ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ορκίστηκε ο νέος υφυπουργός Παιδείας

Δημοσίευση: 03/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ορκίστηκε σήμερα ο νέος υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.U
Ο νέος υφυπουργός  Παιδείας τοποθετήθηεκ από τον πρωθυπουργό στη θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Κ. Κουκοδήμο.
Ποιες  ήταν οι αρμοδιότητες του Κ. Κουκοδήμου
Στον  παραιτηθέντα υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο  θέση που καταλαμβάνει ο κ. Στύλιος, είχε ανατεθεί η άσκηση αρμοδιοτήτων που αφορούν:
1. Στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης.
2. Στη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
3. Στην εποπτεία και συντονισμό της δράσης της Εθνικής Επιτροπής Διά Βίο Μάθησης του Εθνικού Συστήματος Σύνδεσης της Επαγγελματική Εκπαίδευσης και Κατάρτισης με την Απασχόληση και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
4. Στην εποπτεία και συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), του Εθνικού
Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).
5. Στη Διεύθυνση Παιδείας ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του αντίστοιχου Ενιαίου Διοικητικού Τομέα.
6. Στη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης.
7. Στη Διεύθυνση θεμάτων Σπουδάζουσας Νεότητας και Εξωσχολικών Οργανώσεων.
Όλες οι αρμοδιότητες που ανατίθενται στον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με το παρόν άρθρο, ασκούνται αποκλειστικά από αυτόν.
Άρθρο 4
1. Στις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον καθένα από τους δύο υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας, περιλαμβάνονται και αυτές του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς και της συνυπογραφής διαταγμάτων και αποφάσεων που ανάγονται σε αντικείμενα αρμοδιοτήτων που ανατίθενται αντιστοίχως στον καθένα και εκδίδονται από κοινού με άλλους Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς ή Υφυπουργούς, με εξαίρεση τις αρμοδιότητες που ασκούνται παράλληλα.
2. Από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στους υφυπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρο
Δερμεντζόπουλο και Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, με τα άρθρα 2 και 3 της παρούσας απόφασης αντίστοιχα, εξαιρούνται και υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αυτές που αφορούν:
α. Στον διορισμό και εποπτεία των διοικήσεων όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο, Οργανισμών, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και αποκεντρωμένων Δημοσίων Υπηρεσιών,
β. Στη συγκρότηση Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Επιτροπών,
γ. Στην κατανομή θέσεων προσωπικού κατά υπηρεσιακή μονάδα,
δ. Στη σύσταση, αναδιάρθρωση και κατάργηση των Ειδικών Γραμματειών του Υπουργείου και τον ορισμό των Ειδικών Γραμματέων.

 

 

Φωτό EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.