ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΙΕΛΕ: Δεν είπαμε εμείς για τα εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ-Διαψεύδουν το δημοσίευμα τα εκπαιδευτήρια-Αμεση αντίδραση του ΣΙΕΙΕ

Δημοσίευση: 06/07/2014
ΟΙΕΛΕ
Alt Text: 
ΟΙΕΛΕ
Title Text: 
ΟΙΕΛΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανένα μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ δεν κατονόμασε τα Εκπαιδευτήρια «Δούκα» ως το σχολείο στο οποίο έγινε η διαρροή των θεμάτων της Α Λυκείου (Τραπεζα Θεάτων)  ούτε στις υπηρεσίες του  Υ.ΠΑΙ.Θ., ούτε στα ΜΜΕ.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα η ΟΙΕΛΕ με αφορμή σημερινό άρθρο του Πρώτου Θέματος που φιλοξενείται στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Ψάχνουν τον Δούκα και άλλα σχολεία για τη διαρροή θεμάτων της Α’ Λυκείου – Στον εισαγγελέα η έρευνα».
 Επιπλέον, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ,  ο Πρόεδρος της Μ. κουρουτός, δήλωσε στη δημοσιογράφο της εφημερίδας, μετά από επικοινωνία του με εκπαιδευτικούς του σχολείου, ότι τα εν λόγω εκπαιδευτήρια ουδεμία σχέση έχουν με την παραχάραξη της διαδικασίας της Τράπεζας Θεμάτων.
Η ΟΙΕΛΕ μεταξύ άλλων
 α) να εντοπιστεί μέσω του ΣΔΗΕ η ταυτότητα του  και
β) να ελεγχθεί σε ποια ιδιωτικά σχολεία υπήρξε υπέρμετρα μεγάλος αριθμός αριστούχων στην Α’ Λυκείου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ: Διαψεύδουμε και καταγγέλλουμε
 Από το εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ξεπερνάει κάθε όριο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στην έκδοσή της Κυριακής 6ης Ιουλίου. Χωρίς να διαθέτει κανένα στοιχείο παρά μόνο -όπως ομολογεί η ίδια στα ψιλά γράμματα- λαμβάνοντας υπόψη ανώνυμες καταγγελίες, αναφέρει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως συμμέτοχο σε διαρροή θεμάτων της Α' Λυκείου. Επειδή η πρωτοσέλιδη αναφορά μόνο στο δικό μας σχολείο δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ή απειρία του συντάκτη, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και με κάθε νόμιμο μέσον, γιατί δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση με οποιαδήποτε διαρροή. Εκτός από την καταδίκη της συκοφαντικής επίθεσης, μας ενδιαφέρει η αποκάλυψη αυτών που σχεδίασαν ένα τόσο χοντροκομμένο σαμποτάζ σε ένα εκπαιδευτικό οργανισμό με άσπιλη ιστορία 97 χρόνων, που υπηρετεί την Παιδεία της χώρας μας με σεβασμό, και πάνω από όλα ήθος.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΡΥΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που στοχοποιεί συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο και διασύρει την ιδιωτική εκπαίδευση, αποτελεί μνημείο αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Επώνυμος δημοσιογράφος, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές και ασαφείς «πληροφορίες» τύπου τηλεκαφενείου, επιτίθεται στα ιδιωτικά σχολεία, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά στον πρωτοσέλιδο τίτλο μόνο τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μολονότι παραδέχεται ότι «δεν έχει εξακριβωθεί τίποτε το επιβαρυντικό για το συγκεκριμένο σχολείο»!
Η ανέντιμη και αήθης αυτή επίθεση κατά ενός κλάδου, καθώς και ο «κανιβαλισμός» εναντίον ενός συγκεκριμένου σχολείου χωρίς να υφίσταται το παραμικρό στοιχείο, χωρίς τεκμηρίωση ή διασταύρωση, δεν μπορεί να είναι τυχαία. Και, βέβαια, εγείρονται εύλογα ερωτήματα, γιατί ένα ανύπαρκτο θέμα να γίνει πρώτο θέμα από δημοσιογράφο και εφημερίδα, που διατείνονται ότι αφενός ενημερώνουν αντικειμενικά τους αναγνώστες τους και αφετέρου υπηρετούν την υπεύθυνη δημοσιογραφία.
Η Ιδιωτική Εκπαίδευση στην χώρα μας έχει διαχρονικά αποδείξει την υψηλή ποιότητά της με Πανελλήνιες και Διεθνείς επιτυχίες τόσο των μαθητών και εκπαιδευτικών της,  όσο και των σχολείων της. Ο Σύνδεσμός μας θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο και θα συμπαρασταθεί σε όλες τις νομικές ενέργειες, στις οποίες θα προσφύγουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.