ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Επιτροπή που θα εξετάσει τις ενστάσεις των υποψηφίων (με σοβαρές παθήσεις) για τα ΑΕΙ

Δημοσίευση: 01/09/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος συγκροτείται Επιτροπή εξέτασης των  ενστάσεων  των υποψηφίων  με σοβαρές παθήσεις, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ως ακολούθως:
1. Λεκάκης Ιωάννης του Παντελή,   Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν», ως Πρόεδρος της Επιτροπής.
2. Διαμάντη − Κανδαράκη Ευανθία του Δημητρίου,   Καθηγήτρια Παθολογίας – Ενδοκρινο− λογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Η Σωτηρία».
3. Ζακόπουλος Νικόλαος του Αθανασίου,   Καθηγητής Παθολογίας – Θεραπευτικής Πανε− πιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα».
4. Ρηγόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου,   Καθηγητής Δερματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Παθήσεων Αθηνών «Ανδρέας Συγγρός».
5. Μαχαίρας Αναστάσιος του Νικολάου,   Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».
6. Παναγιωτίδης Παναγιώτης του Γεωργίου,   Καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό».
7. Στράντζαλης Γεώργιος του Σωτηρίου,   Αναπλ. Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπι− στημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».
8. Σφηκάκης Πέτρος του Παύλου,   Καθηγητής Παθολογίας− Ρευματολογίας του Πανεπι− στημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Λαϊκό».
Β. Έργο της επιτροπής θα είναι:
i. H εξέταση ενστάσεων κατά των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τις επταμελείς επιτροπές των αρμο−δίων Νοσοκομείων (Φ.151/17897/Β6 ΦΕΚ. 358/τ. Β ́/14.2.2014 κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων «Καθορισμός οργάνων, τρόπου και διαδικασίας διαπίστωσης σοβαρών παθή− σεων υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκ− παίδευση»).
ii. Η εξέταση τυχόν εκπρόθεσμων αιτήσεων προς τις επταμελείς επιτροπές των Νοσοκομείων.
Γ. Η Επιτροπή έχει δικαίωμα, προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις των υποψηφίων, να ζητά σχετικά συμπλ ρωματικά στοιχεία αν το κρίνει αναγκαίο.
Δ. Η Επιτροπή μπορεί να απευθύνεται σε ειδικούς ει− σηγητές για γνωμοδότηση δια μέσου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕ.Σ.Υ.
Ε. Τα πρακτικά δυνεδριάσεων της Επιτροπής υποβάλλονται για περαιτέρω έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕ.Σ.Υ.
Στ. Οι ενστάσεις διαβιβάζονται στην Επιτροπή από τις γραμματείες των επταμελών επιτροπών.
Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Κουτσογιάννη Όλγα, υπάλληλος της Διεύθυνσης Γραμματείας του ΚΕ.Σ.Υ., με αναπληρωτή τον Τσάκωνα Ηλία, ομοίως.
Η θητεία της Επιτροπής αρχίζει από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης και είναι ένα (1) έτος.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.