ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Mαραθώνια" ενημέρωση στο Μαξίμου

Δημοσίευση: 12/01/2010

που έχει προβλεφθεί στον προυπολογιμό για την παιδεία.

Ο πρωθυπουργός , σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από την υπ. Παιδείας να επισπεύσει τις διαδικασίες , προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την προώθηση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα προσλήψεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών και για την επιλογή των στελεχών.

Η κ. Διαμαντοπούλου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για τα σχέδιά της για το νηπαγωγείο και το δημοτικό, καθώς και για την τροποποίηση των αναλυτικών προγραμμάτων στο Λύκειο και για το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Πανάρετος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό με «μελανά» χρώματα για την κατάσταση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ζήτησε το «πράσινο φως» για συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα «σπάσουν» κατεστημένα στο χώρο.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την πολιτική ηγεσία να κάνει ανακοινώσεις στους εκπαιδευτικούς συντάκτες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών παρεμβάσεων

Η κ. Διαμαντοπούλου ενημέρωσε επίσης τον κ. Παπανδρέου για τα σχέδιά της όσον αφορά την μεταλυκειακή εκπαίδευση στην οποία εντάσσονται και τα Κολλέγια , των οποίο ο τίτλος αυτός καταργείται και θα ονομάζονται Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Η υπ. Παιδείας είπε επίσης στον πρωθυπουργό ότι αναμένει τη γνωμοδότηση του ΣτΕ για το Προεδρικό Διάταγμα , βάσει του οποίου θα συμμορφωθεί η χώρα μας με την κοινοτική οδηγία για την επαγγελματική αναγνώριση των πτυχιούχων παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ