ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Μία εβδομάδα έμεινε μέχρι την λήξη του 8ου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών !!!!

Δημοσίευση: 11/01/2013

Αγαπητοί πρωτοπόροι Εκπαιδευτικοί !

Με μια εβδομάδα πριν το τέλος του διαγωνισμού σας αποστέλλουμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και τελευταίες οδηγίες για τον διαγωνισμό.   
 
Οι διαστάσεις μιας μαθησιακής δραστηριότητας 
 
Για την καλύτερη κατανόηση των κριτηρίων αξιολόγησης των διαγωνισμού αλλά και για να πάρετε ιδέες για νέες μαθησιακές δραστηριότητες ή για να δείτε εάν η δική σας μαθησιακή δραστηριότητα βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων του 21ου αιώνα, σας επισυνάπτουμε τον επιστημονικό οδηγό για τις 5 διαστάσεις της μάθησης.
 
 
Έχω αναρτήσει την δραστηριότητα μου – τι μπορώ να κάνω τώρα; 

 
Εάν θέλετε να κάνετε προσθήκες ή αλλαγές στην δραστηριότητα που έχετε αναρτήσει ακολουθήστε τις οδηγίες που σας επισυνάπτουμε.
 
Η δραστηριότητα σου είναι πραγματικά δημοφιλής: απόδειξε το!

Στο www.pil-network.com οι εκπαιδευτικοί έχουν την δυνατότητα να κάνουν like στην δραστηριότητα που τους αρέσει.
 Η εκπαιδευτική δραστηριότητα που συμμετέχει στον διαγωνισμό και θα έχει τα περισσότερα likes μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2013 θα κερδίσει αυτόματα το βραβείο Educators Choice και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν την δουλειά τους στο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση τον Μάρτιο και να κερδίσουν Κινητά SmartPhones τελευταίας τεχνολογίας. 
 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: για να κάνει κάποιος την δραστηριότητα σας Like πρέπει να κάνει εγγραφή στο www.pil-network.com
 
 
Στείλτε λοιπόν την δραστηριότητα σας και πείτε στους φίλους σας να κάνουν Like! Μπορεί να είστε εσείς οι αγαπημένοι των εκπαιδευτικών!
 
Τα βραβεία είναι τα εξής:
 
·         Πρώτη θέση : Ταμπλέτα τελευταίας τεχνολογίας ( τύπου Surface ) και την δυνατότητα να διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Φόρουμ Πρωτοπόρου Εκπαίδευσης το επόμενο Νοέμβριο.
 
·          Δεύτερη Θέση : WP8X by HTC
 
·         Τρίτη θέση : κονσόλα XBOX kinect

·         βραβείο educators choice: WP8S by HTC
 
Δεν έχω αναρτήσει την δραστηριότητα μου – μόλις έμαθα για τον διαγωνισμό – μπορώ να συμμετέχω ;
 
Φυσικά ! το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσετε μια παρουσίαση ( δείτε παρακάτω) και να την αναρτήσετε στο www.pil-network.cοm και είστε έτοιμοι !   
 
Δεν θα συμμετέχω φέτος αλλά θα ήθελα να δω τις συμμετοχές των καινοτόμων δραστηριοτήτων.
 
Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο www.pil-network.cοm και πηγαίνοντας στους πόρους – επιλέγοντας εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μετά επιλέγοντας την χώρα Ελλάδα μπορείτε να δείτε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους Έλληνες εκπαιδευτικούς.
 
 
 
Επιπλέον πληροφορίες για την συμμετοχή στο διαγωνισμό   
 
Πως συμμετέχω;       
 
Βήμα Πρώτο Ενδιαφέρομαι να μάθω σχετικά με τον διαγωνισμό
 
 
Εάν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τον διαγωνισμό και να βρεις ιδέες και  υποστηρικτικό υλικό τότε κάνε εγγραφή στέλνοντας το ονοματεπώνυμο σου στο  email Mathisi@microsoft.com και θα σου αποσταλούν νέα για τον Διαγωνισμό, πόροι, εργαλεία και ιδέες από σχέδια μαθημάτων καθώς και νέα της Microsoft για την εκπαίδευση .
 
Εάν είσαι ήδη εγγεγραμμένος δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό το βήμα.

 
 
Βήμα Δεύτερο  Θα συμμετέχω τελικά 
 
Εάν έχεις δημιουργήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer και άλλα εργαλεία Microsoft τότε ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία:
 
Κάνε την εγγραφή σου στο www.pil-network.com (βρες τον λεπτομερή οδηγό χρήσης στο www.partnersinlearning.gr )
Συμπλήρωσε την παρουσίαση συμμετοχής που θα βρεις επισυναπτόμενη)
 Ανάρτησε την συμμετοχή σου στο www.pil-network.com στην επιλογή εκπαιδευτικό υλικό προσθήκη εκπαιδευτικής δραστηριότητας επιλέγοντας με τικ την χώρα σου σύμφωνα με τις οδηγίες.
 
Όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού καθώς και η διαδικασία βήμα βήμα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr
 
 
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής;
 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διδάσκουν σε σχολείο (δημόσιο, ιδιωτικό, τεχνικό κλπ) και έχουν πραγματοποιήσει την δραστηριότητα τους μέσα στην τάξη - όχι απαραίτητα κατά το έτος διεξαγωγής του διαγωνισμού. 
 
Μπορούν να στείλουν δραστηριότητα ομάδες εκπαιδευτικών;

Ναι, μπορούν να στείλουν δραστηριότητα ομάδες εκπαιδευτικών – στην ομάδα θα αναγνωριστούν έως μέγιστο 3 εκπαιδευτικοί ανά ομάδα ως εκπρόσωποι της δραστηριότητας.
 
 
Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης; 
(  Λεπτομέρειες για την ρουμπρίκα αξιολόγησης θα δοθούν σε μελλοντική επικοινωνία)
 

Οι παρουσιάσεις αξιολογούνται με βάση τα παρακάτω κριτήρια :

 
 
·         Σχεδιασμός και Περιβάλλον Μάθησης
 
·         Ενσωμάτωση στο αναλυτικό πρόγραμμα
 
·         Συνεργασία και αλληλεπίδραση
 
·         Παιδαγωγική καινοτομία
 
·         Ανάπτυξη γνώσης και κριτικής σκέψης
 
·         Εμπλοκή κοινότητας / κοινωνίας

·         Δημιουργική χρήση των Νέων Τεχνολογιών
 
·         Βιωσιμότητα και επεκτασιμότητα
 
Τι κερδίζουν οι διακριθέντες του διαγωνισμού;
 

Στον διαγωνισμό θα διακριθούν οι 5 καλύτερες δραστηριότητες που θα λάβουν πρόσκληση για να παρουσιάσουν το έργο τους στο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση στην επιτροπή αξιολόγησης. Εκεί θα διακριθούν οι 3 πληρέστερες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες θα δοθούν βραβεία τεχνολογίας ( Πρώτη θέση : Ταμπλέτα τελευταίας τεχνολογίας – Δεύτερη Θέση : WP8X by HTC – Τρίτη θέση : κονσόλα XBOX kinect – βραβείο educators choice: WP8S by HTC ) καθώς και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές τους.
 Οι νικητές που θα λάβουν το πρώτο βραβείο θα έχουν επιπλέον την δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο Φόρουμ Συνεργάτες στην Μάθηση τον επόμενο Νοέμβριο ( η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα) για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας και να συναντήσουν άλλους εκπαιδευτικούς παγκοσμίως.
 
Πότε Τελειώνει ο Διαγωνισμός;

 Ο διαγωνισμός τελειώνει την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013.

Έχω κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό.
 
Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.partnersinlearning.gr για μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις. Εάν υπάρχει κάποια ερώτηση για τον διαγωνισμό παρακαλώ στείλετε την ερώτηση σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Mathisi@microsoft.com

 
Με εκτίμηση,
 
 
«Συνεργάτες στην Μάθηση»
 
Microsoft Ελλάς
 
Τηλ.: +30 211 1206 346
 
Φαξ.: +30 211 1206 003

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ