Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Γενικές Συνελεύσεις το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη

Δημοσίευση: 26/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ  από 22- 29 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με πλαίσιο δράσης που θα διαμορφώσει μόλις ανοίξουν τα σχολεία.
Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή  συνεδρίασή του   αποφάσισε τον παρακάτω προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα:
1.    Παρασκευή, 29/8: στις 9 π.μ. συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ για συντονισμό δράσης των δύο Ομοσπονδιών.
2.    Παρασκευή, 29/8: στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τη ΔΟΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών, κενά, διαθεσιμότητες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.
3.    Σάββατο, 6/9: στις 11 π.μ. σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος (Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης) και Θεσσαλίας, στην ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη (Προξ, Κορομηλά 51), με αντικείμενα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας χρονιάς και τον προγραμματισμό δράσης.
4.    Σάββατο, 6/9: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα υπάρξει ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών τις επόμενες ημέρες με τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των συμμετεχόντων από Αθήνα.
5.    Τετάρτη, 10/9: Πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης (γονείς, κ.λπ.).
6.    Θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας.
7.    Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα.
8.    Προγραμματισμός ΓΣ: Η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/9 στην Αθήνα. Οι ΓΣ των ΕΛΜΕ θα γίνουν από 22/9 – 26/9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για την εισήγηση στις 9/9 και στις 16/9.
9.    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 2/9 συζητώντας ως ξεχωριστό θέμα την Αξιολόγηση και τη δράση της Ομοσπονδίας ενάντια στην υλοποίησή της.
10.    Θα εκδοθούν ανακοινώσεις: α) για τα προβλήματα στην έναρξη της χρονιάς και β) τις αποσπάσεις.
11.    Να υπάρξει άμεση συνεννόηση με την ΑΣΓΜΕ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις για το θέμα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου και τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας χρονιάς.
12.    Να συλλεχθούν στοιχεία από τους Αιρετούς και τις ΕΛΜΕ, μέχρι 6/9 για όσους θα παρευρεθούν στη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μέχρι 10/9 για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί συνέντευξη τύπου με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Σχόλια (2)

 
Σίμων
26 Αυγ 2014 20:51

Αν η ΟΛΜΕ δεν έχει: 1)αντιπροτάσεις για μια λογική αξιολόγηση δηλ. όπως οι γιατροί δεν αξιολογούνται σε ώρα εργασίας, οι δικαστικοί σε ώρα δίκης, οι εφοριακοί σε ώρα άσκησης ελέγχου, οι παν/κοί σε ώρα παράδοσης κ.λ.π. ΕΤΣΙ και οι καθηγητές απαιτούν την ΙΔΙΑ μεταχείρηση με όλους τους δ.υ. δηλαδή γενική αξιολόγηση από προισταμένη αρχή και όχι στην τάξη, 2)το θάρρος να κάνει ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ μισθών με ΚΟΙΝΟΠΟΊΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ με όλους τους δ.υ. ίδιας αφετηρίας και παράσταση για κατάργηση των ειδικών μισθολογίων σε ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ με κοινές αρχές και πρόνοιες (χωρίς ποικίλα πονηρά επιδόματα κάποιων που από μόνα είναι ίσα με όλο το μισθό των καθηγητών), 3)προτάσεις απλές και ποικίλες όπως ένα παράδειγμα : ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι καθηγητές να περνάνε από τάξη και πρώτα από την περιφέρεια της χώρας π.χ. 2 έτη ια να μην την πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι και όσοι διορίστηκαν όπου τους βολεύει να το κάνουν αναδρομικά, ΤΟΤΕ καλύτερα ας κάτσει στα αυγά της γιατί ακόμα μια φορά δεν πείθει. Ντουφεκιές στον αέρα δεν μας χρειάζονται κι ούτε κομματικές κορώνες. Καιρός να δει τους αδύνατους συναδέρφους που είναι πολλοί. Ξέρω πως οι βολεμένοι δεν αρέσκονται στο δίκαιο μα δεν γίνεται αλλιώς. Άλλωστε φτάσαμε στον πάτο των πάτων (οι ΕΠΟΠ της υποχρεωτικής εκπ/σης παίρνουν μεγαλύτερο μισθό!) της κοινωνικής ανυποληψίας.ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ.

 
Κίμων
27 Αυγ 2014 11:38

Τί προτείνει πάλι η ΟΛΜΕ; Λόγια ανεύθυνης ξύλινης γλώσσας ως συνήθως; Καταδικασμένες επαναλήψεις πριν ειπωθούν ακόμα; Έχει κότσια να μιλήσει για βάναυση αδικία σε βάρος των καθηγητών από την πολιτεία; Με επιχειρήματα και συγκρίσεις με ισότιμους κλάδους; Ή θα πει πάλι το κομματικό "σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω"; Μην πειράξουμε άλλους! Είναι αντισυντροφικό! Μπορεί να πει π.χ. πως μόνο το επίδομα βιβλιοθήκης των δικαστικών είναι όσος ο μισθός του καθηγητή; Ότι ο καθηγητής έχει εξ ίσου ανάγκη την όποια βιβλιοθήκη με τον δικαστικό; Μπορεί να δείξει ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΎΣ πίνακες μισθών παντού που θα βουλώσουν τα στόματα των κονδυλοφόρων (να τους ξεσκεπάσει ΚΑΙ ονομαστικά) που μας συκοφαντούν; Μπορεί να αναδείξει τον ήρωα καθηγητή στο νησί που βολοδέρνει με 700 ευρώ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΚΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ; ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΊΔΑ ΑΥΤΉΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΕΊ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ; ΠΏΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΊΞΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΌ ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ. Ότι οι εκπαιδευτικοί είναι σχεδόν ο μόνος κλάδος που περνάει από σκληρότατο ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΤΑ ΑΚΟΎΕΙ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ; ΧΏΡΙΑ ΤΟ ¨ΧΤΈΝΙΣΜΑ" ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΣΤΗΝ ΤΆΞΗ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΤΙΑ! Δυστυχώς η ΟΛΜΕ μόνο να ψελλίζει ασυναρτησίες ξέρει τρομοκρατημένη και ψοφοδεής στα κανάλια απέναντι σ αυτούς που τη ...μαλώνουν κι από πάνω! Της πήραν τον αέρα γιατί δεν έχει θέσεις. Αν κάτι αλλάξει να μας το πει και θα φανεί, αλλιώς μια απ΄τα ίδια...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ