ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γιατί καθυστερούν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ ΠΥΣΠΕ

Δημοσίευση: 26/09/2012

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας–έτσι ακριβώς μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο-είναι να αποσπαστούν ελάχιστοι συνάδελφοι, μόνο τρίτεκνοι ή με προβλήματα υγείας. Και αυτό για να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων!
Δεν έχουν φαίνεται συνειδητοποιήσει ακόμα ότι μπορεί να πήραν καλό βαθμό (έστω και εξ αντιγραφής) στο θέμα των βιβλίων, σε ό τι όμως αφορά την κάλυψη των σχολείων με διδακτικό προσωπικό μάλλον θα μείνουν στάσιμοι.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ οι αιρετοί προσπαθήσαμε επίμονα να πείσουμε την πλειοψηφία ότι:
α) Η Υπηρεσία παραβιάζει το πλαίσιο που η ίδια καθόρισε πριν από μερικούς μήνες, με βάση το οποίο οι αποσπάσεις γίνονται με βάση μετρήσιμα κριτήρια (μοριοδότηση)
β) Ο νόμος ορίζει ότι οι αποσπάσεις δε γίνονται μόνο για λόγους υγείας αλλά και για οικογενειακούς, που στην παρούσα συγκυρία θα έπρεπε να συγκινούν ιδιαίτερα τους κυβερνώντες
γ) Στα υφιστάμενα λειτουργικά κενά θα προσληφθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα αναπληρωτές, ενώ η Υπηρεσία γνωρίζει ότι 380 περίπου από αυτά είναι δυνατό να καλυφθούν με αποσπάσεις μονίμων.
Αυτή τη στιγμή, για παράδειγμα, υπάρχουν στην Π/θμια πάνω από 70 κενά κλάδου ΠΕ05 και γύρω στα 400 του κλάδου ΠΕ11, τα οποία θα μείνουν ακάλυπτα.
δ) Η μετακίνηση των 380 μονίμων που υπολογίζεται ότι θα αποσπαστούν, δε θα προκαλέσει αναστάτωση στα σχολεία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με το νόμο, οι αποσπώμενοι αποχωρούν από τη θέση τους μόνο μετά την αναπλήρωσή τους.
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ας ελπίσουμε ότι στη μεθαυριανή συνεδρίαση (Πέμπτη 27/9) θα επικρατήσει τουλάχιστον η λογική.
Δημήτρης Β. Νικηφόρος
Αν. Αιρετός ΚΥΣΔΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.