ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η άποψη της Ένωσης Φυσικών για τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης

Δημοσίευση: 10/06/2014
Εξετάσεις
Alt Text: 
Εξετάσεις
Title Text: 
Εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η άποψη της Ένωσης Φυσικών για τα θέματα της Φυσικής Κατεύθυνσης, που διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, έχει ως εξής:
Για τα σημερινά θέματα φυσικής των πανελλαδικών εξετάσεων θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Σε γενικές γραμμές θεωρούμε τα θέματα αρκετά καλά, τόσο από πλευράς στόχευσης ως προς τις γνώσεις που πρέπει να έχουν αποκτήσει οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις σχολές αυτών των κατευθύνσεων, όσο και από πλευράς επιστημονικού ενδιαφέροντος και επιπέδου.
Παρ όλα αυτά πρέπει να επισημάνουμε:
•    Ο χρόνος των τριών ωρών είναι οριακός για την επεξεργασία των σημερινών θεμάτων.
•    Το Α3 ουσιαστικά επιδέχεται περισσότερης της μιας απάντησης μια και η εκφώνηση για το αλγεβρικό άθροισμα των ροπών ως προς οποιοδήποτε σημείο του στερεού ενώ το ορθό είναι ως προς το κέντρο μάζας του στερεού.
•    Το Β3 έτσι χωρίς τη διευκρίνιση είχε ως προφανή επιλογή την iii αφού m1<m2.
•    Θεωρούμε επίσης πως στο θέμα Β τα ερωτήματα Β1 και Β3 αναφέρονται σχεδόν στο ίδιο πεδίο γνώσης.
Â
Γκρος Γεώργιος, Γραμματικάκης Γιώργος, Δρακόπουλος Γρηγόρης, Καλαϊτζάκη Μαρία, Κωνσταντίνου Βασίλειος, Μαραγκάκης Μανώλης, Μάντης Ευάγγελος, Μίχας Νίκος, Μοιράγιας Χρήστος, Πανάγος Λουκάς, Σαββάκης Απόστολος, Σακελλαρίου Γιάννης, Φράγγος Δημήτρης, Χατζηϊωακειμίδης Ανέστης, Χατζής Κωνσταντίνος, Σαμπράκος Μάνος

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ