Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αποχαιρετιστήρια επιστολή του Διευθυντή ΔΕ Αιτωλ/νίας

Δημοσίευση: 09/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ολοκληρώνοντας τυπικά την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, αισθάνομαι  την ανάγκη να αποχαιρετήσω και να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους εκπαιδευτικούς των Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. της Αιτωλ/νίας, τους συνεργάτες μου, όλα τα στελέχη της εκπαιδευτικής ιεραρχίας, τα συνδικαλιστικά στελέχη και τους παράγοντες  της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί στα δύσκολα και τα εύκολα για 35 ολόκληρα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, ως εκπαιδευτικός της τάξης και στέλεχος της εκπαίδευσης, εργάστηκα με την επιθυμία να συμβάλλω κι εγώ από τις θέσεις που υπηρέτησα (Υπεύθυνος διανομής σχολικών βιβλίων, Υπεύθυνος Σ.Ε.Π., Προϊστάμενος Εκπ/κών Θεμάτων Γενικής Κατεύθυνσης, Υποδ/ντής, Διευθυντής Σχολικής Μονάδας, Προϊστάμενος Γραφείου Δ.Ε., Διευθυντής Δ.Ε., Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Αιτωλ/νίας, Αντιπρόεδρος  του ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του ΚΥΣΔΕ) στην πρόοδο και τη βελτίωση της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Είχα πολλές φορές την ευκαιρία και τη χαρά να νιώθω ικανοποίηση και δικαίωση βλέποντας τις προσπάθειές μου να καρποφορούν και τη Διεύθυνσή μας να λειτουργεί άψογα, υποδειγματικά και αποτελεσματικά πετυχαίνοντας πολλά πράγματα, που είναι αδύνατον να περιγραφούν σ΄ αυτή την επιστολή.
Δυστυχώς όμως, δεν ήταν πάντα έτσι, αφού η θητεία μου το τελευταίο διάστημα συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών, που ανέτρεψαν δεδομένα και δημιούργησαν νέες και σε μεγάλο βαθμό αντίξοες συνθήκες για την εκπαίδευση, τον εκπαιδευτικό και όχι μόνον.
Ωστόσο, ακόμα και μέσα στο δύσκολο αυτό περιβάλλον προσπάθησα να συνδυάσω την καθημερινή διοικητική πρακτική με δράσεις και αποφάσεις προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν ξέρω αν, και κατά πόσο τα κατάφερα. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων και ο τρόπος λειτουργίας της Διεύθυνσης Δ.Ε. Αιτωλ/νίας, προϊόν συλλογικής και άοκνης εργασίας των κατά καιρούς συνεργατών μου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, για την «πολλή» και «καλή» δουλειά, τίθενται τελικά, στην κρίση σας.
Αν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις των πραγμάτων μερικές φορές για προσωπικά ή γενικότερα θέματα με κάποιους συναδέλφους, ήταν πράγμα αναπόφευκτο αλλά και τις περισσότερες φορές δημιουργικό. Πάντα υπήρχε η επιθυμία και η προσπάθεια εκ μέρους μου για την καλύτερη λύση των προβλημάτων.
Συνάδελφοι,
Το λειτούργημα που άσκησα και ασκείτε είναι σημαντικό, απαιτητικό και συναρπαστικό. Αγωνιζόμαστε καθημερινά και «στην πρώτη γραμμή» για τη διαμόρφωση του ενεργού πολίτη του αύριο. Γι αυτό δικαίως, πρέπει να είστε υπερήφανοι για το έργο σας. Η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά, τόσο απαραίτητες σήμερα, ας συνοδεύουν τις προσπάθειές σας στον αγώνα για τη βελτίωση της θέσης του εκπαιδευτικού μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε.
Συνάδελφοι,
Αποχωρώ από την Υπηρεσία πλουσιότερος σε εμπειρία και γνώσεις. Το γεγονός της συνεργασίας  με όλους εσάς  αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα.  Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου και σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στη συνέχιση του έργου σας, ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ  και ΠΡΟΚΟΠΗ.
      Ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας
     Ιάκωβος Παλαιολόγος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ