Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Α. Λοβέρδος αναζητά λύση για τους καθηγητές που θα εργαστούν μετά την 1η Ιουλίου

Δημοσίευση: 26/06/2014
Λοβέρδος
Alt Text: 
Λοβέρδος
Title Text: 
Λοβέρδος
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Συσκέψεις επί συσκέψεων με τους Νομικούς Συμβούλους του υπουργείου Παιδείας, πραγματοποίησε ο  Α. Λοβέρδος , προκειμένου να βρεθεί λύση με τους καθηγητές που θα εργαστούν τον Ιούλιο για την έκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών και των εξετάσεων στα ΕΠΑΛ, καθώς σύμφωνα με το νόμο το διδακτικό έτος λήγει 30 Ιουνίου.
 Οι Σύμβουλοι του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, πρότειναν στον υπουργό Παιδείας:
-ή να παρατείνει το διδακτικό έτος για ένα δεκαπενθήμερο, οπότε λύνεται έτσι το πρόβλημα,
-ή να πληρώσει επιπλέον  τους καθηγητές  θα εργαστούν τις ημέρες της καλοκαιρινής αδείας.
Η δεύτερη πρόταση αποκλείστηκε με την πρώτη από τον  Α. Λοβέρδο, καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.
 Πάντως από το υπουργείο Παιδείας μας ενημέρωσαν πως το θέμα θα ρυθμιστεί εντός των ημερών.

Σχόλια (11)

 
Νίκος Δημητριάδης
26 Ιουν 2014 14:26

Όλα τα προβλήματα λύνονται, αλλά πάντα σε βάρος των εκπαιδευτικών.

 
Θανάσης
26 Ιουν 2014 15:01

Μου φαίνεται λογικό για σχολεία που έχουν ειδικότητες που θα καθυστερήσουν την έκδοση αποτελεσμάτων, και μόνο για φέτος, να παραταθεί το διδακτικό έτος όσες μέρες χρειάζονται, με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος παράτασης!

 
Φαίδων
26 Ιουν 2014 15:12

Αν ήταν τίποτε δικαστικοί ή των ΔΕΚΟ το πρόβλημα θα είχε λυθεί πριν ξεκινήσει και με ειδικό επίδομα επί πλέον! Οι δικαστικοί είναι "λειτουργοί¨άλλωστε! Τα ακούς ΟΛΜΕ ή σε απασχολεί το πρόβλημα εργαζομένων στην ΕΡΤ;

 
Γιώργος Σ
26 Ιουν 2014 15:16

Ποια είναι η στάση της ΟΛΜΕ σ'αυτό το θέμα; Αλλά , προς τι να ασχοληθεί με τα ΕΠΑΛ η ΟΛΜΕ; Αγνοεί και την ύπαρξή τους ...

 
Κρούσος
26 Ιουν 2014 19:28

Πολύ μελετημένες και υπεύθυνες οι προτάσεις των νομικών του Υπουργείου! Κουράστηκαν πολύ πάλι! Αίσχος η αναλγησία του κράτους απέναντι στον κλάδου ! Η ΟΛΜΕ όπως πάντα ανύπαρκτη και ανέτοιμη να παρέμβει ακόμα και στο παραμικρό. Ειδικά για συναδέρφους των 800 ευρώ που είναι εξορία όλο το χρόνο και θέλουν να κανονίσουν αεροπλάνα και βαπόρια! Όλα έχουν ένα όριο κύριοι!

 
ΤΟΝ ΚΑΚΟ
26 Ιουν 2014 22:52

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ .ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥς ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΑΝ ΕΓΩ ΔΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΜΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΔΙΩΧΝΕΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ Ο ΝΗΣΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙ ΑΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΩΣ ΑΠΩΝ. ΜΑΘΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΔΟΘΕΙ ΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.ΑΙΣΧΟΣ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΣΑΣ.

 
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ
27 Ιουν 2014 10:21

Βέβαια, τι να μείνει για τους καθηγητές των 800 ευρώ.Συνδικαλιστές να μας προστατεύσουν δεν υπάρχουν, λύσσαξαν και με την αξιολόγηση για να μας διώξουν να βάλουν τα δικά τους παιδιά, λεφτά για δικαστήρια σου λέει δεν έχουν, αλλά και να πάνε σιγά μην δικαιωθούν άστους να ψοφήσουν.Τέτοιο μίσος για αυτούς που μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη χώρα πολιτισμένη.Και κάτι ακόμη: τα σχολεία έχουν κλιματισμό μόνο στο γραφείο του διευθυντή- στις αίθουσες και στων καθηγητών όχι, οπότε μπορεί και να ξεκάνουν κανένα από εμάς πιο γρήγορα για να μείνουν οι εισφορές μας για τα δικά τους παιδιά.

 
Γιώργος Παχατουρίδης
27 Ιουν 2014 10:36

Συνεχίστε να τους ψηφίζετε!!!

 
Βέρμιος
27 Ιουν 2014 11:44

Προς ΟΛΜΕ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ να ζητήσει: 1- οι καθηγητές σαν λειτουργοί να απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με δικαστικούς καθότι λειτουργοί και ισότιμοι σε τυπικά προσόντα και οι δυο (ισότητα σε μισθολογικά, σε διακοπές, σε συνυπηρέτηση, στον τρόπο αξιολόγησης κλπ . 2-αν δεν σταματήσει αυτός ο ορυμαγδός και ο πολυποίκολος πόλεμος κατά καθηγητών να κηρυχτεί ο κλάδος σε διωγμό επίσημα από την κυβέρνηση και τα μμε που την ακολουθούν.Αυτά έπρεπε να γίνουν πριν πολλά χρόνια για να υπάρχει σήμερα μια άλλη κοινωνία όπου η χαμένη αξιοπρέπεια του καθηγητή τον φέρνει στα άκρα μια και δεν μπορεί καν να ζήσει. Πώς να λειτουργήσει ήρεμα και σωστά; Σ ε ποια πολιτισμένη χώρα συμβαίνει αυτό; Οι θεωρίες μερικών για ηρωισμούς και θυσίες είναι περασμένων αιώνων ειδικά τώρα που τα ποικίλα λαμόγια ρημάζουν ακόμα τη χώρα. Οι πονηροί σήμερα ζητούν δέκα και παίρνουν τα πέντε. Εμείς ζητάμε ένα και παίρνουμε ας μην πω τί!

 
MANOS
27 Ιουν 2014 13:02

Πάντα οι συνήθεις ύποπτοι οι εκπαιδευτικοί.Καταστρατηγούνται τα πάντα και η ΟΛΜΕ κοιμάται.Τόσα χρόνια για τον κλάδο δεν πέτυχαν ούτε θεσμικά χωρίς κόστος γιο ην πολιτεία:α) αποσπάσεις ικανοποιούνται άμεσα σύζυγοι δικαστικών. στρατιωτικών και μελών ΔΕΠβ) καμμία προτεραιότητα για συνυπηρέτηση εκπαιδευτικών συζύγων γ) χωρίς αμοιβή γιατί να εργασθούν ημέρες Ιουλίου

 
Κώστας
27 Ιουν 2014 16:31

Οι αποσπασμένοι σε άλλα σχολεία που θα εμφανιστούμε στις 30 στο σχολείο μας τί δουλειά έχουμε να περιμένουμε ως τις 4, αφού όλη την χρονιά δεν ήμασταν μέλος του συλλόγου, βαθμούς δεν βάλαμε, τί δουλειά έχουμε με τα αποτελέσματα του σχολείου, στο οποίο ΔΕΝ ήμασταν; Ποιός θα πληρώσει την επιπλέον διαμονή; Ο κύριος που υπέγραψε την μπούρδα; Και οι συνάδελφοι που έχουν κανονίσει να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους τί θα κάνουν; Θα τους αφήσουμε άστεγους στο παγκάκι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.