχεια ζητούν να μοιραστούν το ωρολόγιο πρόγραμμα. Με την ίδια λογική μπορούν και άλλες επιστήμες -π.χ του Πολυτεχνείου- να έλθουν στη μέση εκπαίδευση και να γίνει το "έλα να δεις"....εμπρός "γιουρούσι" στη Α/θμια από φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς μηχανικούς, Αρχιτέκτονες, νομικούς, ... Μετά στα νηπιαγωγία, .... Κ α τ α λ ά β α τ ε κύριε συνάδελφοι ΠΕ12.10 ποιο είναι το πρόβλημα;

 
olas
04 Σεπ 2014 20:31

Νίκο ...σορρυ κιόλας οι άνθρωποι είναι φυσικοί .....τι πιο λογικό να έχουν Ά ανάθεση την Φυσική ;;; Τρόποι διορισμού , ύλες , παραμεθόριος είναι συντεχνιακά επιχειρήματα ....Επιστημονικά οι άνθρωποι είναι κατάλληλοι να διδάσκουν Φυσική ....απλά πράγματα που ισχύουν σε όλο τον κόσμο .Φιλικά ένας Θεολόγος ....

 
ΤΕΟ
04 Σεπ 2014 22:54

ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ Η ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ .ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΥΣΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ , ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ . ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟΦΥΓΑΤΕ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ; ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ . ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΑΝ ΔΙΟΡΙΖΟΣΑΣΤΑΝ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΘΕΣΗ. ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΤΕ ΦΥΣΙΚΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΟΣ .

 
Φυσικός ΡΗ
07 Σεπ 2014 16:16

ΤΕΟΘα στο ξαναγράψω μήπως και το καταλάβεις. Δεν διοριζόμαστε ΜΟΝΟ με το Μεταπτυχιακό τίτλο!Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ απαιτεί κατά το διορισμό μας να καταθέσουμε ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ Ηλεκτρονικής ΦΥΣΙΚΗΣ (Ραδιοηλεκτρολογίας).Να στο επαναλάβω για να το καταλάβεις - εξάλλου απόφοιτος Πανεπιστημιακής σχολής είσαι-: Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ απαιτεί κατά το διορισμό μας να καταθέσουμε ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ Ηλεκτρονικής ΦΥΣΙΚΗΣ (Ραδιοηλεκτρολογίας).Αφού λοιπόν το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ απαιτεί να έχω ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ - που εσύ δεν έχεις αλλά διδάσκεις Φυσική- θα μου αποδώσει τα ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Φωνάζεις δεν φωνάζεις στεναχωριέσαι δεν στεναχωριέσαι ΕΜΕΙΣ θα πάρουμε αυτό που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ. Ο νόμος θα εφαρμοστεί ακόμα κι αν χρειαστεί κάποιοι να χάσουν τον ύπνο τους ή τη δουλειά τους.Κι επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, διάβαστε και το παρακάτω:Ενδεικτικά σου αναφέρω ότι στην προκήρυξη 5Π/2008 του Α.Σ.Ε.Π. με ΦΕΚ 530/15-10-2008 απαιτείται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου μας να κατέχουν ΠΤΥΧΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ + ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΡΑΔΙΟΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ κατά το διορισμό τους. Αναλυτικότερα αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ με τίτλοΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ και για την κατηγορία (iv) Ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών & Φυσικών Ραδιοηλεκτρολόγων: « … πτυχίο τμήματος Φυσικής και ενδεικτικό μεταπτυχιακών σπουδών ηλεκτρονικής και ραδιοηλεκτρολογίας (κωδ.1264) ή ηλεκτρονικού αυτοματισμού (κωδ.1265) ή ισότιμου μεταπτυχιακού διπλώματος μετα παραπάνω ενδεικτικά (κωδ.1266) ΑΕΙ Πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.». Το αυτό προκύπτει και από το νόμο 1566/85, Άρθρο 14, παρ.8 περίπτωση ιβ.Τα κατάλαβες τώρα?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.