ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για την επιπλέον μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με τον υπό ψήφιση νομο-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 3-5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 02/09/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους υποψήφιους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ16.01, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01, ΤΕ16 και ΔΕ01, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση με τις αριθμ. 118102/Δ1/25-07- 2014 (ΑΔΑ: Β3Ξ69-ΣΦΤ) και 118232/Δ2/25-07-2014 (ΑΔΑ: 7Ζ769-ΟΗΛ) εγκυκλίους και έχουν ενταχθεί στους οικείους προσωρινούς πίνακες, να υποβάλουν αίτηση για απασχόληση σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες οι οποίες ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ ́ και Ι ́ για την Πρωτοβάθμια και ΙΑ ́ και ΙΒ ́ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από 03–09–2014 έως 05–09–2014.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ́: ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Στο υπό ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο με τίτλο «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, το κάτωθι άρθρο:
ΑΡΘΡΟ 5 «Επιπλέον μοριοδότηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες»
Μετά το άρθρο 5 του ν.3848/2010 (ΦΕΚ Α ́ 71) προστίθεται άρθρο 5Α ως ακολούθως:
«1. Από το σχολικό έτος 2014-2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ ́ και Ι ́ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΙΑ ́ και ΙΒ ́ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ.8 του άρθρου 15 του π.δ.50/1996, υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπ/κών, που προβλέπονται στο άρθρο 3. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον υπολογισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.
2. Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά τη σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.
3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.
Για το σχολικό έτος 2014-2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ ́ και Ι ́ της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ ́ ή ΙΒ ́, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ ́, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ ́ και β. στην κατηγορία Ι ́, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΒ ́»
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ́: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η Αίτηση-Δήλωση προτίμησης απομακρυσμένων σχολικών μονάδων υποβάλλεται σε μία οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας (κλάδοι ΠΕ60 και ΠΕ70) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (λοιποί κλάδοι) αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και αποτελεί συμπλήρωση της ήδη καταχωρισμένης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Παιδείας αίτησης προτιμήσεων περιοχών πρόσληψης του υποψηφίου.
Στις παραγράφους που ακολουθούν παρέχονται πληροφορίες για το πεδίο «Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών κενών με τις γενικές διατάξεις, αποδέχομαι πρόσληψη αναπληρωτή και στις εξής σχολικές μονάδες, οι οποίες ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ ́ και Ι ́ για την πρωτοβάθμια και ΙΑ ́ και ΙΒ ́ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» της Αίτησης-Δήλωσης, που δύναται να συμπληρωθεί με την παρούσα εγκύκλιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ