Οι αιτήσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών κατά ειδικότητα και ο αριθμός αναπληρωτών

27/05/2014

Ενημερώθηκε: 27/09/2014, 16:22

Άκουσε το άρθρο

 Μας ενημερώνουν οι Αιρετοί  Ν.   Κορδής και Β.Αναγνώστη
   Στο πίνακα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ) το πλήθος των αιτήσεων μετάθεσης ανά ειδικότητα και τύπο αίτησης. Πιο συγκεκριμένα υποβλήθηκαν: 8701 αιτήσεις για τις Γενικές μεταθέσεις, 595 για τα Μουσικά σχολεία, 131 για τα Καλλιτεχνικά και 109 για τα Διαπολιτισμικά σχολεία. Με βάση την τελευταία ενημέρωση την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η εγκύκλιος υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων για τη σύνταξη των πινάκων κενών οργανικών θέσεων για τις μεταθέσεις του σχολικού έτους 2014-2015. Είναι προφανές ότι με βάση τα χρονοδιαγράμματα οι διαδικασίες των μεταθέσεων θα ολοκληρωθούν προς τα τέλη Ιουλίου! Μια τέτοια εξέλιξη θα καθυστερήσει και τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (τοποθετήσεις, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών).
   Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πίνακες Α΄ (από την κάθε σχολική μονάδα) και οι πίνακες Β΄ και Γ΄  ( από τα οικεία ΠΥΣΔΕ).  Τα υπηρεσιακά συμβούλια θα πρέπει να έχουν την ευθύνη προσδιορισμού κενών και πλεονασμάτων για τους πίνακες μεταθέσεων. Όλοι γνωρίζουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά το σύστημα “plan.sch.gr” με χιλιάδες τεχνητά πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες! Η χρήση του my school συνεπώς τη φετινή χρονιά, θα προκαλέσει μια αντίστοιχη ή και χειρότερη κατάσταση!
   Παράλληλα στο δεύτερο πίνακα (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ) τους αναπληρωτές (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) που εργάστηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος. Πιο συγκεκριμένα εργάστηκαν 468 εκπαιδ τώσεις από τον τακτικό προϋπολογισμό και 1623 από προγράμματα ΕΣΠΑ που λειτούργησαν μετά τις 6 Δεκέμβρη. Ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών είναι 2091. Αν συνυπολογίσουμε τους χιλιάδες αναπληρωτές που εργάστηκαν στην ειδική αγωγή, στην ενισχυτική διδασκαλία αλλά και το μαζικό κύμα συνταξιοδοτήσεων, είναι απόλυτα ρεαλιστικό το αίτημα της ΟΛΜΕ για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
     
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ