ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Γενικές Συνελεύσεις το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη

Δημοσίευση: 26/08/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γενικές Συνελεύσεις σε όλες τις ΕΛΜΕ  από 22- 29 Σεπτεμβρίου αποφάσισε το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με πλαίσιο δράσης που θα διαμορφώσει μόλις ανοίξουν τα σχολεία.
Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη σημερινή  συνεδρίασή του   αποφάσισε τον παρακάτω προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα:
1.    Παρασκευή, 29/8: στις 9 π.μ. συνάντηση με το Δ.Σ. της ΔΟΕ για συντονισμό δράσης των δύο Ομοσπονδιών.
2.    Παρασκευή, 29/8: στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τη ΔΟΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών, κενά, διαθεσιμότητες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.
3.    Σάββατο, 6/9: στις 11 π.μ. σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος (Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης) και Θεσσαλίας, στην ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη (Προξ, Κορομηλά 51), με αντικείμενα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας χρονιάς και τον προγραμματισμό δράσης.
4.    Σάββατο, 6/9: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα υπάρξει ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών τις επόμενες ημέρες με τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των συμμετεχόντων από Αθήνα.
5.    Τετάρτη, 10/9: Πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης (γονείς, κ.λπ.).
6.    Θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας.
7.    Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα.
8.    Προγραμματισμός ΓΣ: Η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/9 στην Αθήνα. Οι ΓΣ των ΕΛΜΕ θα γίνουν από 22/9 – 26/9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για την εισήγηση στις 9/9 και στις 16/9.
9.    Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 2/9 συζητώντας ως ξεχωριστό θέμα την Αξιολόγηση και τη δράση της Ομοσπονδίας ενάντια στην υλοποίησή της.
10.    Θα εκδοθούν ανακοινώσεις: α) για τα προβλήματα στην έναρξη της χρονιάς και β) τις αποσπάσεις.
11.    Να υπάρξει άμεση συνεννόηση με την ΑΣΓΜΕ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις για το θέμα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου και τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας χρονιάς.
12.    Να συλλεχθούν στοιχεία από τους Αιρετούς και τις ΕΛΜΕ, μέχρι 6/9 για όσους θα παρευρεθούν στη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μέχρι 10/9 για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί συνέντευξη τύπου με την έναρξη της νέας χρονιάς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.