ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Τη σχολική τάξη του Μέλλοντος επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός

Δημοσίευση: 28/05/2009


karamanl-riz-1Ρεπορτάζ:esos.gr
Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε σήμερα Tην Πρότυπη ‘’σχολική τάξη του Μέλλοντος’’, στο Χαλάνδρι, επισκέφθηκε  o  Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, karamanl-riz2συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Άρη Σπηλιωτόπουλο και τον υφυπουργό Ανδρέα Λυκουρέτζο.

Ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη karamanl-riz4δήλωση:

«Επισκέφθηκα την Πρότυπη σχολική τάξη του Μέλλοντος, την οποία βλέπουμε για karamanl-riz5πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δίνουμε έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές. Ενημερώθηκα για την Τάξη του Μέλλοντος, η οποία θα περιέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για εφαρμογή εξατομικευμένης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα, ο οποίος προσφέρει απεριόριστες οπτικοακουστικές δυνατότητες και ενθαρρύνει τη συμμετοχή στο μάθημα. Οι μαθητές θα έχουν ακόμα στη διάθεσή τους ένα ηλεκτρονικό τετράδιο - έναν προσωπικό υπολογιστή- που εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται και θα ανανεώνεται με τη χρήση των πολυμέσων.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας, με τη σχεδίαση και την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης, η οποία θα λειτουργεί με το κατάλληλο εκπαιδευτικό λογισμικό, μεθοδολογία και περιεχόμενο, θα προσφέρει στους μαθητές πρωτοποριακές δυνατότητες ανακάλυψης και άσκησης των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους.

Πρέπει να προετοιμάσουμε κατάλληλα τα παιδιά που αρχίζουν σήμερα το σχολείο για να μπορούν να ζήσουν στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις νέες τεχνολογίες και λειτουργεί με αυτές: Τους υπολογιστές, την ψηφιακή απεικόνιση, τις δορυφορικές επικοινωνίες. Οι απόφοιτοι της τάξης του μέλλοντος θα έχουν καλλιεργήσει τις δεξιότητες εκείνες που θα τους εξοικειώσουν πλήρως με το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να ζήσουν και να εργαστούν.

Η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι δύο βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη της Ελλάδας του αύριο. Μιας Ελλάδας με αναπτυξιακή πορεία και πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Και, βέβαια, η έρευνα και η τεχνολογία σε διεθνές επίπεδο μεταβάλλει και μάλιστα ριζικά την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον τομέα των υπηρεσιών, τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μια χώρας. Η γνώση, ως αυθύπαρκτη αξία και ως διαδικασία παραγωγής, η μάθηση, οι ανοιχτοί ορίζοντες,   η εξωστρέφεια συνιστούν βασικά υλικά οικοδόμησης της ισχυρής Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας με ενεργό παρουσία στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια.

Γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε και επενδύουμε πρωτίστως στη νέα γενιά, που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας. Το μέλλον ανήκει σε όσους προετοιμάζονται συστηματικά γι’ αυτό. Σε όσους προβλέπουν, σε όσους εργάζονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, με σταθερούς στόχους. Η εκπαίδευση είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέλλον της χώρας. Προετοιμάζουμε το σχολείο που θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις απαιτήσεις του διεθνούς δύσκολου, ανταγωνιστικού περιβάλλοντος».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ