ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Καταργείται η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης- Για σκάνδαλο μιλάει η ΟΙΕΛΕ

Δημοσίευση: 02/09/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας (Δείτε εδώ) δεν προβλέπεται η υπάρχουσα Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, που σημαίνει ότι ως Διεύθυνση καταργείται.
Η ΟΙΕΛΕ  κάνει λόγο για «σκάνδαλο μεγατόνων» αφού όπως υποστηρίζει:
Α. πρόκειται για  «πολυετές αίτημα των επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που δεν τόλμησε να εφαρμόσει ούτε καν ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο μεγαλύτερος ευεργέτης τους, έρχεται να ικανοποιήσει ο νυν Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος».
Β.Το όνειρο των μεγαλοσχολαρχών γίνεται πραγματικότητα.
Γ.Κανένας έλεγχος της πολιτείας πλέον στα ιδιωτικά σχολεία κατά παραβίαση του Συντάγματος (άρθρο 16, παρ. 8) που επιτάσσει ρητά την υποχρέωση της πολιτείας να ελέγχει το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της Παιδείας που παρέχεται και από την ιδιωτική εκπαίδευση.
Δ.Τα σημάδια είχαν διαφανεί λίγες εβδομάδες πριν, από την απροθυμία του υπουργείου Παιδείας να πάρει θέση σε καταγγελίες μας για τις πρωτοφανείς παρανομίες σε ιδιωτικά σχολεία (παραχάραξη ενδοσχολικών εξετάσεων, παράνομες απολύσεις, παράνομα ωρολόγια προγράμματα, άκυροι τίτλοι σπουδών, λειτουργία σχολείων χωρίς άδεια).
Ε.Αποτελεί την έναρξη μιας νέα εθνικής εκπαιδευτικής τραγωδίας, καθώς σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη ραγδαία φτώχυνση του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες επιστροφής στη δεκαετία του ’50. Η ακραία γιγάντωση των ανισοτήτων που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια θα γεννήσει τρομακτικά κοινωνικά φαινόμενα σύγκρουσης.
Ζ.Το σημαντικότερο, όμως, ζήτημα που προκύπτει από την κατάργηση του κρατικού ελέγχου στα ιδιωτικά σχολεία αφορά την πιστοποίηση των τίτλων σπουδών που αυτά εκδίδουν, την ισοτίμησή τους με αυτά των δημόσιων και τη συμμετοχή των μαθητών τους σε εθνικές εξετάσεις. Η έλλειψη εποπτείας της πολιτείας σε συνδυασμό με την διάλυση των εργασιακών σχέσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δημιουργεί ένα άκρως τοξικό περιβάλλον αλλοίωσης όλων των εκπαιδευτικών διαδικασιών στα ιδιωτικά σχολεία, βαθμολογιών, ενδοσχολικών εξετάσεων και έκδοσης προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων. Η Ομοσπονδία μας θα προσφύγει κατά της ισοτιμίας των τίτλων μέχρις ότου τουλάχιστον αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα.
 
Παράσταση διαμαρτυρίας
Το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του υπουργού Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΕΛΕ αναφέρει: «Οι υπεύθυνοι του Γραφείου του Υπουργού μας ενημέρωσαν, για μία ακόμη φορά, πως είναι αδύνατον ο Υπουργός να δεχτεί την Ομοσπονδία. Η άρνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στην μέχρι σήμερα απροθυμία του Υπουργού να δώσει έστω και μία απάντηση σε σειρά αιτημάτων για συνάντηση και καταγγελιών της Ομοσπονδίας (συνημμένες). Φεύγοντας οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας παρέδωσαν,  ως ένδειξη διαμαρτυρίας, το πακέτο των επιστολών στις οποίες έχει αρνηθεί να απαντήσει ο Υπουργός.
Η περιφρόνηση με την οποία ο Υπουργός Παιδείας αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας. Ακολουθεί δυστυχώς την ίδια τακτική με τον προκάτοχό του Κων. Αρβανιτόπουλο.  Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η κατάργηση της Δ/νσης ιδιωτικής Εκπαίδευσης από το οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.
Τις επόμενες ημέρες η Ομοσπονδία θα καταγγείλει τα αποτελέσματα των πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας στα κόμματα της Βουλής καθώς και στην Κομισιόν και στο European Advisory Group of Education και θα αποδείξει ότι οι πολιτικές αυτές ουσιαστικά στοχεύουν στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ