ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διακοπή στις Μετακινήσεις Μαθητών Γυμνασίου, Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης

Δημοσίευση: 14/02/2009Κύριε υπουργέ

Είμαι γονέας μαθήτριας, Τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης, του 2ου Γυμνασίου Αργυρούπολης. Όπως όλοι οι μαθητές των Τμημάτων Αθλητικής Διευκόλυνσης, το παιδί μου επελέγη να φοιτήσει στο συγκεκριμένο σχολείο μετά από επιτυχημένες αθλητικές εξετάσεις, κατόπιν εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας. Σε αυτή την εγκύκλιο αναφέρεται ρητά ότι οι μετακινήσεις των μαθητών των Τ.Α.Δ. από και προς το Σχολείο τους και τα σημεία προπονήσεων τους θα πραγματοποιούνται με μισθωμένα, για το σκοπό αυτό, λεωφορεία.

«Ωράριο Διδασκαλίας.

  Τα ΤΑΔ λειτουργούν μόνο το πρωΐ.  

Η διαφορά λειτουργίας τους από τα υπόλοιπα Γυμνάσια είναι ότι τρεις φορές την εβδομάδα, τις ημέρες Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή γίνεται προπόνηση στα επιλεγμένα αθλήματα από τις 7:30 ως τις 9:30.

  Τις υπόλοιπες ημέρες το πρόγραμμα είναι το ίδιο με αυτό όλων των Γυμνασίων, κατάλληλα προσαρμοσμένο ώστε να συμπληρώνονται οι απαιτούμενες τριάντα διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.


Μετακίνηση

  Η μετακίνηση από και προς τους αθλητικούς χώρους αλλά και από και προς το Σχολείο γίνεται με μισθωμένα λεωφορεία χωρίς επιβάρυνση».

«Οι προσλαμβανόμενοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής είναι υποχρεωμένοι να συνοδεύουν τους μαθητές που μετακινούνται με μισθωμένα λεωφορεία ή λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ καθημερινά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Προϊσταμένου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη των μετακινήσεων σε συνεργασία με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και τον Διευθυντή του Σχολείου που ανήκει το Τ.Α.Δ. – Ε.Τ.Α.Δ.»


Από Σήμερα 26/1/2009 Διακόπηκε, για δεύτερη φορά από την αρχή του τρέχοντος σχολικού έτους, επ’ Αόριστο η μετακίνηση των μαθητών με τα μισθωμένα, για το σκοπό αυτό, λεωφορεία. Η ανωτέρω ΜΗ Τήρηση των αναγραφόμενων στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τα Τ.Α.Δ., έχει σαν αποτέλεσμα τις παρακάτω συνέπειες:

1. Οι Αθλητικές Προπονήσεις (3 φορές την εβδομάδα) των Μαθητών των Τ.Α.Δ. Σταμάτησαν (δεν υπάρχουν λεωφορεία να τους μεταφέρουν στα σημεία προπονήσεων τους) γεγονός που καθιστά άλλη μία ΜΗ Τήρηση των αναγραφόμενων στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

2. Η Μετακίνηση των μαθητών από και προς το Σχολείο καθίσταται σχεδόν αδύνατη δεδομένου ότι μιλάμε για ΠΑΙΔΙΑ που διαμένουν σε περιοχές μακριά από το Σχολείο και για την έγκαιρη προσέλευση τους σε αυτό απαιτείται: α) αναχώρηση από το σπίτι τους πριν το χάραμα (γεγονός πολύ επικίνδυνο για Ανήλικα Παιδιά στην εποχή με την υψηλή εγκληματικότητα που ζούμε) και β) χρησιμοποίηση (στις περισσότερες περιπτώσεις) 2 συγκοινωνιών σε συνδυασμό με αρκετό περπάτημα. Επίσης η καθυστερημένη, για τον ίδιο λόγο, επιστροφή τους στο σπίτι επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη δύσκολο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Στα προαναφερόμενα εάν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι στο σύνολο τους οι γονείς εργάζονται πρωϊνές ώρες τότε η όλη κατάσταση οδηγεί σε Αδιέξοδο.

3. Έχοντας ν’ αντιμετωπίσει όλα αυτά, το κάθε Παιδί – Μαθητής του Τ.Α.Δ. εξουθενώνεται ψυχικά και σωματικά προσπαθώντας με τεράστιο κόπο να είναι Συνεπής τόσο στα Μαθήματα του όσο και στις πολύ απαιτητικές Αθλητικές του Υποχρεώσεις, κάνοντας πράξη το αρχαίο ελληνικό ρητό που του διδάξαμε εμείς οι μεγάλοι “νούς υγιής εν σώματι υγιεί”….

Κατόπιν των ανωτέρω κι επειδή,

πρέπει να δοθεί οριστικά μία λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους μαθητές των Τ.Α.Δ. και τους γονείς τους από τις αρχές του τρέχοντος σχολικού έτους,

πρέπει οι αποφάσεις και η νομοθεσία να υλοποιούνται και να μην μένουν μόνο στα χαρτιά,

πρέπει να βγάλουμε τα παιδιά μας από την ομηρία που έχουν περιέλθει από τις τυχόν παραλείψεις οποιονδήποτε υπευθύνων,

πρέπει να γίνει πράξη η ΣΥΝΕΠΕΙΑ που διδάσκεται σ’ αυτά τα Παιδιά,

Παρακαλώ όπως γίνουν όλες οι Απαραίτητες Ενέργειες που θα δώσουν Άμεση και Οριστική λύση στο προαναφερόμενο πρόβλημα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΝΤΕΡΑΚΗΣ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ