ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Επιστολή της Γ.Γ. του ΥΠΕΠΘ προς τους Διευθυντές των σχολείων για το ιστολόγιο "Με αφορά"

Δημοσίευση: 11/05/2009


goytsopΡεπορτάζ:esos.gr
Οδηγίες για τη χρήση του ιστολογίου
http://www.meafora.gr από τους εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές απέστειλε η γενική γραμματέας του υπ. Παιδείας Νίκη Γκοτσοπούλου την οποία δημοσιέυει το esos.gr.
Eιδικότερα η κ. Γκοτσοπούλου στην επιστολή της αναφέρει:

Στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία και μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ιστολόγιο με όνομα "Με αφορά" στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.meafora.gr και http:/www.meafora.com
Το ιστολόγιο έρχεται να συμβάλλει στον πολύπλευρο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την Παιδεία δίνοντας στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλη την κοινωνία την δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους. Διότι όπως ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων «Ο χώρος της Παιδείας έχει ανάγκη από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, διαλόγου και συνεννόησης. Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο. Και αυτό είναι πολύ θετικό. Σε ζητήματα παιδείας, κάθε συγκεκριμένη θετική πρωτοβουλία και άποψη, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μικρά ή αμελητέα κέρδη στη περίπτωση της παιδείας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον υψηλό στόχο, μέσα από αυτό το blog, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία άποψη στο περιθώριο. Η Παιδεία με αφορά και μας αφορά όλους μας.»
Το ιστολόγιο είναι ανοιχτό προς ανάγνωση, ανάρτηση άρθρων και σχολίων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας ανεξαρτήτου βαθμίδος, καθώς και σε όλο το κοινωνικό σύνολο της χώρας.Για την ανάρτηση, τον σχολιασμό ή την ανάγνωση άρθρων δεν απαιτείται εγγραφή στις υπηρεσίες του ιστολογίου από τους χρήστες.
Κάθε χρήστης που θα συμμετέχει στον διάλογο μέσω του ιστολογίου θα πρέπει να αποδεχθεί και να συμμορφώνεται με τους παρακάτω όρους χρήσης:
Ο επισκέπτης/χρήστης του
www.meafora.gr καθώς και όλων των επιμέρους ενοτήτων του, οφείλει αφενός μεν να συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις διατάξεις του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και Διεθνούς δικαίου και τη σχετική νομοθεσία που διέπει τις τηλεπικοινωνίες αφετέρου δε να απέχει από κάθε παράνομη κακόβουλη και καταχρηστική χρήση του περιεχομένου και των υπηρεσιών του παρόντος δικτυακού τόπου.
Η ορθογραφία και τα σχόλια είναι ελεύθερα για όλους τους χρήστες.
Δεν επιτρέπονται δημοσιεύσεις που παραβιάζουν ή παραβαίνουν με οποιονδήποτε τρόπο τα δικαιώματα άλλων, είναι παράνομες, απειλητικές, υβριστικές, προσβλητικές, δυσφημιστικές, ρατσιστικές ή άσεμνες.
Για την ανάρτηση ενός άρθρου ο χρήστης πρέπει να δηλώνει το όνομα του και μια έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν την αποστολή του άρθρου.
Παρακαλούνται οι Δ/ντες των Σχολείων (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) να κάνουν γνωστή την παρούσα εγκύκλιο στους συλλόγους διδασκόντων, στην μαθητική κοινότητα του σχολείου τους και στους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και οι γραμματείες των Σχολών και Τμημάτων της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αναρτήσουν σχετική ανακοίνωση στους πίνακες ανακοινώσεων των τμημάτων τους.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΗ   ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ