Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΑΚΕ Καθηγητών προς τον υπουργό Παιδείας:

Δημοσίευση: 25/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Οι κρίσεις των Στελεχών της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων) επί υπουργίας Διαμαντοπούλου ήταν καθαρά κομματικές. Δεκάδες αξιόλογοι συνάδελφοι με προσόντα κόπηκαν γιατί δεν ήταν κομματικά αρεστοί. Στις κρίσεις του 2010 χύθηκε αίμα στην Εκπαίδευση. Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Στελεχών όλως τυχαίως στήριζαν το ΠΑΣΟΚ.   Υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει τις συγκεκριμένες κρίσεις».
Τα παραπάνω είπε στον υπουργό Παιδείας  Α. Λοβέρδο ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ κ. Παπαχρήστος  και του ανακοίνωσε ότι «Ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να δεχτώ να κριθούν οι συνάδελφοι μου από αυτούς τους Συμβούλους, δεδομένου ότι είναι γνωστή η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την επιλογή τους και επιπροσθέτως η θητεία τους τελειώνει στο τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς. "
 Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Είναι κομματικά πρόσωπα;
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ:Επί Α. Διαμαντοπούλου τοποθετήθηκαν  . Αξιόλογοι εκπαιδευτικοί που ήταν υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι «σφαγιάστηκαν» επειδή δεν ήταν κομματικά αρεστοί.
Ο κ. Παπαχρήστος είπε ακόμη στον υπουργό Παιδείας  ότι Το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση δημιουργήθηκα από τρεις Σχολικούς Συμβούλους. Λειτούργησαν σα συντεχνία. Αν το Προεδρικό Διάταγμα δημιουργούνταν από Διευθυντές Σχολείων θα όριζε άλλες διαδικασίες.«Εγώ η γυναίκα μου και οι φίλοι μου εκπαιδευτικοί αρνούμαστε να αξιολογηθούμε από Σχολικούς Συμβούλου , που κάποιοι από αυτούς δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σ αυτή τη θέση.
 ΠΩΣ ΕΙΔΕ Η ΔΑΚΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών σχολιάζοντας τη συνάντηση τονίζει:
Α. Διεξήχθη σε άσχημο κλίμα  
Β.Το πρώτο θέμα που συζητήθηκε είναι το ζήτημα των απολύσεων 85 εκπαιδευτικών, καθώς και αυτών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και κινδυνεύουν με απόλυση. Για το ζήτημα των 85 συναδέλφων δεν υπήρξε καμία καθαρή απάντηση από τον υπουργό, γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ. Για τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ο Υπουργός υποσχέθηκε να μελετήσει το θέμα με τους σχετικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρξουν πρόσθετες απολύσεις.
Γ.Αμέσως μετά συζητήθηκε η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού που επιχειρείται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος. Η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, με τη γνωστή ισοπεδωτική της λογική απέρριψε κάθε μορφή αξιολόγησης, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον Υπουργό να αντεπιτεθεί λέγοντας ότι στρεφόμαστε εναντίον όλης της ελληνικής κοινωνίας που ζητάει να υπάρχει έλεγχος του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού.
Δ.Από την πλευρά της η ΔΑΚΕ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη αξιολόγηση συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμολόγιο. Εισάγει δε απαράδεκτες λογικές στο Δημόσιο, δεδομένου ότι προβλέπει προειλημμένα ποσοστά αποτυχίας που στην περίπτωση της μετάβασης από το βαθμό Γ΄ στο βαθμό Β΄ φτάνει το 30% ενώ τελικά μόνο το 30% θα κατορθώσει να καταλάβει το βαθμό Α΄.
 Ε.Επιπλέον τέθηκε ζήτημα αξιοπιστίας των υφισταμένων Σχολικών Συμβούλων και πλημμελούς αξιολόγησης τους , αφού δεν έχουν επιλεγεί για να αξιολογήσουν αλλά για να κατευθύνουν παιδαγωγικά τους συναδέλφους.
  Ζ.Ο υπουργός με την τοποθέτηση του έδειξε ότι ελάχιστες αλλαγές σκοπεύει να πραγματοποιήσει και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο θα εφαρμοστεί περίπου αυτούσιο από τους εν ενεργεία Σχολικούς Συμβούλους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ESOS: Το esos επικοινώνησε με τον π΄ροεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών Συμβούλων Γ. Αλεξανδράτο, προκειμένου να μας διατυπώσει την άποψη επί των παραπάνω καταγγελιών. Ο κ. Αλεξάνδράτος μας είπε ότι  το ΔΣ της ΠΕΣΣ θα συνεδριάσει και θα απαντήσει.

TΙ ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ESOS ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ:

«Κωφεύουν» υπουργός και παρατάξεις για τα μόρια των συνδικαλιστών-υποψηφίων Διευθυντών

Το esos ανοίγει σελίδα στις παρατάξεις των εκπαιδευτικών για τη δημοσιοποίηση των βαθμολογιών των συνδικαλιστών –υποψηφίων Διευθυντών

 
Φωτό: esos

Σχόλια (4)

 
ιωάννα
23 Ιουν 2014 22:32

Εδώ και 35 χρόνια οι εκπαιδευτικοί δεν δέχονται από κανέναν και κανενός είδους αξιολόγηση. Σας είδαμε κ. Παπαχρήστο και με την κ. Γιαννάκου τι κάνατε. Και να ξέρανε οι γονείς ότι στα συμβούλια επιλογής συμμετέχουν αιρετοί. Αλήθεια κ. Παπαχρήστο πόσους σχολικούς συμβούλους και διευθυντές σχολείων έχουν επιλέξει οι αιρετοί της ΔΑΚΕ, όπως βεβαίως και των άλλων παρατάξεων; Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε πολύ καλά τα παζάρια των συνδικαλιστών και πώς μοιράζουν τις θέσεις. Δυστυχώς όσοι Υπουργοί Παιδείας- μεταξύ αυτών και οι δύο κυρίες Γιαννάκου και Διαμαντοπούλου -προσπάθησαν για αλλαγές, αξιοκρατία και αξιολόγηση βρέθηκαν εκτός.

 
ΧΑΛΙΑ ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ
24 Ιουν 2014 08:19

Ενώ από τους συμβούλους των δικών σας όλα καλά;Σα δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ αλλά τέτοιος λαός τέτοιοι οι ηγέτες και οι κάθε είδους εκφραστές του. Μιλάμε ακόμα για ΔΑΚΕ Το λέω γιατί εγώ ως πρώην νεοδημοκράτης .

 
Ιωάννης Κατσαρός
24 Ιουν 2014 09:59

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Αψευδής δείκτης αντικειμενικότητας, διαφάνειας, αξιοπιστίας των διαδικασιών επιλογής του 2010-11 είναι ο αριθμός προσφυγών υποψηφίων στα διοικητικά δικαστήρια. Υπήρξε τεράστια μείωση των προσφυγών σε σχέση με τις κρίσεις του 2007. Σχεδόν όλες οι προσφυγές για τις κρίσεις του 2010-11 απορρίφθηκαν από τα διοικητικά δικαστήρια. Αντίθετα, εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούσαν τις κρίσεις του 2007 τελείωσαν με δικαίωση όσων προσέφυγαν.

 
Όλα είναι αντικειμενικά
24 Ιουν 2014 11:22

Όλα αξιοκρατικά και αντικειμενικά. Οι τίτλοι των στελεχών, παρά τις καρά καιρούς εξαγγελίες, έχουν ερευνηθεί ενδελεχώς; Πέρα από το γερμανικό θαύμα, "διδασκαλείο", "μεταπτυχιακά", υπάρχουν και "τίτλοι", οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως μεταπτυχιακοί από τα ίδια τα τμήματα από τα οποία εκδόθηκαν! Στις "μοριοδοτήσεις" όμως, αντικειμενικά, θεωρήθηκαν ως μεταπτυχιακά!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.