ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συστάσεις για μηδενισμό γραπτού στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Δημοσίευση: 27/05/2014
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α.Η τυχόν απόφαση της Λυκειακής  Επιτροπής για μηδενισμό γραπτού δοκιμίου υποψηφίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις , πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη σε πρακτικό που συντάσσεται και υπογράφεται από τον πρόεδρο, τα δύο μέλη και το Γραμματέα της Λυκειακής Επιτροπής .
Β. Στο πρακτικό πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι λόγοι για τους οποίους μηδενίζεται το γραπτό, όπως αυτοί αναφέρονται στο άρθρο 20 του  ΠΔ 60/2006, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ 6 του άρθρου 1 του ΠΔ 12 / 2009.
Γ.Σε περίπτωση που υπάρχουν στοιχεία   τα οποία συλλαμβάνεται να κατέχει ο υποψήφιος , αυτά επισυνάπτονται στο πρακτικό που συντάσσει η Λυκειακή  Επιτροπή, η οποία και βαθμολογεί το γραπτό με τον κατώτατο βαθμό «μηδέν».
Τα παραπάνω αναφέρονται στις   συστάσεις- περσινού εγγράφου-  του  υπουργείο Παιδείας  προς  τις Λυκειακές Επιτροπές των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Φωτό: Αρχείο eurokinissi

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.