Διαδικασίες Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών 2014

24/08/2014

Ενημερώθηκε: 24/08/2014, 21:43

Άκουσε το άρθρο

Μας ενημερώνει ο Αιρετός στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής
   Σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ που έγιναν στις 21 & 22 Αυγούστου σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
1.    Χορηγήθηκε άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.
2.    Έγιναν δεκτές 9 ανακλήσεις αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε κλάδους της Δ.Ε.
3.    Απορρίφθηκαν 2 ενστάσεις επί των αιτήσεων μετάταξης.
4.    Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με  τις αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Ειδική Αγωγή.
5.    Απορρίφθηκαν 5 ενστάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. επί των μεταθέσεων σε Καλλιτεχνικά σχολεία.
6.    Σχετικά με τις αποσπάσεις σε Καλλιτεχνικά σχολεία υποβλήθηκαν συνολικά 134 αιτήσεις. Εξ αυτών 106 αφορούν εκπ/κους ειδικοτήτων γενικής παιδείας και 28 εκπαιδευτικών καλλιτεχνικών ειδικοτήτων. Συνολικά 32 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και υπάρχουν κενά της ειδικότητας στα αντίστοιχα Καλλιτεχνικά Σχολεία. Τα λειτουργικά κενά των Καλλιτεχνικών Σχολείων είναι συνολικά 16.  
7.    Εξετάστηκαν διάφορα θέματα σχετικά με  τις αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Εκκλησιαστική εκπαίδευση.
8.    Σχετικά με τις αποσπάσεις σε Μουσικά σχολεία υποβλήθηκαν συνολικά 448  αιτήσεις εκπαιδευτικών γενικών ειδικοτήτων. Εξ αυτών 186 αιτήσεις πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις και υπάρχουν κενά της ειδικότητας στα αντίστοιχα Μουσικά Σχολεία. Τα λειτουργικά κενά των Μουσικών Σχολείων είναι συνολικά 136.  
9.    Σχετικά με τις γενικές αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ η ανακοίνωσή τους προσδιορίζεται για την Τετάρτη 27 Αυγούστου. Ωστόσο επειδή δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι αποσπάσεις της Ειδικής Αγωγής πιθανώς να υπάρξει καθυστέρηση στην ανακοίνωση. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι δεν μας έχουν κοινοποιηθεί τα λειτουργικά κενά που απέστειλαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις εκπαίδευσης! Είναι αυτονόητο ότι οι αποσπάσεις θα πρέπει να γίνουν επί των πραγματικών λειτουργικών κενών με βάση και τη  μοριοδότηση που ισχύει από το 2011.
Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια «νέα» συντεταγμένη επίθεση κατασυκοφάντησης του εκπαιδευτικού κόσμου από Μ.Μ.Ε. Μέσα στα πλαίσια αυτά υπάρχουν δημοσιεύματα για σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού στη Δ.Ε. μείωση ειδικοτήτων, αλλαγή αναθέσεων και περικοπή των αποσπάσεων. Το σκηνικό αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο την αβεβαιότητα και την απόγνωση χιλιάδων εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές της φτώχιας και της εξαθλίωσης των εργαζομένων!
   Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών και όχι μια χαριστική παραχώρηση! Δε δημιουργούν  νέα κενά αφού οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν λειτουργικά κενά σε άλλα ΠΥΣΔΕ ή και ΠΥΣΠΕ προσφέροντας εκπαιδευτικό έργο. Για ένα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα, με προβλήματα  υγείας,  η απόσπαση αποτελεί τη μοναδική τους  πλέον διέξοδο  μετά και την πραγματοποίηση ελάχιστων μεταθέσεων!
   Γι αυτό, απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει συναντηθεί ούτε μία φορά επίσημα με το ΚΥΣΔΕ- να εγκαταλείψει τα όποια  σχέδια για περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να εγκρίνει το μεγαλύτερο δυνατό  αριθμό των αιτήσεων απόσπασης. Όσο για τα χιλιάδες κενά που συνεχώς επικαλείται το Υπουργείο, αυτά καλύπτονται με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών (τουλάχιστον όσες και οι συνταξιοδοτήσεις), αλλά και αναπληρωτών για την κάλυψη λειτουργικών κενών.  

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ