ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ενημερωση στους εκπαιδευτικούς για την αναγκαιοτητα νέων αγωγών για τα 176 ευρώ

Δημοσίευση: 19/05/2009


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Δ                                                     ΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΤΛΗ                                                                 ΣΠΗΛΙΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Ακαδημίας 69 Αθήνα, 106 78                                             Βουκουρεστίου 18 Αθήνα, 106 71

Τηλ. 210 - 3848258                                                               Τηλ. 210 - 3644926

Fax. 210 - 3821036                                                                Fax. 210 - 3640157Αθήνα, 5 Μαίου 2009,


                           ΘΕΜΑ : ΕΠΙΔΟΜΑ 176 € Αναδρομικά ετών 2007 – 2009.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.

1. Ως πληρεξούσιοι Δικηγόροι μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών, για λογαριασμό των οποίων έχουμε καταθέσει αγωγές για τη δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ευρώ, σας θέτουμε υπόψιν την επιστολή ενημέρωσης που επισυνάπτεται, την οποία αποστείλαμε στους εντολείς μας εκπαιδευτικούς, από τις αρχές Απριλίου, ενημερώνοντάς τους αφενός για τον αριθμό κατάθεσης και την πορεία των αγωγών τους και αφετέρου για την απόλυτη αναγκαιότητα κατάθεσης νέων αγωγών.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση του συνόλου των συναδέλφων σας - μελών της Ομοσπονδίας σας, προκειμένου να αποφευχθεί σοβαρή απώλεια οικονομικών αξιώσεών τους (απαιτήσεις + τόκοι) από τυχόν καθυστέρηση στην άσκηση αγωγών για τη διεκδίκηση των 176 ευρώ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ μετά τη χθεσινή έκδοση της απόφασης του Α.Ε.Δ., η οποία, καθιστά πλέον, τόσο την ενημέρωση όσο και την άσκηση νέων αγωγών απόλυτα επιτακτική και άκρως αναγκαία, διότι :


 


Α. Η από 5-5-2009 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α.Ε.Δ.

Το Α.Ε.Δ. με την παραπάνω δυσμενή απόφασή του, αποφάσισε αμετάκλητα υπέρ της 2ετούς παραγραφής, όπως είχαμε χαρακτηρίσει, ως σοβαρό ενδεχόμενο, στην επισυναπτόμενη επιστολή μας.


 

Β. Με άλλη σημαντική (δυσμενή) απόφασή του (32/2008), λίγους μήνες πριν, το Α.Ε.Δ. αποφάσισε, πάλι αμετάκλητα, ότι Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΤΟΥΣ.

 

Γ. Με βάση λοιπόν τις τελευταίες 2 παραπάνω εξελίξεις Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ από 5 έτη + το τρέχον έτος, ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ σε 24 μήνες. Κατά συνέπεια, για κάθε μήνα που καθυστερεί η διεκδίκηση των 176 ευρώ, ο αντίστοιχος μήνας πριν από 2 χρόνια, ΧΑ- ΝΕ -ΤΑΙ !!! και ήδη έχει παραγραφεί το διάστημα από Ιανουάριο- Απρίλιο 2007 !!!

Επιπλέον, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ 600 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!

{ δηλαδή : 176 μηνιαίως Χ 14 μήνες = 2.464 ΕΥΡΩ ανά έτος Χ 2 έτη = 4.928 ΕΥΡΩ Χ 12% επιτόκιο (νόμιμο επιτόκιο υπερημερίας σύμφωνα με την απόφαση 1060/2009 του Σ.τ.Ε) = 600 ΕΥΡΩ ΤΟΚΟΣ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ }


 


Δ. Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ

Η επανάπαυση στη λογική της κατάθεσης αίτησης διακοπής παραγραφής προς την Υπηρεσία, είναι ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ αφού, η κατοχύρωση των οικονομικών δικαιωμάτων είναι ΕΛΛΕΙΠΕΣΤΑΤΗ καθώς έτσι 1) ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΤΟΚΟΙ 2 ΕΤΩΝ (1.200 Ε) !!! αφού με τη διακοπή παραγραφής οι απαιτήσεις ΔΕΝ τοκίζονται και 2) κινδυνεύουν να χαθούν και ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 2 (πλέον) ΕΤΩΝ !!! καθότι, σε διεκδικήσεις ομαδικών αγωγών (όπως εν προκειμένω) είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί δικονομικά η διακοπή παραγραφής (αφού πρέπει να συντρέχουν μιά σειρά από προυποθέσεις οι οποίες στην πράξη είναι δύσκολο να τηρηθούν) και να γίνει δεκτή από το Δικαστήριο και επομένως, σε αρκετές περιπτώσεις καθίσταται ατελέσφορη.


Με καμία λογική δεν μπορεί να προτιμηθεί η αίτηση διακοπής παραγραφής από την αγωγή, δεδομένου ότι το κόστος της αγωγής είναι μικρότερο από την απώλεια οικονομικών απαιτήσεων 2 ημερών !!!!!


 

Εξάλλου, είναι γνωστό, ότι η αίτηση διακοπής παραγραφής είναι μιά λύση ανάγκης, όταν λόγω εκτάκτων καταστάσεων, δεν προλαβαίνουμε να ασκήσουμε αγωγή και δεν μπορεί ούτε να αποτελεί πανάκεια ούτε να υποκαταστήσει την αγωγή, η οποία είναι το μόνο δικονομικά αποδεκτό και ασφαλές μέσο διεκδίκησης.

Η νομολογία, έχει μέχρι σήμερα επιφυλάξει πολλές εκπλήξεις, ώστε δεν είναι καθόλου ασφαλές να αρκεστούμε σε μια απλή αίτηση στην υπηρεσία αντί για αγωγή στα Δικαστήρια για μια τόσο μεγάλη απαίτηση.

E) Η ΔΙΚΑΣΙΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, με την άμεση κατάθεση της αγωγής και συνεπώς, η έκβαση της όλης δικαστικής διαδικασίας συντέμνεται κατά το αντίστοιχο σημαντικότατο χρονικό διάστημα.

Ετσι λοιπόν, υπό τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, η ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ είναι επιβεβλημένη από κάθε άποψη (νομική, οικονομική, σύντμησης χρόνου).

2. Είναι ευνόητο, ότι στη νέα διεκδίκηση μπορούν και πρέπει να λάβουν μέρος και όσοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν διεκδικήσει μέχρι σήμερα την καταβολή του επιδόματος αυτού με αγωγή.

3. Επισυνάπτεται η από Απριλίου 2009 αναλυτική ενημέρωσή μας.

Με εκτίμηση


Οι Δικηγόροι

Σπήλιος Σπηλιόπουλος - Μανώλης Κουτλής


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΥΤΛΗ ΣΠΗΛΙΟΥ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ


Ακαδημίας 69 Αθήνα, 106 78 Βουκουρεστίου 18 Αθήνα, 106 71

Τηλ. 210 - 3848258 Τηλ. 210 - 3644926

Fax. 210 - 3821036 Fax. 210 - 3640157 Κιν. 6977 - 544624 Κιν. 6944 - 373078

Αθήνα Απρίλιος 2009,

· ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΑΣ

ΕΠΙΔΟΜΑ 176 Ε ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

· ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΑΣ - ΘΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Στα τέλη του 2006, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σας, μας ανέθεσαν την κατάθεση αγωγών για τη δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών του επιδόματος των 176 Ε. Οι αγωγές αυτές, κατατέθηκαν το Δεκέμβριο του 2006, στα κατά τόπο αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια και η συγκεκριμένη αγωγή που αφορά εσάς, έχει λάβει από το τοπικό Διοικητικό Δικαστήριο, τον παρακάτω αριθμό κατάθεσης δικογράφου : * * * * * * * * * * * * * * .

Ηδη, έχουν εκδικαστεί οι περισσότερες αγωγές στα Πρωτοδικεία Χαλκίδας και Καλαμάτας, όλες δε οι εκδοθείσες αποφάσεις είναι ΘΕΤΙΚΕΣ.

Εκτιμούμε ότι η δικάσιμος των υπολοίπων αγωγών επίκειται τους επόμενους 12–18 μήνες. (Οπως γνωρίζετε η δικάσιμος στα Διοικητικά Δικαστήρια δεν καθορίζεται κατά την κατάθεση αλλά, κατά την εξέλιξη της διαδικασίας από το Δικαστήριο, με βάση τον υπάρχοντα φόρτο των πινακίων του και η οποία είναι χρονοβόρος. Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί επί αγωγών μας και για άλλους κλάδους εργαζομένων αλλά και η νομολογία γενικότερα, κινούνται σε θετικό κλίμα. Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς, είναι θετική και στον β΄ βαθμό και μάλιστα, χωρίς να δέχεται τυχόν συμψηφισμό των 176 Ε, με το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης ή με επίδομα της διδακτικής προετοιμασίας που σας χορηγείται.ΠΡΟΣΟΧΗ !! ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ (!!! ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ.Επειτα από πρόσφατη και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΗ απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, ο χρόνος της παραγραφής ξεκινά από το τέλος κάθε ημερολογιακού μήνα ΚΑΙ ΟΧΙ το τέλος του αντίστοιχου έτους. Συνεπώς, πλέον, για κάθε μήνα που καθυστερεί η διεκδίκηση, ο αντίστοιχος μήνας πριν από 2 χρόνια, ΧΑ- ΝΕ -ΤΑΙ !!!

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη της νομολογίας, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη απόφαση του Α.Ε.Δ., με την οποία ενδέχεται να μειωθεί ο χρόνος παραγραφής των οικονομικών αξιώσεων κατά του Δημοσίου σε 2 έτη (αντί για 5), ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ, για το διάστημα από το 2007 και μετά, προκειμένου να μην απωλεσθούν σημαντικά οικονομικά ποσά ή για να διεκδικηθούν αυτά συντομότερα, στην περίπτωση που τελικά ισχύσει η 5ετία.


ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ παρά τη ΘΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ.


Η έκδοση θετικών δικαστικών αποφάσεων, οποιουδήποτε βαθμού, δεν συνεπάγεται αυτόματα και τη δικαίωση του καθενός, παρά μόνο όσων έχουν ασκήσει αγωγή για το αντίστοιχο διάστημα.

Το παράδειγμα της διεκδίκησης του οικογενειακού επιδόματος, σύμφωνα με το οποίο το Δημόσιο κατέβαλε σε όλους, ΜΟΝΟ το διάστημα 16 μηνών, (από 1-3-01 έως 30-6-02) και μόνο ΜΕΤΑ την απόφαση του Α.Ε.Δ. (και σε καμία περίπτωση αναδρομικά ποσά), αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τα αναδρομικά για τα 176 Ε πρέπει να διεκδικηθούν και αυτά με αγωγή.

Κατά συνέπεια, νομικά και οικονομικά κατοχυρωμένος για καταβολή αναδρομικών για τα 176Ε (παρελθόντος διαστήματος) είναι ΜΟΝΟ όποιος έχει καταθέσει και εκδικάσει θετικά αγωγή.


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ( ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ )


Ενόψει των παραπάνω, επιβάλλεται να κατατεθεί ΝΕΑ ΑΓΩΓΗ, για το μέχρι σήμερα χρονικό διάστημα. Προκειμένου να προστεθούν στα προσωπικά - υπηρεσιακά στοιχεία σας που ήδη υπάρχουν στο Γραφείο μας από την προηγούμενη διεκδίκηση και να καταχωρηθούν ενδεχόμενες μεταβολές αυτών, θα πρέπει να συμπληρώσετε τα ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ που σας αποστέλουμε συνημμένα (ατομικά στοιχεία, εργολαβικό δίκης, εξουσιοδότηση παράστασης δίκης – υπηρεσιακή βεβαίωση) και να μας τα επιστρέψετε συμπληρωμένα ΑΜΕΣΑ, προκειμένου να καταθέσουμε τις σχετικές αγωγές, για το νέο διάστημα. Στην παραπάνω δικαστική διεκδίκηση μπορούν να συμμετέχουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ εκπαιδευτικοί, ανεξάρτητα αν έχουν καταθέσει προηγούμενη αγωγή (ΟΧΙ όμως για το διάστημα που ήταν αναπληρωτές) και ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.


ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ


Τα κονδύλια υπολογίζονται με ένα εξελιγμένο λογισμικό που υπολογίζει με μέγιστη ακρίβεια, το συνολικό αιτούμενο κονδύλιο του καθενός ξεχωριστά, (συνυπολογιζομένων των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας - πλέον του νομίμου τόκου υπερημερίας ) και αποκλείει οικονομικές απώλειες από τυχόν στρογγυλοποιήσεις, ομαδοποιήσεις κλπ.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ : ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 10 ΕΥΡΩ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ 2%


Οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας μας για τη δικαστική διεκδίκηση της ανωτέρω παροχής, παραμένουν οι ίδιοι, που ίσχυσαν και το 2006, δηλαδή 10 ευρώ ανά ενδιαφερόμενο και δικηγορική αμοιβή ποσοστού 2% επί του καθαρού ποσού που θα εισπράξετε. Σε περίπτωση οικειοθελούς ή εξώδικης ή με νομοθετική ρύθμιση καταβολής και χωρίς την έκδοση δικαστικής απόφασης, το ποσοστό της δικηγορικής αμοιβής είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ (0%).


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΑΣ.


Για τη δικαστική διεκδίκηση της ανωτέρω παροχής σε πρώτο και δεύτερο βαθμό (τελεσιδικία), θα πρέπει αφού συμπληρώσετε προσεχτικά τα ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ μαζί με τα τυχόν συνοδευτικά έγγραφα να τα αποστείλετε στη διεύθυνση (ΚΟΥΤΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - Δικηγόρος - Ακαδημίας 69, ΑΘΗΝΑ - Τ.Κ. 106 78) - ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ, εμβάζοντας το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ κατά άτομο, για τα απαραίτητα έξοδα, με ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ, στην οποία να αναγράφεται ο αποστολέας ή η Υπηρεσία. Ευνόητο είναι ότι τα σχετικά δικαιολογητικά μπορείτε να τα προσκομίσετε και στα Γραφεία μας.


ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ : 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009.

Λόγω του νέου κρίσιμου στοιχείου της παραγραφής, (δηλαδή, της απώλειας ενός αντίστοιχου μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης της αγωγής) θα πρέπει να μεριμνήσετε για την ΑΜΕΣΗ προς εμάς αποστολή των δικαιολογητικών σας και πάντως ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ από την 10η ΙΟΥΝΙΟΥ 2009.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η ημερομηνία αυτή τίθεται απλώς και μόνο προς διευκόλυνση ειδικών καταστάσεων (εξαιτίας του φόρτου της εξεταστικής περιόδου των Γυμνασίων και Λυκείων). Είναι λοιπόν σημαντικό, μόλις συγκεντρώσετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να μην επαφίεστε στην ανωτέρω καταληκτική ημερομηνία και να μας τα αποστείλετε ΑΜΕΣΩΣ.

Με την επισήμανση η επιστολή μας αυτή να τεθεί προς γνώση ΟΛΩΝ των ενδιαφερομένων συναδέλφων σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διεκρίνιση.(ακολουθούν 2 σελίδες)Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Μανώλης Κουτλής - Σπήλιος Σπηλιόπουλος

Μανώλης Κουτλής, Δικηγόρος, Ακαδημίας 69, ΑΘΗΝΑ 106 78, τηλ. 210 3848-258, 6977- 544624


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΩ

*Μ Ο Ν Ι Μ Ω Ν * ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


 


Νομός

Εχω κάνει αγωγή στο παρελθόν μέχρι και το έτος ................................................................


1. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ .................................................................................. 2. ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ ................................

3. ΟΝΟΜΑ - ΕΠΙΘΕΤΟ ΣΥΖΥΓΟΥ ( για γυναίκες) ................................................................

4. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (κατοικίας) οδός, αριθμός...........................................................................................Τ.Κ. .......................

5. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (σχολείου) οδός, αριθμός............................................................................................Τ.Κ. .......................

6. ΤΗΛΕΦΩΝΑ κατοικίας (απαραίτητα)................................. (Υπηρεσίας)..................................... ΚΙΝΗΤΟ ...................

7. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ .....................................8. ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ............................... 9. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΠΕ,ΤΕ) .....

10. Α.Φ.Μ. ................................. 11. Δ.Ο.Υ. .........................................

12. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΩΡΑ ...............................................................................................................................

13.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ .....................................................................................................................

14. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΙΣΘΟΔΟΤΟΥΜΑΙ ................................................................................................................


ΟΔΗΓΙΑ 1 : ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΥΠ. ΑΡΙΘΜ. 12, 13, 14 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ.

ΟΔΗΓΙΑ 2 : Στην παρακάτω Υπηρεσιακή Βεβαίωση να αναγραφούν : η αρμόδια Υπηρεσία, η οποία σας μισθοδοτούσε, η έδρα της και τα εκάστοτε χρονικά διαστήματα από 1-1-2004 μέχρι σήμερα που η Υπηρεσία σας μισθοδοτούσε. (Για τους δασκάλους αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση της βεβαίωσης είναι οι Π.Ε. και τα Γραφεία, για δε τους καθηγητές τα ίδια τα Σχολεία).

Εντός του κάθε έτους να οριστεί με ακρίβεια το τυχόν εκάστοτε υποδιάστημα, για το οποίο οι υπηρεσίες αυτές σας μισθοδοτούσαν π.χ. από 1-1-2004 έως 13-3-2004 το 9ο Γυμνάσιο Λαμίας, διαφορετικά να τεθεί ΟΛΟ το ετήσιο διάστημα,π.χ. από 1-1-04 έως 31-12-04

Στη πράξη, (όπως και το 2006) για τους καθηγητές μπορεί να συμπληρωθεί η παρακάτω βεβαίωση από τον εκκαθαριστή τους, για τους δασκάλους θα πρέπει να εκδόσει αντίστοιχη βεβαίωση η οικεία Π.Ε. ή το οικείο Γραφείο. Για βεβαίωση προηγενεστέρων ετών είτε αυτό βεβαιώνεται από την νυν υπηρεσία, συμπληρώνοντας στην παρακάτω βεβαίωση αρχικά τα στοιχεία του προηγούμενου Σχολείου και συνεχίζοντας με τα στοιχεία του σημερινού Σχολείου, είτε προσκομίζεται ξεχωριστή βεβαίωση από την προηγούμενη υπηρεσία για το συγκεκριμένο προγενέστερο χρονικό διάστημα, με την επισήμανση ότι δεν χορηγήθηκε το επίδομα των 176 ευρώ.


ΠΡΟΣΟΧΗ : Οσοι διεκδίκησαν το επίδομα μέχρι 31-12-06 να συμπληρώσουν τη βεβαίωση με αφετηρία από 1-1-07 μέχρι 30-6-09.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 1 ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟ ΔΙΚΗΣ


Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Κ Η Β Ε Β Α Ι Ω Σ Η


Βεβαιώνεται ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία ατομικού φακέλου, ο/η ............................................................................ του .............................., διορίσθηκε ως υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας την ......................., με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου, με ειδικότητα ......................................................, κατηγορία (ΠΕ,ΤΕ) .........., σήμερα υπηρετεί στ.. .................................................................................................................................................. και κατά τα παρακάτω χρονικά διαστήματα δεν έχει λάβει την ειδική μηνιαία παροχή του επιδόματος των 176 ευρώ. Αρμόδιες κατά τόπο Υπηρεσίες για τη μισθοδοσία τ.... κατά τα παρακάτω διαστήματα ήταν :


1. Για το έτος 2004 και από .................. μέχρι .................. τ ............................................................................

2. Για το έτος 2005 και από .................. μέχρι .................. τ ............................................................................

3. Για το έτος 2006 και από .................. μέχρι .................. τ ............................................................................

4. Για το έτος 2007 και από .................. μέχρι .................. τ ............................................................................

5. Για το έτος 2008 και από .................. μέχρι .................. τ.............................................................................

6. Για το έτος 2009 και από .................. μέχρι 30-6-2009 τ............................................................................


(τόπος, ημερομ.) ..............................., - -2009 . Ο Διευθυντής

(όνομα, σφρ. & υπγρ.)ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΗΣ


Ο/η υπογεγραμμέν ..................................................................................................... του ...................................... κάτοικος

………............................, οδός .............................................. αρ......., εξουσιοδοτώ τους Δικηγόρους Αθηνών, ΚΟΥΤΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Ακαδημίας, αρ. 69, τηλ. 3848-258 και ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΠΗΛΙΟ, Βουκουρεστίου, αρ. 18, τηλ. 3644-926, και τον Δικηγόρο ............................................................................................................................................................. παρέχοντάς τους την κατά τον Κ. Διοικ.Δ. δικαστική πληρεξουσιότητα των πράξεων της προδικασίας και δίνω σε αυτούς την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, προκειμένου, από κοινού ή μεμονωμένα ο καθένας, να προβούν στην κατάθεση της σχετικής αγωγής και σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ή εξώδικες διαδικαστικές πράξεις, καθώς και να παρίστανται κατά την κρίση τους, σε όλα τα Δικαστήρια της Επικράτειας, κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας, στη πρώτη δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε άλλη μετ΄ αναβολή, ακόμη και σε εκ παραπομπής δίκη και να με εκπροσωπούν, ή να διορίζουν άλλους Δικηγόρους ως πληρεξουσίους μου, επιθυμώ δε να συζητηθεί η αγωγή μου ακόμα και χωρίς την παράσταση των πληρεξουσίων μου Δικηγόρων, προκειμένου να μου δοθεί, η ανάλογη αποζημίωση για τη μη χορήγηση της μηνιαίας αποζημίωσης, γνωστής ως επίδοματος εξομάλυνσης των 176 ευρώ που η Υπηρεσία μου δεν μου χορήγησε και δηλώνω ότι εγκρίνω ως έγκυρες και ισχυρές όλες τις ενέργειες των εντολοδόχων μου (υπογραφή αγωγής, κατάθεση κλπ). Η παρούσα έχει ισχύ για 10 έτη.

Ο/η εξουσιοδοτ.....


ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (υπογραφή)


Ή ΚΕΠ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗΕ Ξ Ο Υ Σ Ι Ο Δ Ο Τ Η Σ Η - Ε Ρ Γ Ο Λ Α Β Ι Κ Ο Δ Ι Κ Η Σ

Ο/η υπογεγραμμέν .......................................................................................................... του ................................... κάτοικος ........................................., οδός .............................................. αρ......, ΑΦΜ ..............................., ΔΟΥ ..................................... εξουσιοδοτώ τους Δικηγόρους Αθηνών, ΚΟΥΤΛΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Ακαδημίας, αρ. 69, τηλ. 3848-258, και ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΠΗΛΙΟ, Βουκουρεστίου, αρ. 18, τηλ. 3644-926, και δίνω σε αυτούς την ειδική εντολή και πληρεξουσιότητα, προκειμένου, από κοινού ή μεμονωμένα ο καθένας, να προβούν στην κατάθεση της σχετικής αγωγής και σε όλες κατά τη κρίση τους νόμιμες δικαστικές ή εξώδικες διαδικαστικές πράξεις σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, καθώς και να παρίστανται σε όλα τα αρμόδια Δικαστήρια της Επικράτειας, κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας, στη πρώτη δικάσιμο ή σε οποιαδήποτε άλλη μετ΄ αναβολή και να με εκπροσωπούν, ή να διορίζουν άλλους Δικηγόρους ως πληρεξουσίους μου, προκειμένου να μου δοθεί, η ανάλογη αποζημίωση για τη μη χορήγηση της ειδικής μηνιαίας αποζημίωσης, γνωστής ως επίδοματος εξομάλυνσης των 176 ευρώ που η Υπηρεσία μου δεν μου χορήγησε. Ως δικηγορική αμοιβή τους, ορίζεται ποσοστό 2%, είτε για τους δύο μαζί Δικηγόρους είτε εξ ημισείας για τον καθένα, είτε για τον ένα μόνο εξ ολοκλήρου, επί του καθαρού ποσού που θα εισπράξω (συμπεριλαμβανομένων των τόκων). Η αμοιβή αυτή οφείλεται, αν συμβιβαστώ, είτε αν εγώ παραιτηθώ από την διεκδίκηση ή ανακαλέσω την εντολή για οποιοδήποτε λόγο ή καταργήσω την δίκη χωρίς την γραπτή συναίνεση των Δικηγόρων. Σε περίπτωση οικειοθελούς ή εξώδικης ή με νομοθετική ρύθμιση καταβολής και χωρίς την έκδοση δικαστικής απόφασης, το ποσοστό της δικηγορικής αμοιβής είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟ (0%). Εάν οι αντίδικοι προβούν σε μερική καταβολή, οι εντολοδόχοι δικαιούνται να λάβουν ταυτόχρονα την αναλογούσα κατά τα παραπάνω αμοιβή τους. Σε περίπτωση αποτυχίας δεν οφείλεται αμοιβή. Η παραπάνω συμφωνηθείσα αμοιβή, με την παρούσα, μεταβιβάζεται και εκχωρείται από εμένα προς τους ως άνω Δικηγόρους που μπορούν να την εισπράξουν από το Δημόσιο ή κάθε τρίτο νομικό ή φυσικό πρόσωπο, ταμία ή εκκαθαριστή αποδοχών κλπ, προς το οποίο γνωστοποιώ την παρούσα εκχώρηση και παραγγέλω να καταβάλλει απευθείας στους Δικηγόρους το ποσό που θα προκύψει ως αμοιβή τους, σύμφωνα με τα παραπάνω. Εξουσιοδοτώ δε τους ανωτέρω Δικηγόρους, να υπογράφουν και να υποβάλλουν στις αρμόδιες Αρχές, κάθε σχετικό έγγραφο που θα απαιτηθεί για το σκοπό αυτό, αναγνωρίζω δε από τώρα όλες τις πράξεις των εντολοδόχων μου, ως έγκυρες και ισχυρές και απαλλάσσω αυτούς από τώρα από κάθε ευθύνη για τις πράξεις αυτές έναντι οποιουδήποτε και αναλαμβάνω την υποχρέση να παραδώσω στους εντολοδόχους όλα τα απαιτούμενα αποδεικτικά έγγραφα.Οι ως άνω Δικηγόροι, ρητώς αποδέχονται τα ανωτέρω.-Ο/η εξουσιοδοτ....


(υπογραφή)


Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ