ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Προτείνουν απεργία

Δημοσίευση: 17/01/2010

το Συντονιστικό Όργανο Αναπληρωτών και Ορομισθίιων Α΄Δωδεκαννήσσου, διεκδικώντας:

1. Να διατηρηθεί το ισχύον μικτό σύστημα διορισμών (ΑΣΕΠ- αναπληρωτές).

2. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής στην αναπλήρωση τα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας, (όπως άλλωστε δήλωσε η Υπουργός Παιδείας το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση και ήταν υπεύθυνοι στον τομέα της παιδείας. )

3. Μοριοδότηση παλιού πτυχίου.

4. Αύξηση του ποσοστού μονίμων διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών που συντάσσονται με κριτήριο την καθαρή προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας από 40% σε 50%.

5. Άμεση απορρόφηση και πέραν των ποσοστών μονίμων διορισμών, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπάγονται στις κατηγορίες του 30μηνου και 24μηνου.

6. Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομίσθιων στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιούνται από τον ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών-Ωρομίσθιων του Υπουργείο Παιδείας.

7. Κατάργηση τη ωρομίσθιας και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

8. Άνοιγμα οργανικών θέσεων στην Ειδική Αγωγή, στην δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη .

9. Δημιουργία ολοήμερων Γυμνασίων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

10. Πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα για αναπληρωτές και ωρομίσθιους.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.