ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Προσφυγή στο ΣτΕ για τις ώρες του μαθήματος των Θρησκευτικών

Δημοσίευση: 12/09/2014
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ενωσης  Θεολόγων ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σπαλιώρας και ο Γενικός Γραμματέας  Παναγιώτης Τσαγκάρης κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορά στις ώρες του μαθήματος των Θρησκευτικών. Συγκεκριμένα κατατέθηκε Αίτηση ακυρώσεως της υπ' αριθ. 99927/Γ2/7-6-2014 εγκυκλίου του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλεξάνδρου Δερμεντζόπουλου με την οποία καταργείται η μία ώρα διδασκαλίας των Θρησκευτικών στη Δ΄ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.
Επιπλέον η προσφυγή αφορά γενικότερα στις ώρες διδασκαλίας του θρησκευτικού μαθήματος επί τη βάσει παλαιοτέρων αποφάσεων του ΣτΕ, το οποίο είχε αποφανθεί για δίωρη διδασκαλία του μαθήματος σε όλες τις τάξεις όλων των τύπων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τέλος μέχρι την έκδοση της οριστικής αποφάσεως του δικαστηρίου ζητείται η αναστολή εκτελέσεως της προαναφερθείσας εγκυκλίου του κ. Υφυπουργού Παιδείας.
Η ΠΕΘ ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να δίνει παντοιοτρόπως τον αγώνα για την υπεράσπιση του ορθοδόξου χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών που πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο αναφοράς της παρεχόμενης στους μαθητές των σχολείων της πατρίδας μας παιδείας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.