ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νομοθετική ρύθμιση για Σ.Δ.Ε.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ-Μεταθέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών Ε.Α.Ε-Υ.Δ.Ε αναπληρωτών

Δημοσίευση: 14/11/2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π
Μένουν κάποια τεχνικά ζητήματα να επιλυθούν και το πρόγραμμα θα προχωρήσει. Θα διατεθούν, περί τα τέλη Νοεμβρίου, 300 θέσεις για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για παράλληλη στήριξη και 600 θέσεις για εκπαιδευτικούς. Ακολούθως θα διατεθούν θέσεις και για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), όταν θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την δυνατότητα απασχόλησης του Ε.Ε.Π και στη γενική εκπαίδευση.
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ Σ.Δ.Ε.Υ-Ε.Δ.Ε.Α.Υ
Η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης(Σ.Δ.Ε.Υ) και τις Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ), θα κατατεθεί με το πρώτο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α που θα πάει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, μαζί με τη διάταξη που θα προβλέπει την απασχόληση του Ε.Ε.Π στη γενική εκπαίδευση, καθώς και με τη διάταξη που θα μειώνει το χρόνο παραμονής στην οργανική θέση στο ένα έτος, από τα δύο που ισχύουν σήμερα.
ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δόθηκε σήμερα, Τρίτη 13/11/2012, στη δημοσιότητα το πόρισματης ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και θα τεθεί σε διαβούλευση έως την 20η Νοεμβρίου 2012. Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα μελετήσει το πόρισμα και θα πάρει θέση σύντομα.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ
Από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στάλθηκε εγκύκλιος στις Π.Δ.Ε, η οποία αναφέρει πως επί του παρόντος θα γίνει επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ με αναπλήρωση, όπου η θητεία των υπαρχόντων Προϊσταμένων έχει λήξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3848/2010. Ακολούθως, όταν θα ψηφισθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, που θα κατατεθεί τη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση για τη σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π-για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ- και των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων για όλα τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.
ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΟ 2013
Οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π θα διενεργηθούν μαζί με τις μεταθέσεις των υπολοίπων εκπαιδευτικών, κατά πάσα πιθανότητα τον μήνα Δεκέμβριο, μιας και αναμένουμε την ψήφιση της τροπολογίας που θα μειώνει το χρόνο παραμονής στην οργανική θέση στο ένα έτος, από τα δύο που ισχύουν σήμερα, ώστε οι μεταθέσεις να διενεργηθούν με το καινούργιο καθεστώς.
Άμεσα θα ζητηθούν οργανικά κενά εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της χώρας, μιας και δίδονται για πρώτη φορά, δεν θα ζητηθούν από τις Διευθύνσεις, αλλά θα καταχωρηθούν απευθείας από το Υπουργείο, βάσει της Υπουργικής Απόφασης Κατανομής.
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το Δεκέμβριο. Θα υπάρχουν δε, ρυθμίσεις για την Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση, τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ κ.λ.π.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μέχρι στιγμής δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου συγχωνεύσεις σχολείων ειδικής αγωγής, παρά τις φήμες που έχουν αναστατώσει τον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕ.Δ.Δ.Υ
Σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν θα καταργηθούν. Όμως ζητείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να καταργήσει το 50% των δομών του και έτσι το θέμα περιπλέκεται, όπως καθείς μπορεί να υποθέσει.
Υ.Δ.Ε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π Β ΦΑΣΗΣ
Οι Υ.Δ.Ε των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της Β Φάσης προσλήψεων, αύριο Τετάρτη 14/11/2012, θα είναι στον δημοσιονομικό έλεγχο και εντός δεκαημέρου θα έχουν αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
Όσον αφορά στη διευθέτηση της διαδικασίας πληρωμής των συναδέλφων αναπληρωτών της Α Φάσης, κάποιοι εξ αυτών δεν κατέστη εφικτό να λάβουν τον μισθό τους, καθόσον ναι μεν οι Υ.Δ.Ε έφτασαν στις Π.Δ.Ε, η γραφειοκρατία όμως υπερίσχυσε της αναγκαιότητας να πληρώνεται κανείς στην ώρα του και να ζει –όσο γίνεται στην παρούσα φάση-αξιοπρεπώς.
Είναι τραγικό πάντως το γεγονός να εξασφαλίζονται τα χρήματα για την πληρωμή των αναπληρωτών από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και να μην μπορεί να πατηθεί ένα κουμπί στον υπολογιστή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής.
Κλείνοντας το παρόν ενημερωτικό σημείωμα πρέπει να επισημάνουμε, πως αλλαγές προς όφελος των αποδεκτών των υπηρεσιών μας, δηλαδή τους μαθητές και τις οικογένειές τους,δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν όταν αυτές επιχειρούνται κάτω από την απειλή της σπάθης του Δαμοκλή.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.