ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δώρα σε μαθητές σχολείων του Περάματος από τον πρόεδρο της Βουλής

Δημοσίευση: 15/12/2009

της Αττικής και Ακριτικών περιοχών, όπως των Λειψών, του Αχλαδοχωρίου Σερρών, του Ιάσμου Ροδόπης, του Αγίου Γερμανού Πρεσπών, του Ανταρτικού Πρεσπών, του Λαιμού Πρεσπών και των Κορεστείων.
Κατά την επίσκεψη του στα σχολεία του Περάματος, ο Πρόεδρος της Βουλής συνομίλησε με τους μαθητές και τους ευχήθηκε εκ μέρους όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων να έχουν καλές γιορτές και η νέα χρονιά να είναι μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη χαρά και υγεία. Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο σκοπό της απόφασης της Βουλής και του Συλλόγου των Υπαλλήλων να μοιράσει δώρα σε σχολεία υπογραμμίζοντας πως «η Βουλή δεν πρέπει να είναι ένας χώρος αποκομμένος από την κοινωνία, αντίθετα θα πρέπει να είναι συνεχώς μέσα στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λοιπόν διαλέξαμε ορισμένα σχολεία όπως τα δικά σας και θα κάνουμε ένα δωράκι σε περίπου 1500 παιδιά, συνολικά και εδώ στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και σε ακριτικές περιοχές. Υπάρχουν πολλά παιδιά που ζουν και πηγαίνουν στο σχολείο σε ακριτικές περιοχές, σε ακριτικά νησιά επίσης στα σύνορα, στη Θράκη, στη Μακεδονία και θέλουμε να πούμε και εκεί τα χρόνια πολλά. Η πρωτοβουλία αυτή της Βουλής των Ελλήνων και του Συλλόγου των Υπαλλήλων είναι ένα μικρό δείγμα του ότι η αγάπη, η προσφορά, η αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι αξίες που μας αφορούν όλους. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ».
Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε επίσης τη χαρά του, όπως χαρακτηριστικά είπε που «έχω σήμερα την ευκαιρία σε αυτό το σχολείο να γνωρίσω μαθήτριες και μαθητές και από διάφορους άλλους πολιτισμούς. Βλέπω ότι έχουμε παιδιά ανάμεσα μας που οι γονείς τους κατάγονται από άλλες χώρες αλλά που τώρα η δικιά τους χώρα είναι η Ελλάδα. Να έχετε υπόψη σας ότι σας αγαπάμε όλους και όλες πάρα πολύ».

Τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο της Βουλής για τα δώρα και στη μικρή γιορτή που είχαν ετοιμάσει τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Περάματος κ. Νίκος Κατσίβελος απευθυνόμενος στον κ. Πετσάλνικο επισήμανε πως «το σχολείο αυτό έχει τη μορφή μιας πολυεθνικής, πολυπολιτισμικής και πολυγλωσσικής κοινωνίας που ο προσανατολισμός του δεν είναι η ποσότητα των γραμμάτων αλλά η ποιότητα των γνώσεων που παρέχεται στα νιάτα της πατρίδας μας. Ελπίζουμε ότι θα είστε αρωγός κάθε πολύτιμης προσπάθειας των παιδιών μας που έχει ως στόχο την εξέλιξη τους».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής επισκέφτηκε το 1ο Νηπιαγωγείο Περάματος. Ο κ. Πετσάλνικος μοίρασε τα δώρα της Βουλής στους μικρούς μαθητές οι οποίοι του χάρισαν ένα βιβλίο με δικές τους ζωγραφιές.
Αύριο, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 9.30 π.μ. ο Πρόεδρος της Βουλής επισκεφθεί το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο στις Αχαρνές (Αγίου Διονυσίου 4 και Αιγαίου Πελάγους), όπου φοιτούν 211 μαθητές προερχόμενοι από διαφορετικές χώρες.
Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Θάνος Παπαιωάννου, αύριο, στις 17.00, θα επισκεφθεί το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» (Αιγίου 6-8 πίσω από το Νοσοκομείο Παίδων).
Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας των σχολείων της Αττικής και των Ακριτικών περιοχών στα οποία θα προσφέρει δώρα ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Βουλής.
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1    1Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ       
Μακεδονίας 78     σύνολο 30 μαθητές        

2    6Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ        
Ευρυβιάδου 74 και Μακεδονίας     σύνολο 135 μαθητές       

3    ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΣ        
Τίρυνθας 3     σύνολο 110 μαθητές        

4    ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΕΣ       
Αγίου Διονυσίου 4 και Αιγαίου Πελάγους     σύνολο 211 μαθητές        

5    ΦΛΟΓΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ        
Ξενώνας (φιλοξενούνται γονείς και παιδιά από επαρχία) Αιγίου 6-8 (Πίσω από Παίδων)     Αριθμός των παιδιών 30        

6    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ        
Διαπολιτισμικό Κέντρο «Πυξίδα» Σολωμού 25, Εξάρχεια     Αριθμός παιδιών 100        
Γενικό Σύνολο Μαθητών    616    
ΛΕΙΨΟΙ

7    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΙΨΩΝ       
σύνολο 14 μαθητές        

8    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΨΩΝ       
σύνολο 59 μαθητές       

9    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΙΨΩΝ       
σύνολο 53 μαθητές        
Γενικό σύνολο μαθητών    126    
ΚΟΡΕΣΤΕΙΑ

10    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ        
σύνολο 6 μαθητές       

11    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ       
σύνολο 24 μαθητές        

12    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΕΣΤΕΙΩΝ       
σύνολο 18 μαθητές       
Γενικό σύνολο μαθητών    48    
ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΣΕΡΡΩΝ

13    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ        
σύνολο 10 μαθητές        

14    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ       
σύνολο 16 μαθητές        

15    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙΟΥ       
σύνολο 30 μαθητές        
Γενικό σύνολο μαθητών    56    
ΙΑΣΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

16    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ        
σύνολο 45 μαθητές        

17    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ        
σύνολο 120 μαθητές        

18    ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ        
σύνολο 99 μαθητές        

19    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ        
σύνολο 193 μαθητές        
20    ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΑΣΜΟΥ       
σύνολο 115 μαθητές        
Γενικό σύνολο μαθητών    572    
ΠΡΕΣΠΕΣ

21    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ        
σύνολο 18 μαθητές        

22    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ       
σύνολο 58 μαθητές        

23    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ       
σύνολο 8 μαθητές        

24    ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΙΜΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ       
σύνολο 63 μαθητές        
Γενικό σύνολο μαθητών    147    
ΟΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 1565

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.