ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μία ακόμη διάκριση για το Λύκειο της Βαρβακείου, αλλά σε διεθνή διαγωνισμό

Δημοσίευση: 07/06/2014
Σχολείο
Alt Text: 
Σχολείο
Title Text: 
Σχολείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μία ακόμη  διάκριση κέρδισαν οι μαθητές του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου   της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας , αλλά αυτή τη φορά στον διεθνή διαγωνισμό. «A beamline for School» τον οποίο  διοργάνωσε το CERN.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 300 ομάδες μαθητών λυκείου, εκ των  οποίων οι 19 από την Ελλάδα, οι οποίες  , πρότειναν ένα συγκεκριμένο πείραμα. Οι  δύο νικήτριες ομάδες το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας   μαζί με το ολλανδικό Κολλέγιο Ντομίνικους,   που κέρδισαν στο διαγωνισμό  θα φιλοξενηθούν μετά το καλοκαίρι στο CERN, όπου θα   εκτελέσουν το πείραμά τους στον βοηθητικό επιταχυντή SPS (Super Proton Synchrotron), μήκους επτά χιλιομέτρων.
Η 12μελής ομάδα με την ονομασία «Σύντροφοι του Οδυσσέα» του Βαρβακείου έχει υπεύθυνο καθηγητή τον φυσικό Ανδρέα Βαλαδάκη. Οι Έλληνες μαθητές πρότειναν να μελετήσουν τη διάσπαση των φορτισμένων πιονίων, μίας κατηγορίας μεσονίων, σωματιδίων που περιέχουν ένα κουάρκ και ένα αντικαουάρκ, με στόχο να ερευνήσουν την ασθενή πυρηνική δύναμη, μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις στη φύση. Σε λιγότερες από 1.000 λέξεις, κάθε πρόταση έπρεπε να εξηγεί γιατί οι μαθητές ήθελαν να πάνε στο CERN, τι περίμεναν να αποκομίσουν από την εμπειρία τους και πώς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τη δέσμη των σωματιδίων για το πείραμά τους. Επίσης, έπρεπε να δημιουργήσουν ένα σύντομο ψυχαγωγικό βίντεο με τα βασικά σημεία της πρότασής τους.
Βραβεία - Σχολικό Έτος 2013 - 2014
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο υπουργός Παιδείας μέσω του twitter δήλωσε «Πολλά συγχαρητήρια στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο της Βαρβακείου Σχολής της Αθήνας που κέρδισε στο διαγωνισμό cern».   

BRABEIA 2013-14
Industrial Technologies 2014
Το σχολείο μας συμμετείχε στον Διαγωνισμό Industrial Technologies for Schools που διεξήχθη στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Industrial Technologies 2014. Οι συμμετέχοντες μαθητές διακρίθηκαν για τη συμμετοχή τους και απέσπασαν το 3ο βραβείο.
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας
 Στον Πανελήνιο διαγωνισμό της Βιολογίας της Α  λυκείου συμμετείχαν περίπου 1300 μαθητές/τριες, ενώ το σχολείο μας συμμετείχε με 32 μαθητές/τριες, οι οποίοι έλαβαν τέτοια βαθμολογία που τους κατατάσσει στο 5 % των  Πανελλαδικά διακριθέντων μαθητών, με την υψηλότερη βαθμολογία. 
  6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Διηγήματος και Ποίησης
Την Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης απονεμήθηκαν τα βραβεία του 6ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού, ο οποίος διενεργείται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ.
Στην επίσημη απονομή βραβεία και έπαινοι δόθηκαν  όχι μόνον στους μαθητές, αλλά και στις σχολικές μονάδες στις οποίες ανήκουν.
Τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στο ΠΠΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής, καθώς δύο μαθήτριες του σχολείου μας απέσπασαν βραβεία πέρσι και φέτος. 
θΑΛΗΣ 2013
 Στον φετεινό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας – Ε.Μ.Ε. – το σχολείο μας μαζί με το ΠΠ ΓΕΛ των Αναβρύτων, είχαν το μεγαλύτερο αριθμό επιτυχόντων (14) μαθητών στην Α Λυκείου.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΠΑΘΗΣ ΕΦΗΒΩΝ
Στο Κύπελλο Σπάθης Εφήβων (12/10/2013), ο μαθητής της Α’ Λυκείου του Βαρβακείου και αθλητής του Πανελληνίου Γ.Σ., Βασίλης Κακαριάρης, κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ παράλληλα ανέβηκε στη 2η θέση της Γενικής κατάταξης της κατηγορίας Εφήβων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.