ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Β΄ΑΡΣΑΚΕΙΟ Λύκειο Ψυχικού:2ο ΒΡΑΒΕΙΟ «Ennovation Junior 2014»

Δημοσίευση: 18/06/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι μαθητές Δανάη Γέρου και Γεώργιος-Χρήστος Κουής, της Β΄τάξης του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, απέσπασαν το 2ο Βραβείο στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (Ennovation Junior 2014) που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού  ENNOVATION και κέρδισαν υποτροφία  για το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (YES-Youth Entrepreneurship Summer School, www.yes.aueb.gr) το οποίο θα διεξαχθεί από 03/07/2014-17/7/2014.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 11ου Φοιτητικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το θέμα του συνεδρίου ήταν: «Καινοτομία και Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα».
Ο Διαγωνισμός (www.ennovation.gr) διοργανώνεται από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRYN)  του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (Β. Ελλάδα), το University of Nicosia της Κύπρου και πάνω από δέκα Πανεπιστήμια από όλη την Ελλάδα.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ. και να εκπαιδευτούν οι μαθητές στη δόμηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στην πιθανή υλοποίηση της ψηφιακής υπηρεσίας, κλπ.
Φέτος, οι μαθητές κλήθηκαν να προτείνουν μία καινοτόμα ιδέα που αφορά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών για νέες υπηρεσίες, που αφορούν την ελληνική και διεθνή αγορά, παρουσιάζοντας όχι απλώς τα χαρακτηριστικά της ιδέας, αλλά το επιχειρηματικό σχέδιο και τον τρόπο υλοποίησης και εξέλιξής του σε επιχειρηματική δραστηριότητα.
Υπεύθυνη του Προγράμματος της «Επιχειρηματικότητας» στο Β΄Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού είναι η κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών.
Η πρόταση της μαθήτριας Δανάης Γέρου και του μαθητή Γεωργίου-Χρήστου Κουή αφορούσε στη δημιουργία μίας μεσαίας επιχείρησης με την επωνυμία «Ethalyzer», η οποία αποσκοπούσε στη δημιουργία μίας συσκευής που ενσωματώνεται στο τιμόνι τού αυτοκινήτου και μέσω του ειδικού υπερευαίσθητου αισθητήρα που διαθέτει, ανιχνεύει από την ανάσα του οδηγού το αλκοόλ. Έτσι, είναι ικανό να αντιλαμβάνεται πότε ο οδηγός έχει υπερβεί τα θεσμοθετημένα όρια επιτρεπτής κατανάλωσης αλκοόλης και με τη βοήθεια ενός μηχανικού συστήματος να αναχαιτίζει την εκκίνηση του αυτοκινήτου, ώστε να αποφεύγονται τα τροχαία ατυχήματα που οφείλονται σε υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ