ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η αμοιβή της Επιτροπής για την πιστοποίηση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας

Δημοσίευση: 22/01/2009

Ρεπορτάζ:esos.gr

Καθορίστηκε απ το υπ. Οικονομίας η αμοιβή των μελών της επιστημονικής επιτροπής εξετάσεων του συστήματος πιστοποίησης της γνώσης της ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού υπηκόων τρίτων χωρών, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους. Συγκεκριμένα η αμοιβή ορίστηκε στο ποσό των 200 € το μήνα για κάθε μέλος της επιτροπής. Το μέλος της επιτροπής, που ασκεί καθήκοντα προέδρου, αμείβεται με το ποσό των 220 € το μήνα.

Οι εξετάσεις διενεργούνται δύο φορές το χρόνο. Ως αμειβόμενη περίοδος ορίζονται οι δώδεκα (12) μήνες του έτους.

Οι αμοιβές αυτές καλύπτουν το σύνολο των απαραίτητων εργασιών της επιστημονικής επιτροπής, από την απόφαση ορισμού των μελών της μέχρι τη διεξαγωγή των εξετάσεων και την έκδοση και γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων και καταβάλλονται κατόπιν βεβαιώσεως της υπηρεσίας ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν επιτελέσει το απαιτούμενο έργο.

Οι ανωτέρω μηνιαίες αποζημιώσεις καταβάλλονται με την προϋπόθεση συμμετοχής σε τέσσερις (4) συνεδριάσεις τουλάχιστον το μήνα. Σε περίπτωση συμμετοχής σε λιγότερες συνεδριάσεις η αποζημίωση περικόπτεται ανάλογα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.