ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση Πανελληνίων Eπιστημονικών Eνώσεων Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων με τον υφυπουργό Παιδείας

Δημοσίευση: 25/07/2012

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης εκ μέρους του Υπουργείου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Σ.Ε.Π.Ε.Δ. κ. Ευθυμία Φουσέκη, η Τμηματάρχης του Τμήματος Β΄ Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής κ. Αναστασία Ξυλόκοτα και η συνεργάτης του γραφείου του Υφυπουργού κ. Έφη Μαυροπούλου. Από πλευράς των Επιστημονικών Ενώσεων συμμετείχαν :

 

1) Ο Πρόεδρος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., κ. Νίκος Στεφανόπουλος 2) Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., κ. Γιάννης Βλάχος 3) Το μέλος του Δ.Σ. της Π.Σ.Ε.Α.Υ., κ. Χριστίνα Χρηστίδου και 4) Η Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ε.ΠΟ.ΘΕ., κ. Καλλιόπη Κύρδη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη δυναμική υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, ιδιαίτερα μέσα στο νέο σχολικό - κοινωνικό περιβάλλον και με την ανάγκη υποστήριξης αυτών από τους αντίστοιχους Υπεύθυνους Καινοτόμων Δράσεων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης. Τονίστηκε ιδιαίτερα, η καθοριστική συμβολή των προγραμμάτων αυτών για τις αλλαγές που επιτελούνται στις μεθοδολογίες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στα συστήματα μάθησης και στην πρόληψη από αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα.

Από τη συζήτηση προέκυψε η ειλικρινής πρόθεση του Υφυπουργού να επιλυθούν ζητήματα στήριξης, αναβάθμισης και διασφάλισης της ποιότητας του θεσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα.

Με βάση υπόμνημα που κατατέθηκε από τις Ενώσεις, εξέφρασε τη διάθεσή του για αμέριστη στήριξη στις καινοτόμες δράσεις αλλά και την προώθηση νέων δράσεων στην εκπαίδευση, θεώρησε δίκαιο το αίτημα πολλών ετών για την αναγνώριση του έργου των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων ως διδακτικού και δεσμεύτηκε για την άμεση ικανοποίησή του. Συζητήθηκε η δυνατότητα έστω μικρής αλλά αναγκαίας αύξησης, σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά, του αριθμού των αποσπώμενων στις Διευθύνσεις Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων αλλά και το ζήτημα της υπαγωγής και ένταξής τους στα στελέχη εκπαίδευσης καθώς και τις αναγκαίες προσαρμογές στις αρμοδιότητές τους σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Τέλος, αναμένει προτάσεις από τις Ενώσεις για την αξιοποίηση πόρων του Ε.Σ.Π.Α. μέσα από το εθνικό πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης (Ν. 3879/2010) σε τομείς περιβάλλοντος, πολιτισμού και δημόσιας υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ