ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκλεισμός εκπαιδευτικών Τεχνικών Ειδικοτήτων από την επιμόρφωση Β’ επιπέδου στις νέες τεχνολογίες

Δημοσίευση: 04/07/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι καθηγητές ειδικοτήτων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας διαμαρτυρόμαστε για τον αποκλεισμό μας από την επιμόρφωση Β' επιπέδου, στις νέες τεχνολογίες.  
O ΟΕΠΕΚ  σαν φορέας υλοποίησης του έργου της επιμόρφωσης Β΄ επιπέδου παρά τις  υποσχέσεις του ότι θα υπήρχε πρόβλεψη επιμόρφωσης και για τους καθηγητές των τεχνικών ειδικοτήτων, δεν υλοποίησε τις υποσχέσεις του, αποκλείοντας και βάζοντας στο περιθώριο όλους τους συναδέλφους των τεχνικών και επαγγελματικών μαθημάτων.                                                       
  Οι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης παραμερίζονται και εφαρμόζονται τα προγράμματα επιμόρφωσης μόνο σε κατηγορίες εκπαιδευτικών, κυρίως γενικών μαθημάτων.
H αναγκαιότητα επιμόρφωσης όλων των εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι άμεση, προκειμένου να διευκολυνθεί και να γίνει πιο αποδοτικό το διδακτικό και εργαστηριακό έργο των συναδέλφων τεχνικών ειδικοτήτων προς όφελος των μαθητών.
 Θεωρούμε, ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα επιμόρφωσης στους καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων, γιατί αυτοί επωμίζονται εργαστηριακό και εξειδικευμένο γνωστικό αντικείμενο, που καθιστά επιβεβλημένη την επιμόρφωση τους με αντίστοιχο λογισμικό ειδικοτήτων, ώστε να μη νοιώθουν έντονα το αίσθημα απαξίωσης και περιθωριοποίησης.
Ζητούμε να δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις συμμετοχής όλων των εκπαιδευτικών στη διαδικασία πιστοποίησης Β' επιπέδου.
                                          ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.