ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ξεκινά η εφαρμογή της δράσης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 22/07/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τους όρους για την υλοποίηση του προγράμματος Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο στο σύνολο των σχολικών μονάδων της χώρας έθεσαν κατά τη σημερινή συνάντηση εργασίας ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος με τον Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, Διευθυντή Διεύθυνσης της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη  έχουν καθιερώσει την Ασφαλή Πλοήγηση ως διαρκή ενημερωτική δράση στα σχολεία.
Κατά τη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, εξειδικεύθηκαν οι λεπτομέρειες υλοποίησης του προγράμματος στο σκέλος που αφορά το  Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς εξειδικευμένοι Αξιωματικοί Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους θα συνδέονται μέσω του διαδικτύου, ταυτόχρονα, με σχολεία της επικράτειας, όπου θα παρουσιάζονται με τρόπο κατανοητό και προσιτό στους μαθητές οι κίνδυνοι του Διαδικτύου, η προστασία από αυτούς κι η ασφαλής αντιμετώπιση τους.
Στόχος είναι η δράση αυτή να καλύψει όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας από το επίπεδο της Α’ Δημοτικού μέχρι και τη Γ΄Λυκείου και η συνολική ενημέρωση να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2014-2015.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.