ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Προωθείται η Ελληνογαλλική συνεργασία στην Εκπαίδευση

Δημοσίευση: 08/10/2012

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της Eλληνογαλλικής συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης και ο προγραμματισμός καθώς και η υλοποίηση κοινών δράσεων μεταξύ των δύο Υπουργείων.
Αποφασίστηκε , μεταξύ άλλων, η συγκρότηση Ελληνογαλλικής ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου για θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης και ανταλλαγής συμπερασμάτων για <<πολιτικές καλών πρακτικών( best practices ) >>. Επίσης, προγραμματίστηκε η από κοινού προώθηση και εμβάθυνση μέσω διδασκαλίας των αρχών της Δημοκρατίας και εμπέδωσης της ιδιότητας και των υποχρεώσεων του του πολίτη στο Σχολείο, για την αντιμετώπιση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Τις δύο πλευρές απασχόλησαν ιδιαίτερα
• η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για το Σχολικό Αθλητισμό μεταξύ των δύο Υπουργείων.
• θέματα στήριξης της διδασκαλίας της Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας, αντίστοιχα στα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο κρατών και η ανάληψη σχολικών δράσεων,
• η από κοινού προώθηση πολιτικών και δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής και η δημιουργία Σχολικού Ευρωπαϊκού Δικτύου,
• η συνεργασία των δύο Υπουργείων σε θέματα πρόληψης της σχολικής βίας.

Συζητήθηκαν επίσης η ανάπτυξη των εκπαιδευτικών ανταλλαγών μαθητών και διδασκόντων καθώς και η σύνδεσή τους με την προώθηση θεματικών εκπαιδευτικών δράσεων.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στη συζήτηση των εξελίξεων για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της σχολικής εκπαίδευσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο κ. Παπαθεοδώρου με το Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας για την προώθηση των Διαπανεπιστημιακών Σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού συναντήθηκε και με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα. Irina Bokova, με την οποία συζήτησε θέματα αναβάθμισης των σχέσεων του Υπουργείου Παιδείας με τον Διεθνή Οργανισμό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ