Εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2014 με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων

01/09/2014

Ενημερώθηκε: 18/09/2014, 17:39

Άκουσε το άρθρο

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σχετικά με τη διεξαγωγή εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2014 της Α’ Τάξης Λυκείου (και Β’ Τάξης Εσπερινού ΓΕΛ) με τη χρήση της Τράπεζας Θεμάτων, απέστειλε έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τα Λύκεια , το οποίο αναφέρει τα εξής:
    1.     Με βάση την υπουργική απόφαση 4703/7-5-2014, τα Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ, Ημερήσια και Εσπερινά, τα Εκκλησιαστικά, τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Λύκεια στα οποία για τις εξετάσεις μαθημάτων της Α’ Τάξης Λυκείου (και της Β’ Τάξης Εσπερινού ΓΕΛ) το 50% των θεμάτων αντλείται από την Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ), θα πρέπει και για τις παραπεμπτικές και επαναληπτικές εξετάσεις της περιόδου Σεπτεμβρίου να καταχωρήσουν το πρόγραμμα εξετάσεων για τα σχετικά μαθήματα, στο πληροφοριακό σύστημα που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.
2.    Η καταχώριση του Προγράμματος Εξετάσεων είναι απαραίτητη για να προγραμματιστεί το χρονικό διάστημα στο οποίο η Τράπεζα Θεμάτων θα είναι ανοικτή για την κλήρωση των θεμάτων για κάθε μάθημα σε κάθε Λύκειο. Η καταχώρηση του Προγράμματος στο πληροφοριακό σύστημα, ενημερώνει αυτόματα το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ Διόφαντος), οπότε δεν χρειάζεται να γίνει καμία άλλη ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή.
3.    Σας υπενθυμίζουμε ότι η πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα γίνεται είτε μέσω της πύλης του ΙΕΠ για την ΤΘΔΔ : http://meleagros.iep.edu.gr/ είτε κατευθείαν στη διεύθυνση http://exams-repo-mis.cti.gr/. Στο πληροφοριακό σύστημα Προγραμματισμού εξετάσεων, http://exams-repo-mis.cti.gr/ η είσοδος γίνεται από την επιλογή: «Είσοδος Σχολείου». Οι διαδικασίες προγραμματισμού είναι ίδιες με την περίοδο Ιουνίου 2014.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο προγραμματισμός των εξετάσεων θα παραμείνει ανοικτός για τα σχολεία καθ’ όλη της περίοδο των εξετάσεων. Στον προγραμματισμό ΔΕΝ υπάρχει η έννοια της οριστικοποίησης του προγράμματος: κάθε σχολείο μπορεί να επεξεργάζεται το πρόγραμμά του, να προσθέτει εξετάσεις σε κάποιο μάθημα / μαθήματα ή αντίστοιχα να αφαιρεί εξετάσεις που αναβλήθηκαν με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΛΗΡΩΣΗ για το συγκεκριμένο μάθημα, μέχρι την τελευταία μέρα της εξεταστικής περιόδου.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ